Reclamă
Asia
Natură
8 septembrie 2024
Scăderea populației de vulturi din India a dus la 500.000 de decese umane. Ce rol a avut diclofenacul în acest proces îngrijorător
Scăderea populației de vulturi din India a dus la moartea a 500.000 de oameni în urma unei legături puternice în lanțul trofic.
Natură
25 iulie 2024
Cea mai sigură destinație pentru turiști din lume. Ce oraș protejează milioane de turiști anual
Experții au dezvăluit care e cea mai sigură destinație pentru turiști din lume, oraș ce e considerat și unul dintre cele mai bogate și smart.
Reclamă
Natură
24 iulie 2024
Cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024. Ce beneficii au cei locuiesc în capitalele smart
Au fost alese cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024, ce oferă numeroase servicii care ușurează viața locuitorilor și beneficii care le diferențiază față de capitalele obișnuite.
Natură
31 mai 2024
Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045. Ce sumă fantastică va investi în proiect
Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045, într-un proiect ambițios menit să consolideze ambițiile economice ale țării.
Natură
9 aprilie 2024
Cea mai nouă capitală de pe Pământ se transformă drastic. Acum 2 ani nu exista și nimeni nu locuiește în ea oficial
Nusantara e cea mai nouă capitală de pe Pământ, deși încă nu e locuită oficial și acum 2 ani nu exista nimic în afară de junglă în locul în care e construită.
Reclamă
Natură
17 decembrie 2023
Cea mai veche piramidă din lume nu ar fi în Egipt. Unde se găsește monumentul ascuns de milenii
Potrivit experților, cea mai veche piramidă din lume nu ar fi în Egipt, ci la mii de kilometri distanță de celebrele monumente de la Giza.
Natură
15 decembrie 2023
„Orașul fantomă” care a costat 100 de miliarde de dolari. Unde se află așezarea în care oamenii nu vor să se mute: „Am reușit să scap”
„Orașul fantomă” care a costat 100 de miliarde de dolari nu reușește să vândă locuințele oamenilor, deși prețurile au scăzut semnificativ.
Natură
26 noiembrie 2023
2 dintre continentele Pământului se vor ciocni pentru a forma „următorul supercontinent”. Când ar putea avea loc fenomenul care va schimba planeta pentru totdeauna
Potrivit experților, 2 dintre continentele Pământului se vor ciocni pentru a forma „următorul supercontinent” din istoria planetei noastre.
Natură
12 noiembrie 2023
Ce e bariera invizibilă ascunsă în văzul tuturor, de fapt. Experții au descoperit în sfârșit ce poate face
Experții au descoperit ce e bariera invizibilă ascunsă în văzul tuturor și de ce teritoriile de pe fiecare parte a sa sunt atât de diferite.
Natură
1 noiembrie 2023
Momentul uimitor în care un trib izolat de civilizația modernă înfruntă un buldozer. Imaginile care au devenit virale: „Vor muri”
Un trib izolat de civilizația modernă, din Indonezia, a înfruntat un buldozer care a ajuns în teritoriul său pentru a mina nichel.
Natură
28 octombrie 2023
De ce semafoarele din Japonia au și culoarea albastru. Puțini știu semnificația nuanței
Te-ai întrebat de ce semafoarele din Japonia au și culoarea albastru, spre deosebire de nuanțele clasice de roșu, galben și verde? Există un răspuns simplu.
Natură
5 octombrie 2023
O nouă epidemie se răspândește în Asia. Infectează mii de oameni pe zi
Experții avertizează că o nouă epidemie se răspândește în Asia, cu mii de noi infecții în fiecare zi, în Vietnam, India și Pakistan.
Natură
9 septembrie 2023
Cele mai mari orașe din lume, în funcție de populație. În ce capitală trăiesc mai mulți oameni decât în întreaga Românie
Cele mai mari orașe din lume, în funcție de populație, includ și numeroase capitale care au zeci de milioane de locuitori.
Natură
8 septembrie 2023
Fenomen unic în viață – o specie de bambus va înflori pentru prima dată în 120 de ani. De ce ar putea fi un dezastru, potrivit experților
În curând, va avea loc un fenomen unic în viață, când o specie de bambus va înflori pentru prima dată în 120 de ani.
Natură
18 iunie 2023
Care e cea mai veche limbă din lume, care încă e vorbită azi. A apărut acum mii de ani
Cea mai veche limbă din lume care încă încă e vorbită azi face parte din cele peste 7.000 de limbi care încă există, la nivel mondial.
Natură
17 mai 2023
De unde provin zgomotele îngrozitoare pe care le aud noaptea cei care escaladează Everest. Experții au dezvăluit cauza reală
Un nou documentar a scos la iveală de unde provin zgomotele îngrozitoare pe care le aud noaptea cei care escaladează Everest.
Natură
3 februarie 2023
Cel mai rar mineral de pe Pământ. Cum arată singurul specimen descoperit până acum
Cel mai rar mineral de pe Pământ a fost găsit într-o singură locație, într-un singur specimen, și a fost recunoscut oficial în urmă cu doar câțiva ani.
Natură
3 noiembrie 2022
O femeie a fost ucisă și înghițită de un piton. Cum pot acești șerpi să mănânce oameni
O femeie a fost ucisă și înghițită de un piton, în Indonezia. Corpul femeii a fost găsit în stomacul reptilei imense, ce a fost omorâtă de localnici.
Natură
27 octombrie 2022
Lee Jae-yong a fost numit într-o poziție de top în cadrul Samsung. Moștenitorul gigantului tech a fost condamnat în trecut
Lee Jae-yong a fost numit director executiv în cadrul Samsung, companie fondată de familia sa în urmă cu 3 generații. Anunțul a venit la scurt timp după ce Lee a primit amnistie din partea președintelui.
Natură
27 septembrie 2022
„Ultimul paradis de pe Pământ”. Cum impresionează Raja Ampat și unde se află
Raja Ampat, „ultimul paradis de pe Pământ”, a impresionat experții și vizitatorii cu succesul pe care l-a avut cu proiectul de conservare.
Natură
8 septembrie 2022
Operația complexă realizată în Epoca de Piatră. Descoperirea care ar putea rescrie istoria medicală
Operația complexă realizată în Epoca de Piatră a surprins experții care au găsit scheletul pacientului. Descoperirea ar putea rescrie istoria medicală, susțin specialiștii.
Natură
11 august 2022
Populația de tigri din Nepal a crescut semnificativ în ultimii 12 ani. Specia e pe cale de dispariție
Populația de tigri din Nepal a crescut semnificativ în ultimii 12 ani, într-o reușită notabilă pentru eforturile de conservare din zonă.
Natură
15 iulie 2022
Fosile inedite din China au dezvăluit o legătură cu primii oameni din America. Descoperirea care poate rescrie istoria
Fosile inedite din China au dezvăluit o legătură cu primii oameni din America, într-o descoperire care a încântat experții.
Natură
21 iunie 2022
Cel mai mare pește de apă dulce a fost găsit în Cambodgia. Ce dimensiune impresionantă are
Cel mai mare pește de apă dulce a fost găsit în Cambodgia. „Monstrul acvatic” are o greutate de aproximativ 300 de kilograme.
Natură
16 iunie 2022
Adevărul despre Moartea Neagră a fost dezvăluit. Cum ar fi apărut cea mai mortală pandemie din istorie
Adevărul despre Moartea Neagră, cea mai mortală pandemie din istorie, a fost dezvăluit cu ajutorul unui nou studiu. Cercetarea a elucidat un mister de aproape 700 de ani.
Natură
28 mai 2022
Un dinte descoperit în Laos ar putea fi indiciul pierdut din evoluția umană. Cărei specii aparține
Un dinte descoperit în Laos ar putea fi indiciul pierdut din evoluția umană. Acesta ar fi aparținut unei fetițe Denisovan, specie de oameni descoperită în 2010.
Natură
1 mai 2022
O altă specie de hominieni s-ar putea să trăiască și astăzi. Unde s-ar afla cea mai apropiată rudă a oamenilor, potrivit unui expert
Un antropolog susține că o altă specie de hominieni ar putea trăi și astăzi, în rândul oamenilor, în zona Indoneziei.
Natură
22 februarie 2022
Continentul uitat care a fost redescoperit. Balkanatolia se afla aproape de Europa
Balkanatolia e continentul uitat care a fost redescoperit, în apropierea Europei. Potrivit experților, acesta a avut un rol foarte important în urmă cu 40 de milioane de ani.
Natură
11 decembrie 2021
Imagini inedite cu Palatul Meiling, „cel mai mare lanț de aur din lume”. De ce a atras atenția internațională
Imagini inedite cu Palatul Meiling au devenit cunoscute la nivel internațional. Locația, ce a primit denumirea de „cel mai mare lanț de aur din lume”, atrage numeroși turiști anual.
Natură
8 octombrie 2021
O epidemie de coronavirus ar fi avut loc în urmă cu 20.000 de ani, potrivit unui studiu. Ce regiune a afectat
Un nou studiu susține că o epidemie de coronavirus a avut loc în urmă cu 20.000 de ani. Tulpina antică de coronavirus ar putea oferi informații despre actuala pandemie COVID-19, susțin autorii studiului.