Potrivit unui nou studiu, experții cred că cele mai mari animale care au trăit vreodată pe Terra erau subacvatice. Recent, cercetătorii au descoperit o reptilă preistorică ce ar fi fost la fel de mare ca balenele moderne, cele mai mari vietăți din istoria Pământului, găsite până acum.
Experții au descoperit un prădător marin de temut. Reptila Cymbospondylus youngorum e una dintre cele mai mari animale din istorie
Experții au descoperit un prădător marin de temut, din Triasic, potrivit unui nou studiu. Reptila s-ar fi aflat în vârful lanțului trofic subacvatic la un moment dat.
Noua cercetare susține că fosila de 244 de milioane de ani ar fi avut o mărime similară cu cea a balenelor, scrie BGR.
Reptila Cymbospondylus youngorum face parte din familia ihtiozaurilor, unii dintre cei mai feroce prădători preistorici.
Experții au descoperit un prădător marin de temut, din Triasic
Reptila Cymbospondylus youngorum ar fi avut dimensiuni mai mari decât ihtiozaurii descoperiți până acum. Experții cred că acest lucru a fost posibil datorită unei evoluții rapide.
Experții au descoperit un animal marin de temut, potrivit studiului ce a fost publicat în jurnalul Science. Fosila a fost descoperită în Fossil Hill, Nevada, Statele Unite ale Americii.
Puțini oameni știu câte exemplare de T-rex au existat, de fapt.
Pornind de la această descoperire, experții cred că acest ihtiozaur a avut o evoluție neobișnuită. Ei cred că acesta a avut un craniu cu o lungime de 2 metri. Reptila ar fi făcut parte din noua specie Cymbospondylus.
Experții au descoperit un prădător marin de temut, cel mai mare tetrapod din Triasic, din apă sau de pe pământ. E primul exemplu al unor giganți ce au dominat mările și oceanele în perioada preistorică.
Cercetătorii cred că acest ihtiozaur a atins o astfel de dimensiune pentru că specia s-ar fi hrănit cu amonoide. Acestea reprezentau o sursă de hrană abundentă în acea epocă.
Descoperirea ihtiozaurului ar putea ajuta experții să înțeleagă mai bine evoluția speciei
Sunt numeroase detalii despre animalele marine pe care cercetătorii nu le-au descoperit. Chiar și în cazul speciilor actuale, unele dintre ele continuă să uimească experții.
Fosila Cymbospondylus youngorum i-ar putea ajuta să înțeleagă mai bine evoluția animalelor marine. Acest prădător marin de temut a trăit în urmă cu sute de milioane de ani, în Triasic. Experții au descoperit acest prădător marin în SUA, un succes pentru studiul evoluției.
Ar putea oferi detalii importante despre cum au dominat aceste reptile mările și oceanele și cum au dispărut, pentru a face loc altor titani marini, balenele.
Recent, un embrion de dinozaur perfect conservat a fost descoperit în China.
E posibil ca această specie să nu fie cea mai mare de ihtiozaur din istorie, dar e cea mai mare descoperită până acum.
Potrivit studiului, ce detaliază cum experții au descoperit un prădător marin de temut, factorii de mediu din acea perioadă ar fi susținut evoluția mai multor creaturi de mărime similară.
În plus, abundența de amonoide ar fi ajutat. Acestea reprezentau o sursă de hrană importantă pentru prădători, inclusiv această specie de ihtiozaur. Deși ihtiozaurii au dominat apele timp de milioane de ani, ei au dispărut, la fel ca alte specii cunoscute de dinozauri.