Cele mai neobișnuite creaturi care au fost descoperite pe plajă în anul 2021. Ce erau, de fapt

În 2021, unele dintre cele mai neobișnuite creaturi au fost descoperite pe plaje din întreaga lume. În unele cazuri, localnicii care le-au descoperit nu știau cu ce animal aveau de-a face.

Publicat: 1 ianuarie 2022, 8:43
Reclamă

Animalele marine continuă să ia prin surprindere. Unele dintre ele trăiesc la adâncimi impresionante și s-au adaptat în moduri neobișnuite la condițiile extreme din adâncuri. Anual, astfel de creaturi ajung pe plaje din întreaga lume.

Uneori, aceste creaturi sunt mici și au doar forme neobișnuite. În alte situații, ele pot avea și dimensiuni record, potrivit Live Science

În 2021, numeroase astfel de creaturi au fost descoperite în nisip, spre surprinderea localnicilor și experților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai neobișnuite creaturi care au fost descoperite pe plajă în anul 2021

Printre creaturile care au ajuns pe plaje în acest an se numără și un „monstru de râu” și animale marine care au doborât recorduri cu dimensiunea lor impresionantă. 

Iată cele mai neobișnuite creaturi care au fost descoperite pe plajă în anul 2021, potrivit Live Science: 

Reclamă
Reclamă

„Monstrul de râu” din Amazon care a ajuns pe o plajă în Florida

Localnicii din Florida, SUA, au descoperit cadavrul unui „monstru de râu”, ce trăiește în fluviul Amazon. Experții locali au fost îngrijorați, crezând că această specie ar putea invada apele locale.

Vezi mai multe imagini cu creaturi marine neobișnuite în GALERIA FOTO!

Pește arapaima în apă. E una dintre cele mai neobișnuite creaturi găsite pe plaje în 2021
Peștii arapaima mai sunt numiți și „monștri de râu” și trăiesc în Amazon / Shutterstock

Peștele arapaima (Arapaima gigas) e cunoscut local drept „monstrul de râu”. E unul dintre cei mai mari pești de apă dulce din lume. Poate atinge o lungime de 3 metri și o greutate de 20 de kilograme. 

Se reproduce doar în cuiburi create în câmpii inundate. Adulții au grijă de pui pentru un timp îndelungat și nu ating maturitatea sexuală până la vârsta de 3-5 ani, când au deja peste 1.5 metri, potrivit lui Solomon David, ecolog din cadrul Universității Nicholls. 

Pentru ca peștii arapaima să invadeze apele din Florida, ar fi necesare schimbări importante în obiceiurile speciei. În afară de specimenul găsit pe plajă, arapaima nu a mai fost văzut în zonă. 

Peștele Opah găsit pe o plajă în Oregon

Printre cele mai neobișnuite creaturi descoperite pe plajă în anul 2021 se numără și un pește Opah, de 45 de kilograme. Acesta a fost găsit în Oregon, SUA, în luna iulie.

El avea o lungime de 1 metru, cu solzi de culoare portocalie și ochi aurii. Localnicii și experții au fost surprinși, pentru ca specia nu trăiește în zona. Ea poate fi găsită, de obicei, pe coasta Californiei și în apropierea Hawaii. Nu se știe exact de ce peștele a ajuns în zonă, dar experții cred că încălzirea globală ar putea fi un motiv.

Temperatura apelor oceanice crește, așa că peștii Opah și alte specii ar putea înota în regiuni mai nordice. 

„Vedem unele organisme marine care își abandonează locurile prea calde pentru regiuni cu temperatură mai joasă,” a declarat Heidi Dewar, cercetător în cadrul NOAA Fisheries. 

Un pește prins într-o meduză

În luna august, localnicii din apropierea unei plaje din Marea Britanie au avut parte de o surpriză atunci când au descoperit o meduză pe plajă. Forma acesteia era oricum neobișnuită, dar detaliul care le-a atras atenția era peștele din interiorul creaturii.

Descoperirea se numără printre cele mai neobișnuite creaturi găsite pe plajă în anul 2021. Meduza Chrysaora hysoscella avea un mic pește nedigerat în tractul său digestiv. Cel mai probabil, acesta fusese mâncat chiar înainte ca meduza să ajungă pe plajă. 

E posibil ca peștele să se fi ascuns în tentaculele meduzei – un comportament obișnuit pentru anumite specii. În acest caz, meduza l-ar fi putut ataca. Experții au descoperit și un pește care trăiește 100 de ani.

Un fotograf local a surprins meduza în apropiere de Padstow, Cornwall. „Nu e ceva ce vezi în fiecare zi,” a declarat el. 

Peștele fierăstrău Pristidae care a doborât un record

Creatura a fost descoperită pe plajă în apropiere de Florida Keys, în luna aprilie. Femela pește fierăstrău a doborât recordul pentru cel mai mare exemplar al speciei descoperit până acum. 

Una dintre cele mai neobișnuite creaturi descoperite pe plajă în anul 2021 avea o lungime de 4.9 metri. Femela avea icre de mărimea unei mingi de softball în sistemul reproductiv. 

„Deși e un incident nefericit atunci când moare un animal atât de mare, din punct de vedere științific, știm că putem afla multe lucruri de la acest specimen,” a declarat Gregg Pulakis, biolog din cadrul Florida Fish and Wildlife Conservation Commission.

E posibil ca femela să fie și unul dintre cele mai bătrâne exemplare ale speciei găsite până acum. Experții au estimat că aceasta avea în jur de 14 ani. Află ce animale trăiesc cel mai mult.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Rechin alb care sare din apă, cu cerul pe fundal. Prădătorul care sperie și marele rechin alb e orca
Descoperire fără precedent despre rechini. Ce pot face acești „ucigași silențioși”
Descoperire fără precedent despre rechini. Ce pot face acești „ucigași silențioși”
O femei arheolog care descoperă rămășițele unei țestoase care au fost descoperite în Pompeii
Descoperirea care poate rescrie istoria umană. Ce tehnologie preistorică au găsit experții
Descoperirea care poate rescrie istoria umană. Ce tehnologie preistorică au găsit experții
Telescop imens, pe fundal de apus, similar cu Sky Eye, cu ajutorul căruia China susține că ar fi detectat semnale de la civilizații extraterestre
Telescopul care „vede lucruri invizibile” a descoperit obiecte misterioase în spațiu. Ce a putut detecta
Telescopul care „vede lucruri invizibile” a descoperit obiecte misterioase în spațiu. Ce a putut detecta
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×