Cele mai neobișnuite creaturi care au fost descoperite pe plajă în anul 2021. Ce erau, de fapt

În 2021, unele dintre cele mai neobișnuite creaturi au fost descoperite pe plaje din întreaga lume. În unele cazuri, localnicii care le-au descoperit nu știau cu ce animal aveau de-a face.

Publicat: 1 ianuarie 2022, 8:43
Reclamă

Animalele marine continuă să ia prin surprindere. Unele dintre ele trăiesc la adâncimi impresionante și s-au adaptat în moduri neobișnuite la condițiile extreme din adâncuri. Anual, astfel de creaturi ajung pe plaje din întreaga lume.

Reclamă

Uneori, aceste creaturi sunt mici și au doar forme neobișnuite. În alte situații, ele pot avea și dimensiuni record, potrivit Live Science

În 2021, numeroase astfel de creaturi au fost descoperite în nisip, spre surprinderea localnicilor și experților.

Cele mai neobișnuite creaturi care au fost descoperite pe plajă în anul 2021

Printre creaturile care au ajuns pe plaje în acest an se numără și un „monstru de râu” și animale marine care au doborât recorduri cu dimensiunea lor impresionantă. 

Iată cele mai neobișnuite creaturi care au fost descoperite pe plajă în anul 2021, potrivit Live Science: 

Reclamă
Reclamă

„Monstrul de râu” din Amazon care a ajuns pe o plajă în Florida

Localnicii din Florida, SUA, au descoperit cadavrul unui „monstru de râu”, ce trăiește în fluviul Amazon. Experții locali au fost îngrijorați, crezând că această specie ar putea invada apele locale.

Vezi mai multe imagini cu creaturi marine neobișnuite în GALERIA FOTO!

Pește arapaima în apă. E una dintre cele mai neobișnuite creaturi găsite pe plaje în 2021
Peștii arapaima mai sunt numiți și „monștri de râu” și trăiesc în Amazon / Shutterstock

Peștele arapaima (Arapaima gigas) e cunoscut local drept „monstrul de râu”. E unul dintre cei mai mari pești de apă dulce din lume. Poate atinge o lungime de 3 metri și o greutate de 20 de kilograme. 

Se reproduce doar în cuiburi create în câmpii inundate. Adulții au grijă de pui pentru un timp îndelungat și nu ating maturitatea sexuală până la vârsta de 3-5 ani, când au deja peste 1.5 metri, potrivit lui Solomon David, ecolog din cadrul Universității Nicholls. 

Pentru ca peștii arapaima să invadeze apele din Florida, ar fi necesare schimbări importante în obiceiurile speciei. În afară de specimenul găsit pe plajă, arapaima nu a mai fost văzut în zonă. 

Peștele Opah găsit pe o plajă în Oregon

Printre cele mai neobișnuite creaturi descoperite pe plajă în anul 2021 se numără și un pește Opah, de 45 de kilograme. Acesta a fost găsit în Oregon, SUA, în luna iulie.

El avea o lungime de 1 metru, cu solzi de culoare portocalie și ochi aurii. Localnicii și experții au fost surprinși, pentru ca specia nu trăiește în zona. Ea poate fi găsită, de obicei, pe coasta Californiei și în apropierea Hawaii. Nu se știe exact de ce peștele a ajuns în zonă, dar experții cred că încălzirea globală ar putea fi un motiv.

Temperatura apelor oceanice crește, așa că peștii Opah și alte specii ar putea înota în regiuni mai nordice. 

„Vedem unele organisme marine care își abandonează locurile prea calde pentru regiuni cu temperatură mai joasă,” a declarat Heidi Dewar, cercetător în cadrul NOAA Fisheries. 

Un pește prins într-o meduză

În luna august, localnicii din apropierea unei plaje din Marea Britanie au avut parte de o surpriză atunci când au descoperit o meduză pe plajă. Forma acesteia era oricum neobișnuită, dar detaliul care le-a atras atenția era peștele din interiorul creaturii.

Descoperirea se numără printre cele mai neobișnuite creaturi găsite pe plajă în anul 2021. Meduza Chrysaora hysoscella avea un mic pește nedigerat în tractul său digestiv. Cel mai probabil, acesta fusese mâncat chiar înainte ca meduza să ajungă pe plajă. 

E posibil ca peștele să se fi ascuns în tentaculele meduzei – un comportament obișnuit pentru anumite specii. În acest caz, meduza l-ar fi putut ataca. Experții au descoperit și un pește care trăiește 100 de ani.

Un fotograf local a surprins meduza în apropiere de Padstow, Cornwall. „Nu e ceva ce vezi în fiecare zi,” a declarat el. 

Peștele fierăstrău Pristidae care a doborât un record

Creatura a fost descoperită pe plajă în apropiere de Florida Keys, în luna aprilie. Femela pește fierăstrău a doborât recordul pentru cel mai mare exemplar al speciei descoperit până acum. 

Una dintre cele mai neobișnuite creaturi descoperite pe plajă în anul 2021 avea o lungime de 4.9 metri. Femela avea icre de mărimea unei mingi de softball în sistemul reproductiv. 

„Deși e un incident nefericit atunci când moare un animal atât de mare, din punct de vedere științific, știm că putem afla multe lucruri de la acest specimen,” a declarat Gregg Pulakis, biolog din cadrul Florida Fish and Wildlife Conservation Commission.

E posibil ca femela să fie și unul dintre cele mai bătrâne exemplare ale speciei găsite până acum. Experții au estimat că aceasta avea în jur de 14 ani. Află ce animale trăiesc cel mai mult.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Bucăți de beton pe fundul oceanului. Recent, experții au descoperit drumul de cărămizi galbene pe fundul Oceanului Pacific
Experții au descoperit „drumul de cărămizi galbene” pe fundul Oceanului Pacific. Cum ar fi apărut la o adâncime de peste 3.000 de metri
Experții au descoperit „drumul de cărămizi galbene” pe fundul Oceanului Pacific. Cum ar fi apărut la o adâncime de peste 3.000 de metri
Liopleurodon, considerat dragonul marin enorm, care vânează ihtiozauri
„Dragonul marin” enorm descoperit în Marea Britanie. Ce dimensiune impresionantă avea prădătorul de temut
„Dragonul marin” enorm descoperit în Marea Britanie. Ce dimensiune impresionantă avea prădătorul de temut
Mumie din Egipt, expusă în Muzeul Louvre. O mumie legată cu sfori a fost descoperită recent în Peru
O mumie legată cu sfori a surprins arheologii. Ce s-ar fi întâmplat cu trupul descoperit în Peru
O mumie legată cu sfori a surprins arheologii. Ce s-ar fi întâmplat cu trupul descoperit în Peru
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×