Annie Murphy Paul e autoarea cărții The Extended Mind: The Power of Thinking Outside the Brain și are unele sugestii despre cum oamenii își pot extinde mintea dincolo de limite. Aceasta susține că o parte importantă a vieții zilnice poate ajuta.
Cum îți poți dezvolta mintea dincolo de limite, potrivit științei. Ce recomandă experții
Experții au explicat cum îți poți dezvolta mintea dincolo de limitele ei. Annie Murphy Paul, cunoscută pentru articolele sale științifice din New York Times și TIME, susține că există o metodă prin care oamenii își pot folosi mintea la o capacitate mai mare, cu ajutorul unor obiceiuri simple.
Potrivit lui Paul, aceste ”extensii” presupun modul în care sunt integrate elemente externe minții în procesul de gândire, scrie Fast Company.
De la idei preconcepute despre cum funcționează mintea, la moduri în care aceasta poate fi extinsă, iată câteva caracteristici prin care Paul susține că cineva poate trece de limite.
Cum îți poți dezvolta mintea dincolo de limite, potrivit științei
Un prim pas, potrivit Fast Company, e perceperea procesului de gândire drept o experiență ce nu se rezumă doar la creier.
Senzațiile interne din corp ghidează percepțiile și reacțiile oamenilor. Aceste semnale pot ajuta la luarea unor decizii mai eficiente.
Modul în care oamenii se mișcă afectează modul în care gândesc. Potrivit unor studii recente, mișcarea intensifică procesele din minte în moduri ce nu au loc atunci când oamenii stau jos.
Anumite tipuri de mișcări, precum gesturile, ajută la exprimarea unor concepte pe care unii oameni nu le pot verbaliza. Acesta e un pas important în procesul prin care afli cum îți poți dezvolta mintea. Unii experți susțin că cele mai avansate idei apar inițial drept gesturi, înainte să fie ”traduse” în cuvinte.
Mediul și interacțiunile au roluri importante
De-a lungul evoluției, creierul uman s-a dezvoltat astfel încât să fie atent la informațiile senzoriale din natură. Mai mult, unele studii susțin că un element important e ca oamenii să simtă control asupra mediului în care învață și muncesc.
Ca urmare, aranjarea spațiului cu simboluri de identitate e un element important în extinderea minții dincolo de limite. Aceste simboluri sunt obiecte importante sau reprezentative pentru sine.
Potrivit experților, activitățile sociale, precum dezbateri, spunerea unei povești și predatul activeaza procese ce nu sunt active atunci când oamenii stau singuri. Astfel, sunt importante în modul în care îți poți dezvolta mintea, în funcție de cum au loc.
În ultimii 20 de ani, cercetătorii au aflat mai multe despre limitele creierului. Nu țin de diferențe individuale în inteligență, ci reprezintă o caracteristică biologică universală a creierului Homo sapiens.
Creierul uman a evoluat pentru a face față unor situații diferite față de cele complexe întâlnite în lumea modernă.
Cu ajutorul acestor mici schimbări și detalii, procesul de gândire poate integra mai eficient resursele interne și externe. Capacitatea de a extinde mintea dincolo de limite poate fi cultivată intenționat.
Un astfel de proces, potrivit lui Paul, poate permite accesul la un nivel semnificativ de intuiție, memorie, atenție și motivație. Dacă vrei să îți extinzi mintea dincolo de limite, potrivit experților, poți folosi unele dintre trucurile recomandate de experți.