În cadrul furtunii solare, Soarele va emite mai multe particule solare, ce se vor izbi de atmosfera Pământului. Potrivit experților, aceste particule pot crea o furtună geomagnetică de clasa G-1 atunci când va interacționa cu atmosfera planetei noastre.
O furtună solară se va izbi de Pământ pe 6 iulie. Provine dintr-o gaură „ciclop” din atmosfera Soarelui
O furtună solară se va izbi de Pământ pe 6 iulie, după ce va erupe dintr-o gaură „ciclop” din atmosfera Soarelui. Fenomenul are loc într-o perioadă în care atmosfera Soarelui e mai activă.
Furtuna solară va avea loc pe 6 iulie, potrivit SpaceWeather.com. Se pare că aceasta provine dintr-o gaură „similară cu un ciclop”, din atmosfera stelei din Sistemul Solar.
O furtună solară se va izbi de Pământ pe 6 iulie
Particulele solare (cunoscute și sub denumirea de vânt solar) pot produce o furtună geomagnetică pe Pământ. Aceasta ar putea duce la întreruperea semnalelor radio și la o intensificare a aurorei boreale. În acest moment, nu se știe dacă furtuna geomagnetică va fi atât de puternică încât să provoace daune pe termen lung la nivelul rețelei de comunicații sau în cazul sateliților.
O furtună solară se va izbi de Pământ pe 6 iulie potrivit datelor National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Informațiile au fost publicate pe SpaceWeather.com.
Recent, o furtună geomagnetică puternică a distrus 40 de sateliți Starlink.
„Experții NOAA spun că sunt șanse a unor furtuni geomagnetice mici, de clasa G-1, pe 6 iulie, atunci când un curent de vânt solar se va izbi de câmpul magnetic al Pământului. Gazele provin dintr-o gaură similară cu un ciclop, din atmosfera Soarelui,” scrie pe blog-ul SpaceWeather.com.
Fenomenul face parte dintr-un flux recent de particule solare care interacționează cu atmosfera Pământului. Pe 1 iulie, o ejecție de masă coronară a trecut aproape de Pământ. Evenimentul a fost la furtuni geomagnetice, cu aurore care au durat până pe 4 iulie.
Acestea au fost surprinse și în SUA, în statul Minnesota. Pe 6 iulie, o furtună solară se va izbi de Pământ, ca urmare a activității solare recente.
„A fost o plăcere să văd 3 generații captivate de spectacolul de lumini superb, care pulsa,” a declarat Greg Ash, unul dintre fotografii care au surprins evenimentul atmosferic, potrivit SpaceWeather.com. „Aurorele erau vizibile cu ochiul liber.”
Ejecția de masă coronară de la începutul lunii iulie ar fi început pe 28 iunie
Ejecția de masă coronară care a dus la aurorele spectaculoase la începutul lunii iulie ar fi început pe 28 iunie. Experții cred că aceasta ar fi fost cauzată de un filament magnetic care a erupt.
Acesta nu a fost îndreptat către Pământ, așa că nu s-a izbit direct de planeta noastră. În schimb, a trecut pe lângă. În cadrul traseului, a împins plasmă din vântul solar, un element dens, către planeta noastră. Undele au dus la furtuni geomagnetice de clasa G-1 pe 2 și 4 iulie. Acum, pe 6 iulie, o furtună solară se va izbi de Pământ, respectiv de câmpul magnetic al planetei noastre.
Află ce au descoperit experții despre undele neobișnuite de pe suprafața Soarelui care nu pot fi explicate.
„Furtinile gemene nu doar că au produs aurore frumoase, dar au și mutat acele magnetometrelor, inclusiv la magnetometrul meu din Marea Britanie,” a declarat Stuart Green, care a analizat fenomenul.