Palatul Meiling a fost construit pe dealul Xiaohong, în partea de est a orașului Nanjing. A fost, la un moment dat, reședința fostului președinte, Chiang Kai-shek, și a soției sale, Soong Meiling, înainte să fugă în Taiwan în anul 1949, la finalul Războiului Civil din China.
Imagini inedite cu Palatul Meiling, „cel mai mare lanț de aur din lume”. De ce a atras atenția internațională
Imagini inedite cu Palatul Meiling au devenit cunoscute la nivel internațional. Locația, ce a primit denumirea de „cel mai mare lanț de aur din lume”, atrage numeroși turiști anual.
Timp de zeci de ani, clădirea a fost folosită pentru oaspeți oficiali. În urmă cu doar câțiva ani, a fost deschisă și pentru public, după ce Palatul Meiling a fost renovat, scrie Amusing Planet.
Fosta reședință prezidențială include un detaliu ce a fascinat oameni din întreaga lume, după ce imaginile au ajuns pe Internet.
Imagini inedite cu Palatul Meiling, „cel mai mare lanț de aur din lume”
Fotografiată din aer, locația pare a fi un lanț imens, cu un „pandantiv” în centrul căruia se află palatul. Efectul e realizat cu ajutorul copacilor din zonă, ce au fost plantați într-o formă neobișnuită.
Ca urmare a formei neobișnuite și a faptului că flora din zonă capătă o culoare aurie în timpul toamnei, locația a primit denumirea de „cel mai mare lanț de aur din lume”.
În unele imagini inedite cu Palatul Meiling, locația a fost fotografiată și în timpul primăverii. În acest anotimp, forma sa a fost asemănată cu cea a uni lanț cu un pandantiv de smarald.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Potrivit zvonurilor locale, palatul a fost construit drept un cadou al lui Chiang pentru soția sa, Soong. El a fost ridicat pentru a reprezenta un simbol de iubire pentru cuplu.
Deși planul pentru palat a fost bine stabilit, faptul că împrejurimile arată ca un lanț cu un pandantiv e o coincidență interesantă, potrivit lui reprezentanților Sun Yat-sen Mausoleum Scenic Area. Ca urmare, numeroase imagini inedite cu Palatul Meiling, surprinse din aer, au atras atenția pe Internet.
„Cel mai mare lanț de aur din lume” e, de fapt, un drum, pe marginea căruia au fost plantați copaci cu frunze aurii. Acoperișul palatului are o culoare verde, așa că pare ca un smarald în mijlocul unui pandantiv.
Palatul Meiling a fost construit în perioada 1931 – 1934
Palatul Meiling a fost construit între 1931 și 1934. Atunci, Nanjing era capitala Chinei. După președinția lui Chiang Kai-shek, palatul s-a deteriorat până când a fost preluat de Zhongshan Mountain National Park, în 1950.
Ulterior, a fost închiriat de mai multe departamente de stat. În 2012, a intrat sub jurisdicția Sun Yat-sen Mausoleum.
În unele imagini inedite cu Palatul Meiling se pot observa renovările recente. Acestea au durat 1 an, timp în care structura a fost consolidată și acoperișul a fost înlocuit cu cel verde.
Restaurarea tablourilor din palat a fost realizată de experți din cadrul Orașului Interzis, din Beijing.
De când a fost redeschis, în anul 2013, Palatul Meiling a atras zeci de mii de turiști. Palatul poartă numele lui Soong Meiling. Aceasta a fost numită Cea mai puternică femeie din lume de către revista Time, în 1937, scrie Lonely Planet. O altă atracție turistică din China, unică în lume, a atras până acum milioane de turiști.