Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le trimită, alții nu le folosesc aproape niciodată. Dar acestea au schimbat modul în care comunicăm în viața de zi cu zi, de-a lungul anilor.
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.

Aceste mesaje au fost introduse de WhatsApp în 2013. Dar au început să fie din ce în ce mai folosite în timpul pandemiei, scrie Metro News.
Astfel de mesaje au atras atenția experților, care au vrut să analizeze particularitățile acestui obicei.
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp
În ultimii ani, mulți utilizatori s-au plâns că nu suportă apelurile telefonice. Dar mulți dintre ei apelează la mesaje vocale pe aplicații precum WhatsApp. Potrivit experților, e posibil ca această predispoziție ar putea fi legată de nivelul de control.
Un apel telefonic are o notă de urgență, care forțează utilizatorii să acționeze. Fie să răspundă, fie să ignore apelul. Dar, în cazul mesajelor vocale, utilizatorii pot alege când să le asculte și/sau să răspundă.
Astfel, utilizatorii au parte de intimitatea unui apel telefonic, fără acel sentiment de urgență. Experții susțin că aceste mesaje sunt mai ușor de folosit într-o perioadă în care oamenii au învățat că au un control mai mare asupra momentului și modului în care interacționează cu media.
Află și cum ascunzi imaginea de profil WhatsApp.
„Cred că mesajele vocale pot fi integrate mai ușor în viețile noastre,” a declarat Jasmine Granton, expertă PR. „Pot să primesc unul, să îl ascult cât timp pun apă la fiert pentru ceai și să răspund data viitoare când fac o mică pauză la birou.”
Un alt motiv pentru care mesajele vocale pe WhatsApp sunt din ce în ce mai folosite e faptul că sunt mai ușor de folosit decât să tastezi ceea ce vrei să comunici.
Unii utilizatori care trimit mesaje vocale nu vor să le și primească
Un detaliu interesant observat de experții care au studiat acest fenomen e că foarte mulți utilizatori care comunică mai ales prin trimiterea acestor mesaje vocale nu vor să le și primească, potrivit Metro News.
Potrivit experților, e posibil ca această predispoziție să aibă și o notă de egoism. Mulți dintre cei care trimit mesaje vocale pe WhatsApp preferă să le folosească pentru că e mai ușor pentru ei. Dar cei care primesc aceste mesaje trebuie să găsească un loc liniștit sau căști pentru a asculta astfel de mesaje când sunt în public.
Află și cum găsești rapid mesajele în WhatsApp.
Mai multe, întreruperile normale din limbajul obișnuit – diferite interjecții de ezitare, de exemplu – înseamnă că durează mai mult să asculți un mesaj, în multe situații, decât să citești un mesaj.
Nu toți utilizatorii care trimit astfel de mesaje vocale au o problemă cu primirea lor, însă. Dar experții au observat această tendință în multe situații.
Chiar și așa, există unele situații în care un mesaj vocal pare mai personal decât un mesaj scris. Mai ales dacă nu poți suna persoana respectivă, dar vrei să transmiți un mesaj emoționant.
Așa că nu e de mirare că astfel de mesaje vocale au devenit foarte utilizate în timpul pandemiei, când oamenii nu se puteau vedea la fel de des.



























