Experții susțin că ceapa ar putea scădea nivelul glucozei din sânge cu 50%. În plus, ei cred că ar putea avea un „folos potențial” în tratarea pacienților cu diabet. Cei care au diabet zaharat de tip 2 nu pot produce suficientă insulină la nivelul pancreasului, pentru a gestiona glicemia.
Leguma care poate să scadă nivelul glucozei din sânge cu 50%. Ce aliment ieftin e recomandat de experți
Experții au dezvăluit leguma care poate să scadă nivelul glucozei din sânge cu 50%. Alimentul se găsește în bucătării din întreaga lume.
Ca urmare, glucoza din sânge poate atinge un nivel periculos de mare. Acum, potrivit unui studiu prezentat în cadrul celei de-a 97-a ediții a The Endocrine Society, din San Diego, extractul din bulbul de ceapă poate „scădea semnificativ” nivelul de glucoză din sânge, scrie The Independent. În plus, același efect s-a observat și la nivelul colesterolului.
Efectul extractului de ceapă a fost observat în cazul subiecților care aveau și un tratament bazat pe metformină.
Leguma care poate să scadă nivelul glucozei din sânge cu 50%
„Ceapa e ieftină și disponibilă și a fost folosită drept supliment alimentar,” a declarat Anthony Ojieh, conducătorul studiului, din cadrul Universității din Abraka, Nigeria. „Are potențialul să fie folosită și în cazul pacienților cu diabet.”
Experții au realizat studiul pe șobolani. În total, 3 grupuri de rozătoare cu diabet indus medical au primit doze diferite de extractul de ceapă. Ei au vrut să verifice dacă acesta influențează efectul tratamentului. Astfel, experții au concluzionat că ceapă e leguma care poate să scadă nivelul glucozei din sânge cu 50%.
Șobolanii au primit doze de 200 de miligrame, 400 de miligrame și 600 de miligrame pentru fiecare kilogram din greutatea lor. În plus, experții au testat tratamentul cu metformină și ceapă pe alte 3 grupuri de șobolani ce nu aveau diabet. Aceștia aveau un nivel normal de glucoză în sânge.
Potrivit unui alt studiu, o nouă tehnologie ar putea ajuta pacienții cu diabet de tip 2 să slăbească în timp ce dorm.
Potrivit studiului, șobolanii diabetici care au primit doze de 400, respectiv 600 de miligrame au avut un nivel de glucoză în sânge „redus semnificativ”, cu 50%, respectiv 35%, în comparație cu nivelul de bază.
Extractul de ceapă a scăzut și nivelul total de colesterol în cazul șobolanilor diabetici. Efectul s-a observat mai ales în cazul grupurilor cu 400, respectiv 600 de mg. Ca urmare, experții au concluzionat că ceapa e leguma care poate să scadă nivelul glucozei din sânge cu 50%
Extractul de ceapă a dus la creștere în greutate în cazul șobolanilor
Un alt detaliu descoperit în cadrul acestui studiu e faptul că extractul de ceapă a dus la creșterea în greutate în cazul șobolanilor care nu aveau diabet. Efectul nu a fost observat în grupurile de șobolani cu diabet.
„Ceapa nu are multe calorii,” a declarat Ojieh, expertul care a condus studiul despre leguma care poate să scadă nivelul glucozei din sânge cu 50%. „Dar se pare că poate crește ritmul metabolic și, astfel, crește apetitul, ceea ce duce la un consum mai ridicat de hrană. Trebuie să investigăm mecanismul prin care ceapa a dus la scăderea nivelului de glucoză. Încă nu avem o explicație.”