Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va numi în curând aspartamul drept „posibil cancerigen”. Decizia a fost luată în urma unei analize a 1.300 de studii, potrivit unor surse implicate în proiect.
Îndulcitorul alimentar care va fi declarat posibil cancerigen de către OMS. În ce produse se găsește aspartamul
OMS ar declara posibil cancerigen îndulcitorul alimentar care e folosit în numeroase produse ingerate aproape zilnic de milioane de oameni din întreaga lume.
Agenția OMS care va face anunțul e Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), potrivit Reuters.
Aceasta folosește sistemul de clasificare pentru posibile și cunoscute elemente cancerigene care a fost criticat de experți în trecut, potrivit Live Science.
Îndulcitorul alimentar care va fi declarat posibil cancerigen de către OMS
Aspartamul e unul dintre cei mai cunoscuți îndulcitori artificiali din lume. Ar putea fi declarat drept substanță cu potențial cancerigen luna viitoare de către o comisie a OMS. O astfel de decizie va fi criticată de reprezentanții industriei alimentare, potrivit Reuters.
Aspartamul, îndulcitorul alimentar care va fi declarat posibil cancerigen, este folosit în numeroase produse. Printre acestea se numără sucuri dietetice precum Pepsi şi Coca-Cola, dar și guma de mestecat.
Aspartamul e utilizat în într-o gamă largă de produse alimentare și băuturi dietetice. Va fi pus pe lista substanțelor „posibil cancerigene pentru oameni” de către IARC, din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.
Află și care sunt dulciurile și alimentele grase pot schimba creierul uman.
Decizia IARC a fost finalizată la începutul acestei luni după o întâlnire a experților. Are rolul de a evalua dacă o substanţă prezintă sau nu un pericol potențial, pe baza tuturor dovezilor științifice
publicate. Trebuie subliniat că această clasificare nu ia în calcul aspecte care țin de cantitatea pe care o persoană o poate consuma fără a se expune riscurilor. Un astfel de anunț urmează să devină responsabilitatea unei comisii mixte formată din experți ai Organizației Mondiale a Sănătății și Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU și autoritățile naționale de reglementare.
Citește continuarea pe observatornews.ro