Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri. La ce ghicitoare trebuie să răspundă viitorii angajați

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri nu are un răspuns simplu. Musk e unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni de pe planetă, implicat mai multe companii de succes, printre care se numără și Tesla. În timp ce mulți vor să lucreze pentru miliardar, se pare că acesta folosește o întrebare dificilă la interviu.

Publicat: 7 octombrie 2021, 13:37 / Actualizat: 7 octombrie 2021, 14:51
Reclamă

Elon Musk e unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din întreaga lume. În portofoliul lui vast se numără investiții de succes ce i-au adus o avere impresionantă. Ca urmare a influenței sale, numeroase persoane sunt interesate să lucreze cu el.

Elon Musk e unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă – a ocupat chiar și poziția celui mai bogat om din lume – și recunoscut pentru companiile sale, precum Tesla și SpaceX.

Se pare că obținerea unui interviu cu Musk presupune răspunsul la o întrebare dificilă. Aceasta e menită să testeze abilitățile logice ale posibililor angajați. Pentru a răspunde, potențialii angajați trebuie să dețină informații despre Pământ și matematică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce întrebare dificilă folosește Elon Musk la interviuri

Potrivit biografiei Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, de Ashlee Vance, atunci când angaja ingineri pentru o poziție la SpaceX, Musk le-a pus o întrebare menită să le testeze logica și modul în care încearcă să ofere o soluție la probleme, scrie Reader’s Digest. Elon Musk, la interviuri, folosește o ghicitoare logică.

În timpul interviului de angajare, scrie Reader’s Digest, Musk a întrebat potențialii angajați: ”Stai pe suprafața Pământului. Mergi o milă spre Sud, o milă spre Vest și o milă spre Nord. Ajungi în fix același loc din care ai pornit. Unde ești?”

Reclamă
Reclamă

În cele mai multe locuri de pe planetă, o rută sud-vest-nord ar însemna ca cineva să ajungă la o milă distanță spre Vest față de locul de pornire. Răspunsul la ghicitoarea lui Musk e o locație specială pe Terra – unul dintre Poli. 

Dacă pornești la Polul Nord și mergi o milă spre Sud, după aia Vest, și după aia Nord, vei merge într-un triunghi. Astfel, vei ajunge la punctul de plecare. Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri poate avea și un alt răspuns, însă.

Ce îi întreba Elon Musk pe candidații care răspundeau corect la prima întrebare

Această ghicitoare nu e singura întrebare pe care o pune Musk în timpul interviului. Dacă potențialii angajați răspundeau cu Polul Nord, miliardarul le mai punea o întrebare: ”Și unde altundeva ai mai putea fi?” 

Acest răspuns e mai complicat, potrivit Reader’s Digest. Punctul e lângă Polul Sud, la o milă distanță la Nord de linia la care Pământul are circumferința de o milă. O persoană care va merge către Sud pentru a atinge acea linie va merge într-un cerc complet. Acest lucru se va întâmpla dacă o va lua în direcția o milă spre Vest. După aceea se va întoarce la Nord, în poziția de start. 

Dincolo de ghicitoare, Musk întreabă și lucruri obișnuite pentru un interviu de angajare. În cadrul World Government Summit, din Dubai, miliardarul a dezvăluit una dintre cele mai importante întrebări pentru un potențial angajat. 

”Spune-mi povestea vieții tale și deciziile pe care le-ai luat de-a lungul timpului și de ce le-ai luat,” a dezvăluit el, potrivit CNBC, scrie Reader’s Digest. ”Și spune-mi și care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai rezolvat.” 

Potrivit lui Elon Musk, la interviuri, îl interesează angajații care își amintesc exact cum au rezolvat problema, ”cu lux de amănunte”, și nu cei care se ”prefac” și rămân blocați. 

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume

Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume timp de câteva zile, după ce valoarea acțiunilor sale Tesla au crescut semnificativ. 

Musk deține majoritatea acțiunilor din compania SpaceX, însă aceasta e privată, așa că nu înregistrează fluctuații în valoare precum Tesla, o companie publică.

Miliardarul deține 170 de milioane de acțiuni Tesla. Acestora le-a crescut valoarea cu 106 miliarde de dolari în 2020.

Datorită acestor acțiuni, Musk l-a devansat pe Bill Gates pentru locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. Schimbarea a avut loc în luna noiembrie, însă acum a reușit să îl întreacă și pe Jeff Bezos.

Despre averea sa, Elon Musk a scris un mesaj pe Twitter. ”Jumătate din banii mei sunt destinați soluționării problemelor de pe Terra și jumătate pentru a construi un oraș pe Marte, pentru a asigura continuarea vieții (tuturor speciilor) în cazul în care Terra va fi lovită de un meteorit cum au pățit dinozaurii sau are loc Al Treilea Război Mondial și ne distrugem.”

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri e menită să verifice logica potențialilor angajați. Deși pare simplă, răspunsul nu e atât de simplu.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Jared Isaacman, primul astronaut civil care a pșit în spațiu, îmbrăcat în costum SpaceX
Fun
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald Trump
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald Trump
Doza de suc Coca Cola în nisip, după ce Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Fun
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Colaj cu Jeff Bezos și Elon Musk, unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon l-a sfătuit pe Elon Musk cu privire la sediul Twitter
Fun
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×