Potrivit zvonurilor, în sediile Google, angajații nu se află la o distanță mai mare de 45 de metri de mâncare. Se pare că designul a fost gândit așa de la început, pentru ca angajații să aibă acces la alimente atunci când vor.
Cum și-a „păcălit” Google angajații să slăbească. Trucurile pe care le poate folosi oricine
Experții au dezvăluit cum și-a „păcălit” Google angajații să slăbească, după ce mulți dintre ei au pus kilograme în plus în urma alimentelor abundente care se găseau în sediile companiei.
Sediul Google din New York, de exemplu, are numeroase cafenele. În plus, are mici bucătării care sunt deschise 24/7 și care sunt aprovizionate cu mâncare, scrie ABC News.
În urma acestei abundențe, numeroși angajați Google au pus câteva kilograme în plus. Compania a luat, însă, măsuri. În urma lor, angajații ar fi consumat cu 3 milioane de calorii mai puțin dintr-un singur aliment și unii dintre ei au și slăbit.
Cum și-a „păcălit” Google angajații să slăbească
Cafenelele Google au fost analizate și schimbate, pentru a introduce mici stimulenți care direcționau angajații către alegeri alimentare mai sănătoase. De exemplu, un studiu a scos la iveală faptul că oamenii tindeau să consume mai mult din primul aliment pe care îl vedeau. Ca urmare, bufetul cu salate a fost mutat în centru, chiar lângă intrare. Trucul poate fi folosit și acasă, cu alimentele sănătoase plasate în locuri în care pot fi văzute ușor.
Cei care au analizat cum și-a „păcălit” Google angajații să slăbească au descris și alte metode folosite de companie.
„Sunt toate aceste semne cu coduri de culori, care îți spun ce e sănătos și ce nu,” a declarat Ashley Moak, din cadrul Google. Sistemul are principii similare cu cel folosit pe ambalajul unor alimente pe care le găsești și în magazin.
Potrivit experților, Google ar colecta datele utilizatorilor fără consimțământul lor – află ce aplicații adună informații.
În cazul Google, alimentele care au mai puține calorii au eticheta verde. Eticheta galbena e desemnată porțiilor medii, pe când pastele și deserturile au etichete roșii.
Experții care au descris cum și-a „păcălit” Google angajații să slăbească au vorbit și despre sistemul precedent al companiei.
În trecut, angajații Google s-au plâns că luat în greutate
Cantitatea nelimitată de hrană era considerată un avantaj important pentru angajații Google. Din păcate, unii dintre ei au abuzat de mâncare disponibilă, după care s-au plâns că au luat în greutate.
Pentru a încuraja angajații să mănânce mai sănătos, Google a schimbat mărimea farfuriilor, pentru ca porțiile să fie mai mici. În plus, prin firmă erau semne pe care scria: „Oamenii care iau farfurii mai mari tind să mănânce mai mult”.
Joe Labombarda, director în cadrul Google din New York, a vorbit de avantajul hranei nelimitate, înainte să discute cum și-a „păcălit” Google angajații să slăbească.
Potrivit acestuia, sistemul precedent a fost creat pentru a încuraja productivitatea și loialitatea. Din păcate, angajații mâncau mai mult la birou decât o făceau în mod obișnuit.
„Unii oameni se îngrașă și 7 kilograme atunci când încep să lucreze aici,” a declarat Labombarda.
Google nu mai e cel mai accesat site din lume – află ce platformă l-a detronat în anul 2021.
Deserturile au fost mutate într-un colț îndepărtat al cafenelelor. În plus, acestea puteau fi mâncate din 3 înghițituri, pentru a satisface pofta.
„Hai să îi lăsam să se bucure de acest desert frumos și delicios, dar să nu se înfrupte,” a declarat Labombarda.
În plus, au fost folosite și alte metode inedite. Bomboanele M&M au fost mutate în recipiente opace. Doar în urma acestei schimbări, angajații Google din new York au mâncat cu 3.1 milioane de calorii mai puțin doar din M&M, în câteva luni.