Daniel Rizea e un director din cadrul Google care a realizat peste 1.000 de interviuri. Candidații aveau diferite specializări, dar anumite elemente au fost observate în cazul celor carre au fost selectați versus cei care nu au avut oportunitatea să lucreze la Google.
Cele mai mari greșeli de interviu pe care le poți face, potrivit unui director Google. Detaliile pe care cei mai mulți candidați nu le știu
Un director Google a dezvăluit care sunt cele mai mari greșeli de interviu pe care le pot face potențialii candidați în căutare de job.
Indiferent de funcție sau experiență, Rizea susține că sunt anumite elemente care te pot ajuta să ieși în evidență, scrie Business Insider.
Altele, însă, pot să își scadă șansele de a câștiga jobul.
Cele mai mari greșeli de interviu pe care le poți face, potrivit unui director Google
Unele greșeli pot să te coste oportunitatea unui job, chiar dacă experiența pe care o ai te-ar recomanda pentru acea poziție.
Potrivit lui Rizea, iată care sunt cele mai mari greșeli de interviu pe care le poți face:
Să crezi că ești pregătit pentru interviu doar pentru că te pricepi la job
Prima greșeală, potrivit lui Rizea, e „bula de cunoaștere”. Aceasta ar apărea atunci când candidații se pricep foarte bine la jobul actual. Ca urmare, cred că vor avea succes și la interviu. Acest lucru duce la o senzație falsă de pregătire. Dar, potrivit lui Rizea, detaliile care asigură un interviu de succes ar putea fi diferite față de abilitățile pe care candidații le folosesc la job.
Află și care e întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri.
Rizea susține că cei care sunt în căutare de noi joburi trebuie să exerseze interviuri de angajare. Pot încerca să răspundă singuri la întrebări comune de interviu și să vorbească despre soluție. Dacă pot apela și la un prieten care să îi ajute, atunci e și mai bine.
Să vii obosit la interviu
Rizea susține că una dintre cele mai mari greșeli de interviu e ca un candidat să vină obosit. Interviurile deja reprezintă un context stresant, așa că o lipsă de energie nu va ajuta.
Mulți candidați tind să programeze interviurile la finalul zilei de muncă sau chiar la finalul săptămânii.
Rizea susține că cei care sunt obosiți nu au răspunsuri la fel de rapide în cadrul interviului, ceea ce nu îi ajută. Ca urmare, sfătuiește să programezi interviurile pentru job în zilele în care știi că vei fi mai odihnit.
Să nu te pregătești pentru întrebări despre comportament
Printre cele mai mari greșeli de interviu se numără lipsa de pregătire pentru întrebările despre comportament. Acestea au scopul de a vedea dacă un potențial candidat se poate încadra în cultura organizațională a companiei respective și dacă valorile sunt compatibile.
Rizea sfătuiește să verifici care sunt valorile companiei pe Internet. Când vine momentul acestor întrebări, directorul susține că trebuie să te concentrezi pe 3 arii – ce s-a întâmplat, ce acțiune ai făcut tu și care a fost rezultat în anumite situații. Cu acest format, poți răspunde la întrebare într-un mod în care îți scoți în valoare și calitățile.
Rizea susține că nu e bine să inventezi anumite situații. Intervievatorii probabil își vor da seama că minți, caz în care șansele tale de a lua jobul scad.