Biograful lui Musk susține că acesta apelează la o strategie inedită pentru a se asigura că e foarte productiv. Walter Isaacson, biograful miliardarului, susține că în aceste faze, Musk are un comportament „întunecat” și „lipsit de empatie”.
Elon Musk ar intra în „modul demon” la birou. Ce le-ar face angajaților în aceste momente: „E pur și simplu brutal”
Elon Musk ar intra în „modul demon” atunci când se află la birou, potrivit unui biograf care l-a urmărit 2 ani pe cel mai bogat om din lume.
Isaacson va lansa în curând biografia miliardarului. Înainte de acest punct, biograful a participat la un interviu Twitter Spaces în care a vorbit despre cei 2 ani petrecuți alături de Musk, scrie Fortune.
Se pare că Isaacson nu e singurul care a observat comportamentul ciudat al miliardarului.
Elon Musk ar intra în „modul demon” la birou
„Modul demon” nu e o expresie inventată de Isaacson. În schimb, el a împrumutat-o de la Grimes, fosta parteneră a lui Musk, alături de care miliardarul are 2 copii.
Se pare că Grimes i-ar fi spus biografului că Elon Musk ar intra în „modul demon” și atunci e „neplăcut” pentru cei care se află în jurul lui. În schimb, artista susține că așa reușește miliardarul „să se asigure că lucrurile sunt făcute”.
Se pare că Musk nu e singurul care are un astfel de mod. Potrivit lui Isaacson, care a scris biografiilor mai multor miliardari și directori, mulți dintre ei apelează la o astfel de strategie atunci când apar crize. Se pare că și Steve Jobs se comporta la fel.
Pentru că acești directori sunt capabili să acceseze „partea aia întunecată”, Isaacson susține că acești conducători nu sunt la fel de influențați de empatie. Ca urmare, se pot concentra pe probleme mari.
În cazul lui Musk, însă, Isaacson susține că ar putea fi un impediment pentru afaceri. În plus, ar speria și angajații. Acest lucru s-ar fi întâmplat când angajații nu aveau „același nivel maniacal de urgență”.
„Ar intra în zona asta întunecată și știam că urma să sfâșie persoana respectivă,” a declarat Isaacson, despre cum Elon Musk ar intra în „modul demon”.
Se pare că acest lucru s-ar fi întâmplat frecvent după ce Musk ar fi preluat conducerea Twitter și a fost nevoit să concedieze un număr semnificativ de angajați. Izbucnirile sale i-ar fi făcut pe cei din jur să se simtă „stânjeniți”. În aceeași perioadă, Musk ar fi fost acompaniat constant de cel puțin 2 bodyguarzi în sediul Twitter.
Elon Musk ar speria angajații
„E pur și simplu brutal,” a declarat Isaacson. „Lucrul pe care l-am observat e că atunci când termina de făcut asta – și niciodată nu a fost ceva fizic și aproape întotdeauna era spus pe un ton monoton – dar pur și simplu ataca oamenii. Și după câteva zile, dacă învățau lecția, el uita despre asta. E ca și cum s-ar fi transformat din Dr. Jekyll în Mr. Hyde. Și după nici nu se mai gândea mult la asta. Sau nici nu-și amintea cât de dur a fost cu oamenii.”
Elon Musk i-ar fi spus lui Isaacson că ar intra în „modul demon” pentru a se concentra pe problemele mari. Miliardarul susține că e o formă de egotism să vrei să ai empatie pentru o singură persoană. Acest lucru ar putea pune în pericol afacerea.
Potrivit biografului, această abordare „brutală” e eficientă doar 80% din timp. Pentru celelalte 20% e „problematică”. Angajații săi „se tem să îi dea vești proaste”, din cauza reacției pe care ar putea să o aibă.