Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri. La ce ghicitoare trebuie să răspundă viitorii angajați

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri nu are un răspuns simplu. Musk e unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni de pe planetă, implicat mai multe companii de succes, printre care se numără și Tesla. În timp ce mulți vor să lucreze pentru miliardar, se pare că acesta folosește o întrebare dificilă la interviu.

Publicat: 7 octombrie 2021, 13:37 / Actualizat: 7 octombrie 2021, 14:51
Reclamă

Elon Musk e unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din întreaga lume. În portofoliul lui vast se numără investiții de succes ce i-au adus o avere impresionantă. Ca urmare a influenței sale, numeroase persoane sunt interesate să lucreze cu el.

Reclamă

Elon Musk e unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă – a ocupat chiar și poziția celui mai bogat om din lume – și recunoscut pentru companiile sale, precum Tesla și SpaceX.

Se pare că obținerea unui interviu cu Musk presupune răspunsul la o întrebare dificilă. Aceasta e menită să testeze abilitățile logice ale posibililor angajați. Pentru a răspunde, potențialii angajați trebuie să dețină informații despre Pământ și matematică.

Ce întrebare dificilă folosește Elon Musk la interviuri

Potrivit biografiei Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, de Ashlee Vance, atunci când angaja ingineri pentru o poziție la SpaceX, Musk le-a pus o întrebare menită să le testeze logica și modul în care încearcă să ofere o soluție la probleme, scrie Reader’s Digest. Elon Musk, la interviuri, folosește o ghicitoare logică.

În timpul interviului de angajare, scrie Reader’s Digest, Musk a întrebat potențialii angajați: ”Stai pe suprafața Pământului. Mergi o milă spre Sud, o milă spre Vest și o milă spre Nord. Ajungi în fix același loc din care ai pornit. Unde ești?”

Reclamă
Reclamă

În cele mai multe locuri de pe planetă, o rută sud-vest-nord ar însemna ca cineva să ajungă la o milă distanță spre Vest față de locul de pornire. Răspunsul la ghicitoarea lui Musk e o locație specială pe Terra – unul dintre Poli. 

Dacă pornești la Polul Nord și mergi o milă spre Sud, după aia Vest, și după aia Nord, vei merge într-un triunghi. Astfel, vei ajunge la punctul de plecare. Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri poate avea și un alt răspuns, însă.

Ce îi întreba Elon Musk pe candidații care răspundeau corect la prima întrebare

Această ghicitoare nu e singura întrebare pe care o pune Musk în timpul interviului. Dacă potențialii angajați răspundeau cu Polul Nord, miliardarul le mai punea o întrebare: ”Și unde altundeva ai mai putea fi?” 

Acest răspuns e mai complicat, potrivit Reader’s Digest. Punctul e lângă Polul Sud, la o milă distanță la Nord de linia la care Pământul are circumferința de o milă. O persoană care va merge către Sud pentru a atinge acea linie va merge într-un cerc complet. Acest lucru se va întâmpla dacă o va lua în direcția o milă spre Vest. După aceea se va întoarce la Nord, în poziția de start. 

Dincolo de ghicitoare, Musk întreabă și lucruri obișnuite pentru un interviu de angajare. În cadrul World Government Summit, din Dubai, miliardarul a dezvăluit una dintre cele mai importante întrebări pentru un potențial angajat. 

”Spune-mi povestea vieții tale și deciziile pe care le-ai luat de-a lungul timpului și de ce le-ai luat,” a dezvăluit el, potrivit CNBC, scrie Reader’s Digest. ”Și spune-mi și care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai rezolvat.” 

Potrivit lui Elon Musk, la interviuri, îl interesează angajații care își amintesc exact cum au rezolvat problema, ”cu lux de amănunte”, și nu cei care se ”prefac” și rămân blocați. 

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume

Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume timp de câteva zile, după ce valoarea acțiunilor sale Tesla au crescut semnificativ. 

Musk deține majoritatea acțiunilor din compania SpaceX, însă aceasta e privată, așa că nu înregistrează fluctuații în valoare precum Tesla, o companie publică.

Miliardarul deține 170 de milioane de acțiuni Tesla. Acestora le-a crescut valoarea cu 106 miliarde de dolari în 2020.

Datorită acestor acțiuni, Musk l-a devansat pe Bill Gates pentru locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. Schimbarea a avut loc în luna noiembrie, însă acum a reușit să îl întreacă și pe Jeff Bezos.

Despre averea sa, Elon Musk a scris un mesaj pe Twitter. ”Jumătate din banii mei sunt destinați soluționării problemelor de pe Terra și jumătate pentru a construi un oraș pe Marte, pentru a asigura continuarea vieții (tuturor speciilor) în cazul în care Terra va fi lovită de un meteorit cum au pățit dinozaurii sau are loc Al Treilea Război Mondial și ne distrugem.”

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri e menită să verifice logica potențialilor angajați. Deși pare simplă, răspunsul nu e atât de simplu.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Porțiune de iarbă, care e verde. Experții au explicat recent de ce e iarba verde
De ce e iarba verde. Răspunsul simplu dat de experți
De ce e iarba verde. Răspunsul simplu dat de experți
O pereche de pantofi sport Nike Air Force 1, pe alb. Din aceeași serie fac parte și pantofii sport care s-au vândut cu 150.000 de dolari
Fun
Pantofii sport care s-au vândut cu 150.000 de dolari. De ce sunt speciali: „Toată lumea îi vrea”
Pantofii sport care s-au vândut cu 150.000 de dolari. De ce sunt speciali: „Toată lumea îi vrea”
Două persoane în vârstă, bărbat și femeie, pe malul mării, care se țin în brațe. Ea poartă o pălărie din paie. Experții au dezvăluit cum îți poti prelungi viața
Cum îți poți prelungi viața, potrivit experților. Obiceiurile zilnice care te-ar ajuta să ajungi la o vârstă înaintată
Cum îți poți prelungi viața, potrivit experților. Obiceiurile zilnice care te-ar ajuta să ajungi la o vârstă înaintată
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Soarele, fără o pată solară enormă îndreptată către Pământ, pe fundal negru
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în 24 de ore. Ce efecte ar putea avea pe planetă
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în doar 24 de ore, spre uimirea experților. În acest moment, pata solară e de 2.5 ori mai mare decât planeta noastră.  Pata solară,...
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în 24 de ore. Ce efecte ar putea avea pe planetă
2
dr. peter scott-morgan, „primul cyborg din lume”, în scaunul cu rotile
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la vârsta de 64 de ani. Familia și colegii săi au publicat mesaje emoționante pe rețelele de socializare despre reușitele respectatului om de știință....
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot
3
Unul dintre acarienii care trăiesc pe fața noastră, în nuanțe de bej, pe fundal gri
Acarienii care trăiesc pe fața noastră s-ar putea „contopi cu oamenii”. Cum e posibil
Acarienii care trăiesc pe fața noastră se schimbă. Experții cred că aceștia s-ar putea „contopi cu oamenii” în scurt timp. Acarienii care trăiesc pe pielea majorității oamenilor au 8 picioare și se pot găsi...
Acarienii care trăiesc pe fața noastră s-ar putea „contopi cu oamenii”. Cum e posibil
4
Conjuncție Venus, Marte și Jupiter, similară cu cele cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022. Când poate fi observat fenomenul rar
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022 vor încânta privitorii, într-un fenomen astronomic rar, care poate fi observat cu ochiul liber, fără telescop. În luna iunie 2022, toate cele 5 planete care pot...
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022. Când poate fi observat fenomenul rar
5
Șofer care își îndreaptă mână spre butonul din mașină legate de aerul condiționat, care te poate ajuta la reducerea consumului de combustibil
Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el
Experții au dezvăluit butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil, cu un truc simplu, pe care nu îl știu toți șoferii. Un buton pe care îl au cele mai...
Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el
PARTENERI
×