Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri. La ce ghicitoare trebuie să răspundă viitorii angajați

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri nu are un răspuns simplu. Musk e unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni de pe planetă, implicat mai multe companii de succes, printre care se numără și Tesla. În timp ce mulți vor să lucreze pentru miliardar, se pare că acesta folosește o întrebare dificilă la interviu.

Publicat: 7 octombrie 2021, 13:37 / Actualizat: 7 octombrie 2021, 14:51
Reclamă

Elon Musk e unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din întreaga lume. În portofoliul lui vast se numără investiții de succes ce i-au adus o avere impresionantă. Ca urmare a influenței sale, numeroase persoane sunt interesate să lucreze cu el.

Elon Musk e unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă – a ocupat chiar și poziția celui mai bogat om din lume – și recunoscut pentru companiile sale, precum Tesla și SpaceX.

Se pare că obținerea unui interviu cu Musk presupune răspunsul la o întrebare dificilă. Aceasta e menită să testeze abilitățile logice ale posibililor angajați. Pentru a răspunde, potențialii angajați trebuie să dețină informații despre Pământ și matematică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce întrebare dificilă folosește Elon Musk la interviuri

Potrivit biografiei Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, de Ashlee Vance, atunci când angaja ingineri pentru o poziție la SpaceX, Musk le-a pus o întrebare menită să le testeze logica și modul în care încearcă să ofere o soluție la probleme, scrie Reader’s Digest. Elon Musk, la interviuri, folosește o ghicitoare logică.

În timpul interviului de angajare, scrie Reader’s Digest, Musk a întrebat potențialii angajați: ”Stai pe suprafața Pământului. Mergi o milă spre Sud, o milă spre Vest și o milă spre Nord. Ajungi în fix același loc din care ai pornit. Unde ești?”

Reclamă
Reclamă

În cele mai multe locuri de pe planetă, o rută sud-vest-nord ar însemna ca cineva să ajungă la o milă distanță spre Vest față de locul de pornire. Răspunsul la ghicitoarea lui Musk e o locație specială pe Terra – unul dintre Poli. 

Dacă pornești la Polul Nord și mergi o milă spre Sud, după aia Vest, și după aia Nord, vei merge într-un triunghi. Astfel, vei ajunge la punctul de plecare. Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri poate avea și un alt răspuns, însă.

Ce îi întreba Elon Musk pe candidații care răspundeau corect la prima întrebare

Această ghicitoare nu e singura întrebare pe care o pune Musk în timpul interviului. Dacă potențialii angajați răspundeau cu Polul Nord, miliardarul le mai punea o întrebare: ”Și unde altundeva ai mai putea fi?” 

Acest răspuns e mai complicat, potrivit Reader’s Digest. Punctul e lângă Polul Sud, la o milă distanță la Nord de linia la care Pământul are circumferința de o milă. O persoană care va merge către Sud pentru a atinge acea linie va merge într-un cerc complet. Acest lucru se va întâmpla dacă o va lua în direcția o milă spre Vest. După aceea se va întoarce la Nord, în poziția de start. 

Dincolo de ghicitoare, Musk întreabă și lucruri obișnuite pentru un interviu de angajare. În cadrul World Government Summit, din Dubai, miliardarul a dezvăluit una dintre cele mai importante întrebări pentru un potențial angajat. 

”Spune-mi povestea vieții tale și deciziile pe care le-ai luat de-a lungul timpului și de ce le-ai luat,” a dezvăluit el, potrivit CNBC, scrie Reader’s Digest. ”Și spune-mi și care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai rezolvat.” 

Potrivit lui Elon Musk, la interviuri, îl interesează angajații care își amintesc exact cum au rezolvat problema, ”cu lux de amănunte”, și nu cei care se ”prefac” și rămân blocați. 

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume

Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume timp de câteva zile, după ce valoarea acțiunilor sale Tesla au crescut semnificativ. 

Musk deține majoritatea acțiunilor din compania SpaceX, însă aceasta e privată, așa că nu înregistrează fluctuații în valoare precum Tesla, o companie publică.

Miliardarul deține 170 de milioane de acțiuni Tesla. Acestora le-a crescut valoarea cu 106 miliarde de dolari în 2020.

Datorită acestor acțiuni, Musk l-a devansat pe Bill Gates pentru locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. Schimbarea a avut loc în luna noiembrie, însă acum a reușit să îl întreacă și pe Jeff Bezos.

Despre averea sa, Elon Musk a scris un mesaj pe Twitter. ”Jumătate din banii mei sunt destinați soluționării problemelor de pe Terra și jumătate pentru a construi un oraș pe Marte, pentru a asigura continuarea vieții (tuturor speciilor) în cazul în care Terra va fi lovită de un meteorit cum au pățit dinozaurii sau are loc Al Treilea Război Mondial și ne distrugem.”

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri e menită să verifice logica potențialilor angajați. Deși pare simplă, răspunsul nu e atât de simplu.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Labrador și jack Russel Terrier, pe iarbă. Experții au dezvăluit cât de mult trăiesc câinii
Cât de mult trăiesc câinii. Rasele care au cea mai lungă durată de viață
Cât de mult trăiesc câinii. Rasele care au cea mai lungă durată de viață
Colaj cu Elon Musk, ce a intrat în conflictul OpenAI, și Scarlett Johansson, amândoi îmbrăcați în negru
Elon Musk a intrat în conflictul Scarlett Johansson – ChatGPT. Ce a spus miliardarul despre OpenAI
Elon Musk a intrat în conflictul Scarlett Johansson – ChatGPT. Ce a spus miliardarul despre OpenAI
Bill Gates la evenimentul Sustainable Development Goals, în anul 2017. Fundal gri închis, costum negru, cămașă albastră
Fun
Cărțile pe care le recomandă Bill Gates pentru 2024. Care dintre ele „trebuie citită”, potrivit miliardarului
Cărțile pe care le recomandă Bill Gates pentru 2024. Care dintre ele „trebuie citită”, potrivit miliardarului
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Un asteroid în flăcări, care urmează sa se ciocnească de Pământ. NASA a pus la unct un plan cu ce va face într-o situație similară
Singurul animal care ar supraviețui apocalipsei, potrivit experților. Cum ar rezista când toate celelalte viețuitoare ar muri
Singurul animal care ar supraviețui apocalipsei a impresionat în ultimul deceniu cu rezistența sa și numeroasele abilități inedite pe care le are.  Milioane de creaturi au reușit să supraviețuiască unor evenimente apocaliptice. Printre acestea...
Singurul animal care ar supraviețui apocalipsei, potrivit experților. Cum ar rezista când toate celelalte viețuitoare ar muri
2
Soarele și toate planetele din Sistemul Solar, fără pericolul din studiu
O aliniere de planete extrem de rară va avea loc în 2024. Când poți urmări „parada” spectaculoasă
O aliniere de planete extrem de rară va avea loc la începutul lunii iunie 2024, într-un fenomen spectaculos care poate fi privit de pe Pământ. 6 dintre planetele din Sistemul Solar urmează să pară...
O aliniere de planete extrem de rară va avea loc în 2024. Când poți urmări „parada” spectaculoasă
3
Aplicație de navigare pe telefon, care e ținut în mânî de un șofer aflat în mașină. Aplicațiile de navigare precum Waze și Google nu prezic rute perfecte de fiecare dată
Waze introduce o funcție mult așteptată. Ce vor putea face șoferii de acum
Waze introduce o funcție mult așteptată, ce a fost cerută de șoferi de ani de zile și oferă o experiență mai bună pentru cei aflați în mașină. Se pare că Waze a început să...
Waze introduce o funcție mult așteptată. Ce vor putea face șoferii de acum
4
Laptop deschis, cu Google pe ecran. Mâinile utilizatorului sunt pe tastatură, e îmbrăcat în roz. Tastatura e gri. Motorul de căutare include 7 trucuri Google pe care trebuie să le știi
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna, potrivit experților, în urma anunțurilor făcute în cadrul conferinței anuale Google I/O.  Google Search urmează să se schimbe pentru totdeauna. Pentru a se adapta noii viziuni AI a companiei...
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
5
Femeie blondă care își ridică ochelarii pentru a se uita în telefon pentru a ilustra soluția apple pentru cum ne afectează smartphone-urile ochii
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru
Mai mulți experți susțin că telefonul ar asculta tot ce vorbești, dar există metode prin care te poți proteja.  Dacă ți s-a întâmplat vreodată să vorbești despre un anumit produs la telefon și după...
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru
PARTENERI
×