Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri. La ce ghicitoare trebuie să răspundă viitorii angajați

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri nu are un răspuns simplu. Musk e unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni de pe planetă, implicat mai multe companii de succes, printre care se numără și Tesla. În timp ce mulți vor să lucreze pentru miliardar, se pare că acesta folosește o întrebare dificilă la interviu.

Publicat: 7 octombrie 2021, 13:37 / Actualizat: 7 octombrie 2021, 14:51
Reclamă

Elon Musk e unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din întreaga lume. În portofoliul lui vast se numără investiții de succes ce i-au adus o avere impresionantă. Ca urmare a influenței sale, numeroase persoane sunt interesate să lucreze cu el.

Elon Musk e unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă – a ocupat chiar și poziția celui mai bogat om din lume – și recunoscut pentru companiile sale, precum Tesla și SpaceX.

Se pare că obținerea unui interviu cu Musk presupune răspunsul la o întrebare dificilă. Aceasta e menită să testeze abilitățile logice ale posibililor angajați. Pentru a răspunde, potențialii angajați trebuie să dețină informații despre Pământ și matematică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce întrebare dificilă folosește Elon Musk la interviuri

Potrivit biografiei Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, de Ashlee Vance, atunci când angaja ingineri pentru o poziție la SpaceX, Musk le-a pus o întrebare menită să le testeze logica și modul în care încearcă să ofere o soluție la probleme, scrie Reader’s Digest. Elon Musk, la interviuri, folosește o ghicitoare logică.

În timpul interviului de angajare, scrie Reader’s Digest, Musk a întrebat potențialii angajați: ”Stai pe suprafața Pământului. Mergi o milă spre Sud, o milă spre Vest și o milă spre Nord. Ajungi în fix același loc din care ai pornit. Unde ești?”

Reclamă
Reclamă

În cele mai multe locuri de pe planetă, o rută sud-vest-nord ar însemna ca cineva să ajungă la o milă distanță spre Vest față de locul de pornire. Răspunsul la ghicitoarea lui Musk e o locație specială pe Terra – unul dintre Poli. 

Dacă pornești la Polul Nord și mergi o milă spre Sud, după aia Vest, și după aia Nord, vei merge într-un triunghi. Astfel, vei ajunge la punctul de plecare. Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri poate avea și un alt răspuns, însă.

Ce îi întreba Elon Musk pe candidații care răspundeau corect la prima întrebare

Această ghicitoare nu e singura întrebare pe care o pune Musk în timpul interviului. Dacă potențialii angajați răspundeau cu Polul Nord, miliardarul le mai punea o întrebare: ”Și unde altundeva ai mai putea fi?” 

Acest răspuns e mai complicat, potrivit Reader’s Digest. Punctul e lângă Polul Sud, la o milă distanță la Nord de linia la care Pământul are circumferința de o milă. O persoană care va merge către Sud pentru a atinge acea linie va merge într-un cerc complet. Acest lucru se va întâmpla dacă o va lua în direcția o milă spre Vest. După aceea se va întoarce la Nord, în poziția de start. 

Dincolo de ghicitoare, Musk întreabă și lucruri obișnuite pentru un interviu de angajare. În cadrul World Government Summit, din Dubai, miliardarul a dezvăluit una dintre cele mai importante întrebări pentru un potențial angajat. 

”Spune-mi povestea vieții tale și deciziile pe care le-ai luat de-a lungul timpului și de ce le-ai luat,” a dezvăluit el, potrivit CNBC, scrie Reader’s Digest. ”Și spune-mi și care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai rezolvat.” 

Potrivit lui Elon Musk, la interviuri, îl interesează angajații care își amintesc exact cum au rezolvat problema, ”cu lux de amănunte”, și nu cei care se ”prefac” și rămân blocați. 

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume

Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume timp de câteva zile, după ce valoarea acțiunilor sale Tesla au crescut semnificativ. 

Musk deține majoritatea acțiunilor din compania SpaceX, însă aceasta e privată, așa că nu înregistrează fluctuații în valoare precum Tesla, o companie publică.

Miliardarul deține 170 de milioane de acțiuni Tesla. Acestora le-a crescut valoarea cu 106 miliarde de dolari în 2020.

Datorită acestor acțiuni, Musk l-a devansat pe Bill Gates pentru locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. Schimbarea a avut loc în luna noiembrie, însă acum a reușit să îl întreacă și pe Jeff Bezos.

Despre averea sa, Elon Musk a scris un mesaj pe Twitter. ”Jumătate din banii mei sunt destinați soluționării problemelor de pe Terra și jumătate pentru a construi un oraș pe Marte, pentru a asigura continuarea vieții (tuturor speciilor) în cazul în care Terra va fi lovită de un meteorit cum au pățit dinozaurii sau are loc Al Treilea Război Mondial și ne distrugem.”

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri e menită să verifice logica potențialilor angajați. Deși pare simplă, răspunsul nu e atât de simplu.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Bărbat cu barbă micuță, îmbrăcat în cămașă în dungi, care vorbește la telefon, pentru a ilustra apelul de 5 minute care ar putea schimba lumea
Fun
Apelul de 5 minute care a dus la crearea unui program capabil să schimbe lumea. Ce s-a decis în timpul discuției rapide
Apelul de 5 minute care a dus la crearea unui program capabil să schimbe lumea. Ce s-a decis în timpul discuției rapide
Mașina Cybertruck, parcată pe o plajă, la apus. Tesla a dezvăluit recent cel mai nou prototip Cybertruck
Momentul în care Tesla a condus un Cybertruck în ocean. Elon Musk a susținut că mașina poate pluti
Momentul în care Tesla a condus un Cybertruck în ocean. Elon Musk a susținut că mașina poate pluti
Colaj cu Jeff Bezos și Elon Musk, unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon l-a sfătuit pe Elon Musk cu privire la sediul Twitter
Jeff Bezos l-a întrecut pe Elon Musk în cursa spațială. Decizia NASA care va schimba explorarea Sistemului Solar
Jeff Bezos l-a întrecut pe Elon Musk în cursa spațială. Decizia NASA care va schimba explorarea Sistemului Solar
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână de femeie care ajustează un termostat alb, pe perete, cu temperatura optimă pentru termostat
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, astfel încât să nu îți încarci factura la căldură.  Atunci când temperaturile de afară scad, mulți proprietari trebuie să decidă cum să...
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
2
Doi utilizatori care au fiecare în mână un dispozitiv, unul Android, unul iOS, pe fundal cu verdeață. Experții au dezvăluit cum poți transfera datele de pe un iPhone pe un telefon Android
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Apple a anunțat schimbarea iPhone așteptată ani întregi de către utilizatori, funcționalitate ce a fost integrată deja pe mai multe dispozitive Android. Se pare că Apple vrea să includă standardul RCS în actualizarea iOS...
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
3
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
4
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
Meta a pregătit o surpriză pentru utilizatorii WhatsApp, ce ar putea fi introdusă în curând pe toate platformele deținute de companie. Mark Zuckerberg vrea să introducă Meta AI pe WhatsApp, o veste care a...
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
5
telefon samsung Galaxy Note 7, cu stilou, pe fundal de lemn, unul dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimii ani
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
Pe Internet au apărut informații despre cele mai importante îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra, ce se pare că va fi lansat anul următor.  Samsung Galaxy S23 Ultra e unul dintre cele mai așteptate telefoane...
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
PARTENERI
×