Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri. La ce ghicitoare trebuie să răspundă viitorii angajați

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri nu are un răspuns simplu. Musk e unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni de pe planetă, implicat mai multe companii de succes, printre care se numără și Tesla. În timp ce mulți vor să lucreze pentru miliardar, se pare că acesta folosește o întrebare dificilă la interviu.

Publicat: 7 octombrie 2021, 13:37 / Actualizat: 7 octombrie 2021, 14:51
Reclamă

Elon Musk e unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din întreaga lume. În portofoliul lui vast se numără investiții de succes ce i-au adus o avere impresionantă. Ca urmare a influenței sale, numeroase persoane sunt interesate să lucreze cu el.

Elon Musk e unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă – a ocupat chiar și poziția celui mai bogat om din lume – și recunoscut pentru companiile sale, precum Tesla și SpaceX.

Se pare că obținerea unui interviu cu Musk presupune răspunsul la o întrebare dificilă. Aceasta e menită să testeze abilitățile logice ale posibililor angajați. Pentru a răspunde, potențialii angajați trebuie să dețină informații despre Pământ și matematică.

Ce întrebare dificilă folosește Elon Musk la interviuri

Potrivit biografiei Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, de Ashlee Vance, atunci când angaja ingineri pentru o poziție la SpaceX, Musk le-a pus o întrebare menită să le testeze logica și modul în care încearcă să ofere o soluție la probleme, scrie Reader’s Digest. Elon Musk, la interviuri, folosește o ghicitoare logică.

În timpul interviului de angajare, scrie Reader’s Digest, Musk a întrebat potențialii angajați: ”Stai pe suprafața Pământului. Mergi o milă spre Sud, o milă spre Vest și o milă spre Nord. Ajungi în fix același loc din care ai pornit. Unde ești?”

Reclamă
Reclamă

În cele mai multe locuri de pe planetă, o rută sud-vest-nord ar însemna ca cineva să ajungă la o milă distanță spre Vest față de locul de pornire. Răspunsul la ghicitoarea lui Musk e o locație specială pe Terra – unul dintre Poli. 

Dacă pornești la Polul Nord și mergi o milă spre Sud, după aia Vest, și după aia Nord, vei merge într-un triunghi. Astfel, vei ajunge la punctul de plecare. Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri poate avea și un alt răspuns, însă.

Ce îi întreba Elon Musk pe candidații care răspundeau corect la prima întrebare

Această ghicitoare nu e singura întrebare pe care o pune Musk în timpul interviului. Dacă potențialii angajați răspundeau cu Polul Nord, miliardarul le mai punea o întrebare: ”Și unde altundeva ai mai putea fi?” 

Acest răspuns e mai complicat, potrivit Reader’s Digest. Punctul e lângă Polul Sud, la o milă distanță la Nord de linia la care Pământul are circumferința de o milă. O persoană care va merge către Sud pentru a atinge acea linie va merge într-un cerc complet. Acest lucru se va întâmpla dacă o va lua în direcția o milă spre Vest. După aceea se va întoarce la Nord, în poziția de start. 

Dincolo de ghicitoare, Musk întreabă și lucruri obișnuite pentru un interviu de angajare. În cadrul World Government Summit, din Dubai, miliardarul a dezvăluit una dintre cele mai importante întrebări pentru un potențial angajat. 

”Spune-mi povestea vieții tale și deciziile pe care le-ai luat de-a lungul timpului și de ce le-ai luat,” a dezvăluit el, potrivit CNBC, scrie Reader’s Digest. ”Și spune-mi și care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai rezolvat.” 

Potrivit lui Elon Musk, la interviuri, îl interesează angajații care își amintesc exact cum au rezolvat problema, ”cu lux de amănunte”, și nu cei care se ”prefac” și rămân blocați. 

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume

Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume timp de câteva zile, după ce valoarea acțiunilor sale Tesla au crescut semnificativ. 

Musk deține majoritatea acțiunilor din compania SpaceX, însă aceasta e privată, așa că nu înregistrează fluctuații în valoare precum Tesla, o companie publică.

Miliardarul deține 170 de milioane de acțiuni Tesla. Acestora le-a crescut valoarea cu 106 miliarde de dolari în 2020.

Datorită acestor acțiuni, Musk l-a devansat pe Bill Gates pentru locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. Schimbarea a avut loc în luna noiembrie, însă acum a reușit să îl întreacă și pe Jeff Bezos.

Despre averea sa, Elon Musk a scris un mesaj pe Twitter. ”Jumătate din banii mei sunt destinați soluționării problemelor de pe Terra și jumătate pentru a construi un oraș pe Marte, pentru a asigura continuarea vieții (tuturor speciilor) în cazul în care Terra va fi lovită de un meteorit cum au pățit dinozaurii sau are loc Al Treilea Război Mondial și ne distrugem.”

Întrebarea pe care o pune Elon Musk la interviuri e menită să verifice logica potențialilor angajați. Deși pare simplă, răspunsul nu e atât de simplu.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk, la MET Gala 2022, îmbrăcat în costum negru, cu o cămașă albă. Recent, competitorul Starlink, finanțat de Bill Gates, l-a criticat pe Elon Musk
Fun
Elon Musk ar vrea să își construiască propriul oraș. Ce vrea să facă miliardarul cu el
Elon Musk ar vrea să își construiască propriul oraș. Ce vrea să facă miliardarul cu el
Keanu Reeves, după care a fost numit un compus letal, la premiera John Wick Chapter 4 din Germania, pe fundal roșu
Un compus letal a fost numit după Keanu Reeves. Cum a reacționat actorul când a aflat
Un compus letal a fost numit după Keanu Reeves. Cum a reacționat actorul când a aflat
Elon Musk în anul 2020, oe covorul roșu al premiilor Axel Springer. E îmbrăcat într-o geacă neagră de piele, cu tricou negru, pe fundal albastru. Averea lui Elon Musk trece de 200 de miliarde de dolari
Elon Musk a râs de un angajat Twitter cu dizabilități. Bărbatul îl întrebase doar dacă fusese concediat
Elon Musk a râs de un angajat Twitter cu dizabilități. Bărbatul îl întrebase doar dacă fusese concediat
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Roci vulcanice printre lavă, la fel cum experții au descoperit pietre „înfricoșătoare” pe o insulă
Experții au descoperit pietre „înfricoșătoare” pe o insulă izolată. Din ce sunt făcute „rocile”, de fapt
Experții au descoperit pietre „înfricoșătoare” pe o insulă vulcanică izolată din Brazilia, ce trage un semnal de alarmă despre poluarea la nivel mondial. Geologia Insulei vulcanice Tindade, din Brazilia, a fascinat experții de mai...
Experții au descoperit pietre „înfricoșătoare” pe o insulă izolată. Din ce sunt făcute „rocile”, de fapt
2
Mână care intră într-o mașinnă de spălat plină de prosoape colorate, roz și albastru. O substanță folosită pentru a curăța hainele poate fi cauză principală pentru Parkinson
O substanță folosită pentru a curăța hainele ar putea fi una dintre cauzele principale ale bolii Parkinson. Avertismentul dur al experților
O substanță folosită pentru a curăța hainele ar putea fi una dintre cauzele principale ale bolii Parkinson, susține un studiu recent.  Tricloretilenă (TCE) e o substanță care a fost folosită în trecut în numeroase...
O substanță folosită pentru a curăța hainele ar putea fi una dintre cauzele principale ale bolii Parkinson. Avertismentul dur al experților
3
Telefon pe ecranul căruia se află WhatsApp, pe un fundal cu logoul WhatsApp, pe verde. WhatsApp ar putea crește limita de transfer de 20 de ori
WhatsApp oferă o funcție exclusivă pentru iPhone. La ce opțiune nu vor avea acces utilizatorii Android
WhatsApp oferă o funcție exclusivă pentru iPhone, la care nu vor avea acces și utilizatorii Android, în cea mai recentă schimbare. WhatsApp, una dintre cele mai cunoscute aplicații de mesagerie din lume, tocmai a...
WhatsApp oferă o funcție exclusivă pentru iPhone. La ce opțiune nu vor avea acces utilizatorii Android
4
telefon Nokia mov, pe fundal negru cu alb. Nokia a anunțat că revine pe piață cu Magic Max
Nokia revine pe piață cu Magic Max. Smartphone-ul flagship care poate deveni un rival pentru iPhone
Nokia revine pe piață cu Magic Max, un smartphone flagship care ar putea fi un rival pentru iPhone, unul dintre cele mai cunoscute modele de telefon din lume. Nokia a creat unele dintre cele...
Nokia revine pe piață cu Magic Max. Smartphone-ul flagship care poate deveni un rival pentru iPhone
5
Mulți oameni adunați, cu fața spre cameră, îmbrăcați office. Experții au descoperit recent cel mai mare arbore genealogic din lume
Cel mai mare arbore genealogic din lume. Ce familie are 27 de milioane de descendenți
Cel mai mare arbore genealogic din lume are 27 de milioane de descendenți, potrivit unui studiu recent, ce a urmărit moștenitorii timp de peste 100.000 de ani.  Experții au folosit genomuri moderne și antice...
Cel mai mare arbore genealogic din lume. Ce familie are 27 de milioane de descendenți
PARTENERI
×