Carmine Cupani și-a rugat fiul să stea în dreptul mașinii Tesla pentru a demonstra că software-ul full self-driving funcționeazî. Acesta ar permite vehicului să conducă, frâneze și accelereze. Are, însă, nevoie de un șofer care e atent la volan și drum.
Unii proprietari Tesla își pun copiii în fața mașinilor. De ce recurg la un gest atât de periculos
Unii proprietari Tesla își pun copiii în fața mașinilor companiei, pentru a demonstra că sistemul full self-driving al vehiculelor funcționează.
Cupani deține un magazin auto, specializat pe vehicule de import și mașini Tesla. După ce au apărut pe net zvonuri că serviciul Tesla nu funcționează cum trebuie, Cupani a vrut să demonstreze că acest lucru nu e adevărat, scrie CNN.
Așa că bărbatul și-a rugat copilul de 11 ani să stea în fața mașinii, pentru a demonstra că serviciul full self-driving funcționează.
Unii proprietari Tesla își pun copiii în fața mașinilor
Cupani a filmat experimentul într-o parcare. Bărbatul a accelerat mașina până la 35 de mile pe oră și s-a îndreptat către propriul fiu. Mașina a frânat singură cu mult înainte să ajungă la copil.
Cupani a mai realizat un test cu fiul său. De această dată, experimentul a avut loc pe o stradă și a folosit sistemul Autopilot. După ce video-urile au fost publicate pe Internet, acum, unii proprietari Tesla își pun copiii în fața mașinilor, pentru a demonstra același principiu.
Cupani nu e singurul care a făcut un astfel de experiment cu propriul copil. Alții au folosit manechine, însă. Astfel de proprietari au ajuns să fie numiți „fanatici” pentru opiniile lor ferme legate de Tesla, scrie The Guardian.
Recent, un fan Tesla și-a implantat cheia mașinii în corp – află cum funcționează sistemul.
Recent, autoritățile din California au declarat că vor să interzică Tesla să vândă mașini în acel stat, din cauza serviciului full self-driving.
Cum unii proprietari Tesla își pun copiii în fața mașinilor, o agenție guvernamentală din SUA a fost nevoită să emită un avertisment că astfel de experimente sunt periculoase.
Sistemul Tesla Full-Self Driving va costa mai mult
Creșterea de preț a fost anunțată în contextul în care Tesla va începe să introducă FSD beta 10.69 pentru șoferi. Musk a numit această versiune „un pas important înainte”. În acest moment, nu se știe dacă Tesla vrea să crească prețul și pentru abonamentul FSD.
În acest moment, abonamentul pentru sistemul Tesla Full-Self Driving costă 199 de dolari. Acesta e sistemul din cauza căruia unii proprietari Tesla își pun copiii în fața mașinilor.
Software-ul permite șoferilor Tesla să folosească sistemul avansat de asistență la condus, Autopilot, pentru a naviga către destinații specifice, printre alte funcționalități. FSD nu permite vehiculului să fie complet autonom. Șoferii trebuie să îți mâinile pe volan și să fie atenți la drum constant.
Prețul pentru Tesla FSD a crescut treptat de-a lungul anilor. La lansare, a costat 5.000 de dolari. Atunci când Tesla a început să ofere FSD beta pentru un grup select de consumatori în octombrie 2020. Atunci, prețul a crescut la 10.000 de dolari. De pe 5 septembrie 2022, va cota 15.000 de dolari.
În 2019, Musk a numit vehiculele Tesla bunuri cărora le va crește valoarea pe viitor, pe măsură ce compania va lansa și mai multe funcționalități menite să ajute șoferii. În plus, Musk a vorbit și despre sistemul Tesla Full-Self Driving. Potrivit miliardarului, „valoarea FSD ar putea ajunge la peste 100.000 de dolari”, pe măsură ce software-ul „se apropie de capacitatea completă de full-driving”.