În ultima perioadă, Roscosmos a făcut mai multe anunțuri despre viitoarele planuri pentru explorarea spațiului. Recent, agenția spațială din Rusia a dezvăluit o nouă amânare pentru misiunea Luna 25.
Rusia a amânat lansarea unui modul selenar. Când va ajunge în spațiu
Rusia a amânat lansarea unui modul selenar, ce face parte din misiunea Luna 25, cu încă 1 an. Potrivit reprezentanților, lansarea va avea loc la jumătatea anului 2023.
Aceasta va avea loc până la jumătatea anului 2023.
Se pare că modulul selenar are anumite probleme tehnice.
Rusia a amânat lansarea unui modul selenar
Lansarea misiunii Luna 25, în cadrul căreia se va încerca plasarea unui modul rusesc pe solul selenar, a fost amânată cu încă un an, până la jumătatea anului 2023, a informat miercuri agenţia de ştiri Interfax, citând agenţia spaţială rusă, Roscosmos, relatează DPA, potrivit AGERPRES.
Cea mai mare problemă ce afectează orarul pregătirii lansării a constat în faptul că instrumentele de măsurare a vitezei şi distanţei conform principiului Doppler nu au îndeplinit cerinţele tehnice, a indicat Roscosmos.
O lansare în 2022 nu mai este, aşadar, posibilă din motive de siguranţă, a precizat agenţia. Prin urmare, lansarea ar putea avea loc între iunie şi octombrie anul viitor. Planurile iniţiale pentru aselenizarea unui modul rusesc datează din 2012. Acum, Rusia a amânat lansarea unui modul selenar din nou.
Luna 25 face parte dintr-un program rusesc pentru construcţia unei staţii spaţiale pe orbita Lunii până în 2040.
Rusia se va retrage de pe Stația Spațială Internațională
Reprezentanţii agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, i-au informat pe omologii lor americani din cadrul NASA că Moscova va continua să-şi trimită cosmonauţii pe Staţia Spaţială Internaţională până când viitoarea staţie spaţială rusă va fi construită şi operaţională, conform declaraţiilor oferite miercuri pentru Reuters de un oficial de rang înalt al NASA.
Acest lucru înseamnă că Rusia se află la cel puţin 6 ani distanţă de încheierea colaborării pe SSI cu SUA. Colaborarea durează de mai bine de 20 de ani. Acum, se pare că Rusia se va retrage de pe SSI. Acum, Rusia a amânat lansarea unui modul selenar.
Ieşirea Rusiei din programul SSI părea să fie iminentă după declaraţiile de marţi ale lui Iuri Borisov, noul director general al Roscosmos. Acesta a surprins NASA declarând că Rusia va părăsi SSI „după 2024”.
Kathy Lueders, şeful de operaţiuni spaţiale al NASA, a declarat în cadrul unui interviu că oficialii ruşi ar fi anunţat ulterior partenerii americani că vor continua colaborarea pe SSI până la finalizarea staţiei spaţiale ruse. Aceasta stație va purta denumirea ROSS.
Recent, Rusia a amânat lansarea unui modul selenar, însă. Acesta face parte din misiunea Luna 25.
Recent, NASA și Roscosmos au ajuns la un acord privind Stația Spațială Internațională.
„Nu am primit niciun fel de indicii, la niciun nivel al cooperării noastre, că s-ar fi schimbat ceva”, a declarat Lueders. Aceasta a adăugat că relaţiile NASA cu Roscosmos rămân aceleaşi din ultimii 20 de ani. Acum, se pare că Rusia se va retrage de pe SSI.
Staţia spaţială eun laborator ştiinţific orbital de dimensiunea unui teren de fotbal. Se află la aproximativ 400 de kilometri altitudine. SSI a fost ocupată în permanenţă în ultimele două decenii în cadrul unui parteneriat condus de NASA şi Roscosmos. Din acesta au mai făcut parte Canada, Japonia şi 11 state europene.