Experții vor să studieze mai bine ejecțiile de masă coronară, ce pot produce efecte și pe Pământ. Observatorul Daocheng Solar Radio Telescope (DSRT) e construit pe un platou din provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei.
China construiește un cerc de telescoape imens. Ce plănuiește să facă
China construiește un cerc de telescoape imens, cu ajutorul căruia experții vor să studieze erupțiile solare, ce pot fi periculoase pentru Pământ.
Atunci când va fi gata, va avea 313 antene. Fiecare va avea un diametru de 6 metri, potrivit Space.com.
Acestea vor forma un cerc, ce va avea o circumferință de 3.14 kilometri.
China construiește un cerc de telescoape imens
Aceste telescoape vor putea surprinde imagini ale Soarelui în unde radio, pentru a studia ejecțiile de masă coronară. Acestea sunt erupții imense, produse de particule din atmosfera superioară a Soarelui.
Astfel de evenimente sunt cauzate de rearanjarea câmpului magnetic al Soarelui, în jurul petelor solare. Acestea pot avea un impact asupra Pământului, motiv pentru care China construiește un cerc de telescoape.
Atunci când sunt țintite spre Pământ, astfel de erupții pot afecta rețeaua de curent, telecomunicațiile, sateliții care orbitează în jurul planetei. În plus, pot pune în pericol și astronauții aflați în orbita Pământului.
În același timp, astfel de ejecții produc luminile colorate de pe cer, în regiunile polare. Imagini de la construcția DSRT au fost publicate de către China News Service. Se pare că proiectul va fi finalizat până la finalul anului.
Recent, Telescopul James Webb a surprins galaxia Cartwheel – vezi imaginile spectaculoase care au impresionat.
Proiectul face parte dintr-o rețea de monitorizare a spațiului de la sol. Aceasta poartă denumirea de Chinese Meridian Project.
Proiectul prin care China construiește un cerc de telescoape imens include și Chinese Spectral Radioheliograph. Acesta monitorizează activitatea solară și va fi construit în Mongolia Interioară.
China a susținut că a detectat semnale de la civilizații extraterestre
Sky Eye e cel mai mare telescop radio din lume. Semnalele surprinse acum sunt diferite față de celelalte și echipa de cercetare continuă să le analizeze, potrivit raportului, care l-a citat pe Zhang Tonjie, șeful unei echipe de căutare a civilizațiilor extraterestre, cofondată de Universitatea din Beijing, Universitatea din California și de către Observatorul Astronomic Național a Academiei de Științe din China.
La scurt timp de la publicarea raportului în care China susține că ar fi detectat semnale de la civilizații extraterestre, acesta a dispărut de pe Internet. În plus, au fost șterse și mesajele legate de acesta, care au fost publicate online. Acum, China construiește un cerc de telescoape imens.
Nu se știe exact de ce a fost scos raportul de pe site-ul Science and Technology Daily. Aceasta e publicația oficială a ministerului de știință și tehnologie din China. Vestea începuse deja să circule pe rețeaua de socializate Weibo (echivalentul Twitter din China). În plus, știrea a apărut și pe alte rețele de socializare, inclusiv cele susținute de stat.
În septembrie 2020, Sky Eye a început oficial căutarea vieții extraterestre. Sky eye se află în sud-vestul Provinciei Guizhou, China. Are un diametru de 500 de metri. Cu ajutorul datelor surprinse de Sky Eye, China susține că ar fi detectat semnale de la civilizații extraterestre.