Plaja Roșie din Provincia Liaoning, China, atrage două milioane de turiști anual. Deși nu e format din nisip, așa cum am crede, Plaja Roșie a atras atenția internațională nu doar datorită felului în care arată, ci și prin modul inedit prin care se formează.
Imagini inedite cu Plaja Roșie, fenomenul care a uimit oamenii. Cum apare „cel mai romantic litoral” în fiecare toamnă
Imagini inedite cu Plaja Roșie au încântat în ultimii ani, însă puțini știu cauza reală a fenomenului unic. Anual, milioane de turiști vizitează locația pentru a vedea peisajul deosebit.
În fiecare toamnă, turiștii se înghesuie pe digul de lemn construit în orașul Panjin, China, pentru a vedea priveliștea oferită de Plaja Roșie, scrie CNN.
Locația a fost numită „cel mai romantic litoral de distracție din China” de media locale și se află pe coasta de nord a țării asiatice. Nu e o plajă propriu-zisă, dar zona de peste 6.000 de hectare e considerată un loc pitoresc la nivel național.
Imagini inedite cu Plaja Roșie, fenomenul care a uimit oamenii
Vizitatorii nu au nevoie de un costum de baie pentru Plaja Roșie din China. Zona mlăștinoasă e acoperită de plante Suaeda. Acestea apar primăvara și înfloresc în culori vii chiar și din luna iulie.
Nuanța roșie devine din ce în ce mai puternică în apropierea toamnei, cu apogeul în lunile septembrie și octombrie. Astfel, zona de coastă devine acoperită cu un covor de plante de culoare roșie.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Există aproximativ 100 de varietăți de plante Suaeda, ce cresc în zonele umede în care există maree, în toată lumea. Acestea au, însă, rareori nuanța roșiatică precum cele de pe Plaja Roșie. Specia de Suaeda din regiunea Panjin e o specie unică în lume, numită Suaeda heteroptera.
Imagini inedite cu Plaja Roșie au devenit cunoscute în întreaga lume. Potrivit comitetului administrativ al zonei, regiunea atrage 2 milioane de turiști anual.
Cum apare Plaja Roșie din China în fiecare an
O mică potecă de lemn a fost construită în zona mlăștinoasă. Aceasta permite turiștilor să meargă pe Plaja Roșie și să surprindă imagini inedite cu ea.
În zonă trăiește și crabul chinezesc. Dincolo de plantele Sueda, în regiune e cultivat un tip de orez ce a fost sortimentul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing, în anul 2008.
Pe plaja Plaja Roșie trăiesc peste 260 de specii de păsări migratoare, inclusiv unele pe cale de dispariție. Printre acestea se numără și cocorul japonez, al doilea cel mai rar cocor din lume.
Plaja Roșie a devenit cunoscută la nivel internațional cu ajutorul unor imagini inedite surprinse la locație, însă nu mulți știu cum e posibil fenomenul unic.
Plaja se află în apropierea fluviului Liaohe, pe coasta Golfului Liaodong. Solul are un nivel alcalin ridicat și plantele Suaeda, ce preferă acest tip de sol, domină regiunea.
Suaeda heteroptera, specia locală, e unică în lume. Pe măsură ce crește și absoarbe mai multă apă sărată, își schimbă culoarea.
Primăvara, plantele au nuanțe verzi, ce se închid treptat pe perioada verii. În toamna, acestea capăt o nuanță roșiatică ce a apărut în numeroase imagini inedite cu Plaja Roșie din China, potrivit Smithsonian Magazine. La finalul lunii octombrie, plantele devin mov, după care se usucă pe perioada iernii.