Dan Buettner, expert în longevitate, a petrecut ultimii 20 de ani studiind obiceiurile oamenilor care trăiesc 100 de ani sau mai mult. Buettner s-a concentrat mai ales pe mâncarea pe care o consumă aceste persoane.
Cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume, potrivit experților. Așa mănâncă oamenii care vor să atingă vârsta de 100 de ani
Un expert în longevitate cu o experiență de 20 de ani în domeniu a dezvăluit care e cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume. Așa mănâncă oamenii care vor să atingă vârsta de 100 de ani.
Potrivit lui Buettner, cea mai sănătoasă masă de dimineață pe care a găsit-o, în întreaga lume, vine din Costa Rica, scrie CNBC.
Expertul ar fi găsit combinația de ingrediente pe care o consideră cea mai sănătoasă în Nicoya.
Cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume, potrivit experților
În Costa Rica, localnicii pregătesc tortilla de porumb, peste care pun o combinație de orez, fasole neagră și mirodenii. Boabele de fasole neagră sunt pregătite cu ceapă, ardei și mirodenii. După ce fierb timp de aproximativ 1 oră, boabele de fasole sunt amestecate cu orez gătit și pus în tortilla.
Buettner susține că acesta e cel mai sănătos mic dejun din întreaga lume. Pentru că include alimente bogate în vitamine și substanțe nutritive.
Tortilla de porumb sunt o sursă excelentă de cereale integrale și carbohidrați cu un nivel glicemic scăzut. E o sursă bună și de vitamina B, care ajută la repararea ADN-ului. Ca urmare, aminoacizii pot fi absorbiți mai bine de către corp.
Fasolea neagră conține aceiași antioxidanți care se găsesc și în afine. Ajuta la reglarea tensiunii, insulinei și includ potasiu și vitamina B, potrivit lui Buettner. Combinația între fasole și orez oferă o sursă de proteine importantă.
La aceste alimente, Buettner recomandă și o ceașcă de cafea, ce include numeroși antioxidanți care ajută metabolismul.
În cazul mesei din Costa Rica, considerată cel mai sănătos mic dejun, sunt folosite și mirodenii și sosuri create din oțet, morcovi și ardei picanți. Aceștia oferă un ajutor probiotic, alături de curcuma, care e folosită în preparat, un alt antioxidant.
În plus, o astfel de masă nici nu are un preț foarte piperat.
Mic dejunul are un preț accesibil și ingrediente simple
Pentru a găti tortilla, Buettner recomandă făină de porumb (cunoscută și drept masa harina), bicarbonat de sodiu și apă.
Pentru gallo pinto – amestecul de fasole neagră și orez – Buettner apelează la o rețetă pe care a învățat-o de la un localnic din Costa Rica, atunci când acesta avea 105 ani. Gallo pinto poate fi mâncat și în alte preparate.
Cum reprezintă o parte importantă din cel mai sănătos mic dejun din lume, pentru gallo pinto e nevoie de ulei vegetal, ceapă, usturoi, fasole neagră gătită, ore gătit, sare și piper și orice sos picant vrei. În plus, pot fi adăugate și alte mirodenii, precum curcuma, coriandru și sos Worcestershire.
Această masă din Costa Rica l-a impresionat pe Buettner. Expertul recomandă acest mic dejun celor care vor să aibă o viață mai lungă. Dar și în combinație cu alte obiceiuri sănătoase de care trebuie să se țină constant, pentru a se bucura din plin de timpul pe care îl au la dispoziție.