Temperaturile ridicate din timppul verii deja au apărut, dar cei care au aparate de aer condiționat acasă nu trebuie să exagereze atunci când vine vorba de folosirea acestor dispozitive. În schimb, există o temperatură recomandată de experți.
Temperatura ideală pentru aerul condiționat pe caniculă. Așa eviți facturile mari
Nu toți consumatorii știu care e temperatura ideală pentru aerul condiționat în caniculă, când temperaturile pot deveni periculoase.
Astfel, poți evita să îți încarci inutil facturile la curent, scrie CNET.
Există și alte metode pe care le poți folosi pentru a te răcori, în cazul în care nu vrei să apelezi la aerul condiționat. Acestea dispozitive poluează mai mult decât știu cei mai mulți consumatori.
Temperatura ideală pentru aerul condiționat în caniculă
În SUA sunt folosite cele mai multe aparate de aer condiționat comerciale. Cum cele mai multe locuințe au un astfel de dispozitiv, experții au studiat care e cea mai bună temperatură pentru a răcori casa fără să fie încărcate facturile prea mult.
O mică ajustare poate duce la temperatura ideală pentru aerul condiționat în condiții de caniculă. Potrivit Departamentului de Energie din SUA, cea mai bună tehnică pentru a te răcori fără să încarci factura e să menții o temperatura mai ridicată decât în mod obișnuit în casă atunci când nu e nimeni acasă. După aceea, când vii acasă, poți deschide aerul condiționat la cea mai confortabilă temperatura pentru tine. Astfel, nu folosești inutil dispozitivul atunci când nu e nimeni acasă.
Experții sugerează să menții o temperatura de aproximativ 25 de grade atunci când ești acasă în timpul zilei. În plus, atunci când dormi poți alege o temperatură de 27-28 de grade când dormi și în jur de 29-30 de grade atunci când nu ești acasă. Astfel, vei avea un consum optim, care nu îți va încărca factura la curent.
Atunci când vorbim de temperatura ideală pentru aerul condiționat, trebuie reținut faptul că nu e indicată o diferență mai mare de 10 grade față de temperatura de afară. O diferență mai mare îți poate afecta mușchii, motiv pentru care unele persoane cred că le-a „înțepenit” gâtul de la frig.
În timpul iernii, Departamentul de Energie din SUA recomandă o temperatură medie de 20 de grade. Recomandarea urmează aceeași regulă de o diferență mai mică de 10 grade Celsius față de cea de afară.
Ce alte metode poți folosi pentru a te proteja pe caniculă
Atunci când vine vorba de protecția pe timpul caniculei, există alte metode recomandate de experți dincolo de aparatul de aer condiționat, care poluează. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta și atunci când ești în afara casei.
Experții recomandă să nu stai la soare între orele 11 dimineața la 15 după-amiaza. Atunci sunt, de obicei, cele mai mari temperaturi. În plus, trebuie să bei lichide și să eviți alcoolul, care deshidratează. Dincolo de temperatura ideală pentru aerul condiționat, trebuie să apelezi și la alte metode. Acestea te pot proteja pe timpul verii.
Află și care e temperatura prin care poți preveni condensul pe geamuri.
Trebuie să mănânci și alimente cu un conținut bogat de apă, precum căpșune, castravete, salată verde și pepene. Și mâncarea picantă poate ajuta la răcorire, pentru că forțează corpul să transpire.
Purtarea hainelor care nu sunt foarte strâmte ajută, pentru că aerul poate circula în apropierea pielii. Dacă temperatura e mai ridicată în exterior decât în interior, atunci nu e indicat să deschizi geamurile. În plus, poți trage perdeaua sau draperia la geamuri.