În ultimii ani, tehnologia cipurilor cerebrale a avansat la un ritm fantastic. Deși Neuralink e cea mai cunoscută companie în domeniu, alte firme au proiecte la fel de – dacă nu chiar mai - spectaculoase.
Implantul cerebral care permite pacienților să controleze Amazon Alexa doar cu ajutorul minții. Cum funcționează cipul Synchron
Synchron, un rival al Neuralink, a introdus implantul cerebral care permite pacienților să controleze un dispozitiv Amazon Alexa doar cu ajutorul minții.
Un exemplu în acest sens e Synchron, scrie Wired.
Compania a dezvăluit recent un implant care permite pacienților să controleze dispozitive precum Amazon Alexa doar cu ajutorul minții, fără să fie necesare comenzi vocale.
Implantul cerebral care permite pacienților să controleze Amazon Alexa doar cu ajutorul minții
Recent, un bărbat de 64 de ani din SUA a testat acest implant. Pacientul suferă de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă. Dar, cu implantul cerebral care permite pacienților să controleze dispozitive, a interacționat cu Amazon Alexa.
„Să fiu în măsură să stăpânesc aspecte importante din mediul în care mă aflu şi să controlez accesul la divertisment sunt acţiuni care îmi redau independenţa pe care am pierdut-o”, a declarat Mark, pacientul Synchron.
Pacientul s-a declarat încântat de „integrarea tehnologiei inteligente cu BCI-ul său”. Care reprezintă o interfaţă creier-computer. E un dispozitiv ce asigură comunicarea între creierul uman şi diverse aparate.
În acest fel, el a putut să controleze prin intermediul gândurilor asistentul virtual Alexa. Cu ajutorul unei funcţii a tabletei sale Fire (produsă de Amazon), a explicat compania Synchron. Compania a precizat că pacientul a putut să selecteze opţiuni pre-instalate. Cum ar fi aprinderea sau stingerea luminilor, realizarea de apeluri video, redarea unor înregistrări muzicale, lectura unor cărţi pe Kindle (un e-reader dezvoltat de Amazon). Și chiar să facă cumpărături pe site-ul acestui gigant din sectorul comerţului electronic.
„Fără să îşi utilizeze nici mâinile, nici vocea”, au insistat reprezentanţii companiei Synchron, rivalul firmei lui Elon Musk, Neuralink.
Citește continuarea pe observatornews.ro