Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte, motiv pentru care a fondat o nouă agenție spațială. Țara e pregătită să investească peste 1 miliard de dolari în industriile spațiale până în anul 2027.
Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045. Ce sumă fantastică va investi în proiect
Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045, într-un proiect ambițios menit să consolideze ambițiile economice ale țării.
În plus, vrea să obțină și investiții de 72.5 miliarde de dolari până în 2045.
Proiectul ambițios a fost anunțat la deschiderea noii agenții spațiale.
Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045
Coreea de Sud plănuieşte să ajungă pe Marte până în 2045. Și să investească până atunci 100 de trilioane de woni (72,6 miliarde de dolari) în explorarea spaţială, a spus preşedintele Yoon Suk Yeol. Declarațiile au fost făcute cu prilejul lansării primei agenţii spaţiale din această ţară, informează Reuters, scrie AGERPRES.
Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045, ce va ajuta la dezvoltarea economică a țării.
Administraţia Aerospaţială din Coreea (KASA) va dirija ”economia spaţială” a ţării, în cadrul căreia sute de afaceri şi companii vor lucra pentru a propulsa Coreea de Sud printre primele cinci puteri spaţiale ale lumii, a spus Yoon.
”KASA va inaugura o nouă eră spaţială formând experţi. Și, în acelaşi timp, sprijinind ecosistemul industriei aerospaţiale prin susţinerea unei cercetări şi dezvoltări provocatoare şi inovatoare”, a spus Yoon. Primul modul lunar al ţării est planificat pentru 2032.
Coreea de Sud a devenit cea de-a şaptea ţară care deţine un lansator spaţial autohton. Precum şi tehnologie pentru dezvoltarea sateliţilor odată cu lansarea rachetei Nuri, în luna mai anul trecut. Aceasta a plasat un satelit comercial pe orbită.
Agenţia are drept obiectiv eficientizarea funcţiilor politice şi de dezvoltare repartizate între diferite ministere din guvern şi de a aduce sub administraţia sa institutul de cercetare aerospaţială, care a dezvoltat racheta Nuri, precum şi vehiculele spaţiale anterioare.
Coreea de Sud plănuieşte cel puţin alte trei lansări spaţiale până în 2027, dincolo de faptul că vrea să ajungă pe Marte până în 2045. Are planuri de lansare a unor sateliţi militari.
Anunţul lui Yoon scoate în evidenţă eforturile susţinute pe care statele asiatice le investesc în programe spaţiale din raţiuni practice. Cum ar fi perfecţionarea tehnologiei rachetelor. Dar şi pentru consolidarea mândriei naţionale.
Coreea de Sud a lansat prima agenție spațială a țării
Coreea de Nord a lansat o rachetă săptămâna aceasta. Dar a eşuat să plaseze pe orbită un al doilea satelit militar spion, din cauza defectării motorului. Un expert a etichetat încercarea drept ”un pas uriaş” în cursa pentru spaţiu a acestei ţări vizate de numeroase sancţiuni internaţionale.
Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au condamnat lansarea Coreii de Nord. Întrucât violează rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. Acestea îi interzic dezvoltarea de tehnologie pentru rachete balistice.
Dar Coreea de Sud nu are astfel de restricții și vrea să ajungă pe Marte până în 2045.
Programul spaţial al Chinei a dezvoltat rachete grele precum Long March 5, staţia spaţială Tiangong, misiuni lunare fără echipaj uman şi roverul Zhurong, care a ajuns pe Marte în 2021.
În ianuarie, Japonia a devenit cea de-a cincea ţară care a plasat un modul pe Lună. Anul trecut, India a devenit cea de-a patra naţiune care a aselenizat. După ce Rusia a ratat o încercate în aceeaşi lună.