Unde am putea găsi lumi extraterestre. Experții ar fi identificat zonele în care s-ar putea ascunde

Un nou studiu a indicat o zonă unde am putea găsi lumi extraterestre, care se află în aceeași galaxie ca Pământul, Calea Lactee. Până acum, experții nu au găsit forme de viață extraterestră inteligentă. 

Publicat: 2 iulie 2022, 11:03
Reclamă

Oamenii de știință continuă să caute forme de viață inteligentă în univers. Până acum, acestea nu au fost descoperite. Un nou studiu susține că astfel de lumi extraterestre ar putea există într-o anumită regiune din Calea Lactee.

Potrivit studiului, există șanse mai mari ca aceste lumi extraterestre să existe pe sfere Dyson, scrie Live Science. Acestea ar orbita în jurul unor rămășițe de stele, similare cu Soarele, ce se numesc pitice albe. 

Acestea există în mai multe locuri din Calea Lactee și ar putea fi un factor important pentru descoperirea formelor de viață. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unde am putea găsi lumi extraterestre

Ben Zuckerman, co-autorul studiului, profesor de fizică și astronomie în cadrul Universității din California, susține că eforturile de căutare ale formelor extraterestre ar trebui concentrate pe acele sfere Dyson. 

În funcție de rezultatele unui astfel de studiu, astronomii ar putea estimate cât de multe civilizații avansate s-ar găsi în galaxia noastră. Astfel, ei ar putea restrânge zonele pe care le analizează în acest scop, unde am putea găsi lumi extraterestre. 

Reclamă
Reclamă

Orice civilizație avansată are nevoie de energie, pentru hrană, transport etc. În acest moment, populația de aproximativ 7.8 miliarde de oameni de pe Terra folosește în jur de 580 de milioane de milioane de jouli pentru energie, în fiecare an. 

E echivalentul energetic produs de aproximativ 14.000 de milioane de tone de petrol, potrivit Live Science. În acest moment, populația planetei se bazează, în cea mai mare parte, din energia generată de combustibili fosili. Dacă s-ar baza pe energia Soarelui și fiecare centimetru de pe Terra ar fi acoperit cu panouri solare, atunci ar genera în jur de 10^17 de jouli pe secundă. 

Sferele Dyson, numite după faimosul Freeman Dyson, reprezintă un factor important în această discuție, susțin experții. Dacă o civilizație avansată ar vrea să folosească energia generată de o stea, trebuie să construiască megastructuri. Acestea trebuie să fie capabile să capteze această energie. 

Un nou studiu susține că o civilizație avansată ar construi astfel de sfere. Civilizația le-ar crea pentru a se folosi de energia generată de stea. Pentru că stelele au o viață finită, astfel de civilizații ar fi nevoite să caute alternative, pentru că traiul pe suprafața unei planete nu ar mai fi posibil. 

Un nou studiu încurajează experții să caute sfere Dyson în jurul piticelor albe

Astfel, experții propun că unele civilizații extraterestre ar construi astfel de sfere Dyson, pentru a colecta radiația piticelor albe. Studiul despre unde am putea găsi lumi extraterestre a fost publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. 

Potrivit studiului, civilizațiile extraterestre ar prefera să construiască sfere Dyson în jurul sistemelor stelare în care se află planeta lor. Dacă, într-adevăr, oamenii de știință ar găsi astfel de structuri, ar putea estima și cât de avansată e o civilizație extraterestră. 

Experții care au lucrat la această cercetare susțin că dacă nu vor fi identificate sfere Dyson în jurul stelelor, atunci își pot restrânge estimările legate de numărul de civilizații extraterestre ce pot exista în univers. 

Până acum, experții au descoperit un număr limitat de pitice albe în Calea Lactee. Acestea ar putea oferi un indiciu despre unde am putea găsi lumi extraterestre, însă. 

Până acum, NASA a confirmat peste 5.000 de exoplanete dincolo de Sistemul Solar – află la ce distanță de Pământ se găsesc.

„Dacă există sfere Dyson, atunci probabil vor fi dificil de găsit. Pentru că sunt atât de multe stele ce trebuie să fie analizate,” a declarat Zuckerman. „Semnalul de la o sferă Dyson probabil va fi foarte vag în comparație cu steaua în jurul căreia orbitează.” 

Sferele Dyson ar putea emite un semnal

Prezența unei sfere Dyson în jurul unei pitice albe are 2 efecte. Dacă e îndeajuns de mare și de apropiată de stea, atunci va bloca o parte din lumina stelei ce poate fi percepută de pe Pământ. Efectul e similar cu cel al exoplanetelor identificate până acum.

În plus, sferele Dyson ar putea emite și un semnal, cu ajutorul radiației infraroșii. Astfel de megastructuri ar absorbi o parte din radiația piticei albe și o va converti în energie. Pentru că nicio astfel de transformare nu e 100% eficientă, acest proces ar lăsa în urmă o amprentă de temperatură. 

Unii experți cred că un astfel de contact al oamenilor cu extratereștrii ar fi o „idee groaznică”. Află care e avertismentul lui Michio Kaku și Stephen Hawking.

În acest moment, experții nu știu unde am putea găsi lumi extraterestre sau dacă acestea există în Calea Lactee.

„Unii astronomi, printre care mă număr și eu, cred că viața tehnologică ar putea fi un incident foarte rar,” a declarat Zuckerman. „Într-adevăr, e posibil să avem cea mai avansată tehnologie din galaxia Calea Lactee. Dar nimeni nu știe, așa că merită să căutăm dovezi.”

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Telescopul spațial Hubble urmează să fie studiat de NASA și SpaceX
Telescopul spațial Gaia și-a încheiat misiunea record. Ce rol important a avut în ultimul deceniu
Telescopul spațial Gaia și-a încheiat misiunea record. Ce rol important a avut în ultimul deceniu
Modelul Blue Ghost, în timp ce a ajuns cu succes pe Lună, în martie 2025
Misiunea Blue Ghost s-a încheiat cu succes. Ce rol important a avut sonda privată
Misiunea Blue Ghost s-a încheiat cu succes. Ce rol important a avut sonda privată
Planeta Marte, pe care a fost găsită apă lichidă, pe fundal negru
Un ocean s-ar ascunde sub suprafața planetei Marte. La ce adâncime s-ar ascunde
Un ocean s-ar ascunde sub suprafața planetei Marte. La ce adâncime s-ar ascunde
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
Până acum, singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată la nivel național a întâmpinat numeroase probleme.  În 2021, El Salvador a devenit singura țară care a acceptat oficial Bitcoin drept...
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
2
Laptop cu Microsoft Word pe ecran, similar cu alternativa gratuită DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs cu noua platformă DOCS, creată în parteneriat de Franța și Germania.  Guvernele din Franța și Germania au anunțat recent DOCS. Acesta e un serviciu...
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
3
Yangwang U9, mașină care poate sări peste obstacole, prezentată la Singapore MotorShow, ianuarie 2025, pe roșu
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
Producătorul auto BYD a depășit Tesla la nivelul vânzărilor globale, cu vânzări anuale record pentru anul 2024.  BYD e un producător auto cunoscut din China. Potrivit celui mai recent raport, BYD ar fi avut...
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
4
Imagine cu clădirile din New York, cer senin, care se numără printre cele mai bogate orașe din lume
Fun
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
În cel mai bogat oraș din lume locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari, potrivit celor mai recente date.  Atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din lume, există câteva locații...
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
5
Colaj cu iceberg și o barcă și pești de gheață, din descoperirea majoră în Oceanul Antarctic
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg enorm s-a desprins în Antarctica, una dintre regiunile cele mai afectate de încălzirea globală.  Pe 13 ianuarie 2025, un aisberg de mărimea orașului Chicago...
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
PARTENERI
×