Potrivit experților, jumătate din cultura de cafea ar putea fi pierdută într-un scenariu moderat de încălzire globală. În caz de scenariu sever, pierderile ar fi și mai mari. Brazilia, în acest moment cea mai mare producătoare de cafea din lume, va avea pierderi semnificative.
Recolta globală de cafea e în pericol. Ce s-ar putea întâmpla cu una dintre cele mai cunoscute băuturi din lume
Recolta globală de cafea e în pericol, potrivit experților, din cauza schimbărilor de climă din întreaga lume. Acestea pot afecta semnificativ culturile de cafea.
Pământul potrivit pentru cultivarea cafelei, din Brazilia, va scădea cu 79% din cauza încălzirii globale, potrivit Science Alert.
Studiul a fost realizat de experți din Elveția. Aceștia au studiat impactul încălzirii globale nu doar asupra cafelei, ci și asupra nucilor caju și avocado. Toate cele 3 sunt produse exportate la nivel global, dar sunt crescute de mici fermieri, în apropierea tropicelor.
Recolta globală de cafea e în pericol
Dintre cele 3 produse, cafeaua e considerată cea mai importantă. Aceasta va produce un profit de 460 de miliarde doar în anul 2022. În același an, culturile de avocado vor genera profit de 13 miliarde de dolari, pe când cele de caju vor genera 6 miliarde de dolari.
Cafeaua e una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Încălzirea globală prezisă de experți ar putea avea un impact semnificativ asupra acestei industrii.
Recolta de cafea globală e în pericol, potrivit experților. Aceștia cred că vom avea de-a face cu un declin semnificativ în recolta de cafea, din cauza schimbărilor de climă. Aceste culturi sunt crescute în anumite regiuni de pe planetă, ce sunt afectate deja de încălzirea globală. Care a fost ultima masă a lui Otzi, Omul Zăpezilor, de fapt.
Cele mai multe studii din această sferă s-au axat până acum pe recoltele din zonele temperate. Printre acestea se numără grâu și cartofi.
Ecosistemul din zonele tropicale nu a fost studiat la același nivel, deși reprezintă 40% din suprafața terestră. Peste 3 miliarde de oameni trăiesc în aceste zone acum și numărul ar putea crește până la 4 miliarde până în 2050.
Zonele tropicale au o biodiversitate impresionantă, ce ar putea fi afectată de încălzirea globală. Din același motiv, recolta de cafea globală e în pericol.
Solul necesar recoltelor de cafea ar putea fi afectat de încălzirea globală
Nou studiu a luat în considerare calitatea pământului și cum acestea poate fi denaturată în viitorul apropiat, din cauza schimbărilor de climă de la nivel global. NASA a doborât două recorduri mondiale cu ardeii iuți cultivați în spațiu.
Textura solului și nivelul de pH poate suferi modificări periculoase. Pentru că recolta de cafea globală se află în arii restrânse de pe planetă, ea e în pericol.
Studiul e similar cu cele realizate pentru uleiul de palmier. Acestea au concluziona că mortalitatea pomilor va crește semnificativ până în 2050. Ca urmare, cea mai mare parte de recoltelor din continentul american ar putea să dispară.
Anumite zone ar putea deveni mai favorabile recoltelor de cafea, tot din cauza schimbărilor climatice. Anumite regiuni din China, Argentina și Statele Unite ale Americii ar putea cultiva astfel de produse pe viitor.