În 1998, în timpul unei misiuni din apropierea Titanicului, experții au surprins un semnal captat de radar. În ultimii 24 de ani, ei au încercat să identifice sursa acelui semnal. Acum, un nou studiu indică ce ar putea fi, de fapt.
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Experții au dezvăluit misterul din apropierea Titanicului, la 24 de ani după ce un semnal captat de radar le-a atras atenția.
În 1998, ei au crezut că acel semnal a fost cauzat de o altă epavă. O altă teorie a fost că au avut de-a face cu o caracteristică geologică inedită, potrivit Daily Mail.
Acum, un nou studiu a descoperit sursa reală a semnalului neobișnuit.
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat
Potrivit experților, semnalul ar fi fost cauzat de un ecosistem marin bogat. În acesta ar trăi corali, bureți de mare, pești și homari. Recent, au fost surprinse imagini cu mediul nou descoperit. Acesta se află la o adâncime de 2.900 de metri, în apropiere de coasta Newfoundland, Canada.
Astfel, misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat, cu ajutorul unei expediții organizate de OceanGate Expeditions.
Titanicul s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, după ce s-a izbit de un aisberg. Epava se află la aproximativ 350 de mile marine de coasta Newfoundland. Potrivit OceanGate Expeditions, semnalul din 1998 a fost „neobișnuit de similar” cu cel emis de Titanic.
În locul unei epave, însă, ei eu descoperit un ecosistem. Acesta se află pe o fundație de bazalt.
„Această descoperire va îmbunătăți modul în care ne gândim la biodiversitatea din abis,” a declarat dr. Steve W. Ross, din cadrul OceanGate Expeditions.
„Suntem uimiți de diversitatea și densitatea bureților, coralilor, a homarilor și peștilor, care trăiesc la o adâncime de 2.900 de metri, în Oceanul Atlantic,” a continuat el.
„Descoperirea acestui ecosistem, despre care nu s-a știut până acum, oferă și oportunitatea de a compara biologia marină din preajmă și de pe Titanic.”
Expediția din acest an, cu ajutorul căreia misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat, a folosit un vehicul marin numit Titan. Acesta a fost dotat cu mai multe camere, ce au surprins ecosistemul și epava.
În 1998, Paul Henry Nargeolet a fost cel care a vizitat epava în Atlantic, de peste 30 de ori. El a fost cel care a descoperit semnalul.
Semnalul de lângă Titanic a fost descoperit de Paul Henry Nargeolet
„Pe sonar, acesta ar fi putut fi mai multe lucruri, inclusiv potențialul de a fi o altă epavă,” a declarat Nargeolet. „Am căutat oportunitatea să explorez acest obiect mare, care a apărut pe sonar în urmă cu atât de mult timp. A fost extraordinar să explorez această zonă. Am descoperit o formațiune vulcanică fascinantă, plină de viață.”
După ce misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat, experții au analizat și mostre ADN din apă. Rezultatele vor fi făcute publice pe viitor, susțin experții.
Cercetarea OceanGate Expeditions din jurul Titanicului va continua și în 2023.
În momentul scufundării, Titanic era cea mai mare navă din lume. După 5 zile de când a părăsit portul, nava s-a izbit de un aisberg, la ora locală 23:40. Aproximativ 1.500 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei.