Arheologi britanici și africani au descoperit dovezi ale celei mai vechi structuri. Aceasta ar fi fost construită de o specie dispărută de oameni, în urmă cu aproape jumătate de milion de ani. Structura a fost descoperită în sudul Africii.
Cea mai veche structură construită de oameni a fost descoperită. Ce vechime fantastică are
Experții au descoperit cea mai veche structură construită de oameni, ce ar putea schimba înțelegerea noastră despre trecutul strămoșilor noștri.
Structura a fost construită din lemn. Se pare că a fost un fel de potecă ridicată în mlasțină sau un fel de platformă, scrie The Independent.
Ar fi făcut parte dintr-o bază de vânătoare sau un fel de abator pentru prada prinsă.
Cea mai veche structură construită de oameni a fost descoperită
Structura a fost descoperită într-o zonă inundată din nordul Zambiei. E de 2 ori mai veche decât orice altă structură descoperită până acum.
Cea mai veche structură construită de oameni poate schimba înțelegerea arheologilor despre evoluția tehnologiei primilor oameni. Dar și o înțelegere mai profundă a abilităților lor cognitive.
Lemnul ridicat de la sol, fie ca platformă sau pe post de cale, e doar o mică parte a prezenței oamenilor preistorici pe malul sudic al râului Kalambo. Structura a fost găsit la doar câteva sute de metri distanță de unele dintre cele mai spectaculoase minuni naturale. În apropiere se află o cascadă cu o înălțime de 235 de metri și un canion cu o adâncime de 300 de metri.
E posibil ca aceste elemente și topografia variată a zonei să fi atras strămoșii oamenilor acolo. În apropierea cascadei se află o zonă fertilă, cu numeroase lacuri mici, râuri și păduri. Astfel, strămoșii oamenilor ar fi găsit o abundență de resurse în această zonă. Dincolo de plante, nuci și fructe, ecosistemul ar fi atras și numeroase animale.
Până acum, arheologii au descoperit 2 porțiuni din cea mai veche structură construită de oameni. O secțiune lungă de 1.4 metri a unui trunchi de copac și un buștean, ambele modificate de strămoșii oamenilor.
Află și cine ar fi construit cel mai vechi obiect de artă din lume.
Trunchiul de copac a fost cioplit să fie mai subțire la ambele capete. O gaură de 13 centimetri, în formă de U, a fost cioplită într-o parte. A fost așezat orizontal deasupra bușteanului. Și acesta a fost cioplit pentru ca primii 20 de centimetri să se potrivească atunci când era pus trunchiul deasupra.
Structura a fost ridicată într-o mlaștină
Cu acest sistem, strămoșii oamenilor au reușit să creeze o platformă la 20 de centimetri înălțime față de pământul umed.
La câțiva metri de această structură, arheologii au găsit și o pană de lemn, probabil folosită pentru a sparge alte bucăți de lemn mai mari. Lângă cea mai veche structură construită de oameni, experții au găsit și diferite unelte de tăiat și răzuit, toate create din piatră. În apropiere se afla și un fel de cuptor, probabil folosit pentru gătit.
Oamenii preistorici care au locuit aici făceau parte din specia dispărută Homo heidelbergensis. Acum 500.000 de ani, specia deja se răspândise în aproape toată Africa, vestul Asiei și Europa. S-a dezvolvat în perioada 600.000 – 300.000 î.e.n.
În urmă cu aproximativ 300.000 de ani, specia Homo heidelbergensis a dispărut. Una dintre cauze ar putut fi competiția directă cu o altă specie umană. Posibil omul de Neanderthal sau chiar Homo sapiens.