Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă. Cum poate schimba industria tech

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă, ce ar putea schimba industria tech. Tehnologia permite bateriilor să aibă o capacitate mai mare.

Publicat: 14 decembrie 2021, 15:48
Reclamă

Xiaomi, una dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile din lume, a anunțat o nouă tehnologie. Aceasta permite bateriilor produse de companie să aibă o capacitate mAh cu 10% mai mare.

În plus, noua tehnologie aduce și 100 de minute în plus de utilizare, cu o singură încărcare, potrivit GSM Arena

Xiaomi a anunțat tehnologia cu un mesaj pe Weibo, o rețea de socializare cunoscută în China. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă

Potrivit mesajului publicat de reprezentanții Xiaomi pe Weibo, echipa de dezvoltare și cercetare a companiei a lucrat mai mulți ani la această tehnologie. Ea ar putea ajunge pe piață anul următor, scrie GSM Arena. 

Se pare că experții Xiaomi au găsit o metodă prin care pot crește conținutul de silicon din interiorul bateriei, de 3 ori. Prin acest proces, capacitatea de stocare a bateriei devine mai eficientă.

Reclamă
Reclamă

În aceeași mărime de baterie ca până acum, acest sistem de tehnologie dezvăluit de Xiaomi va permite o capacitate mai mare a bateriei. Capacitatea mAh va crește cu 10%. În plus, utilizatorii vor avea 100 de minute în plus de utilizare, cu o singură încărcare.

Ambalajul bateriei a fost și el schimbat, pentru a crește eficiența spațiului din interiorul telefonului. Modulul de protecție a circuitului a fost înclinat la un unghi de 90 de grade și nu mai e plat. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă ce are și un cip bazat pe algoritmi avansați. Aceștia îmbunătățesc siguranța și durata de viață a celulelor pentru că monitorizează încărcarea din timpul nopții. 

Aceasta gestionează starea de supraîncărcare atunci când telefonul e lăsat la încărcat prea mult timp. 

În plus, bateria are senzori ce controlează temperatura dispozitivului. Acest factor poate influența durata de viață a dispozitivului, mai ales în cazul bateriilor litiu-ion. Nu se știe, însă, cum funcționează acest senzori.

Potrivit GSM Arena, primele telefoane Xiaomi cu astfel de baterii vor fi lansate pe piață începând cu a doua jumătate a anului 2022. Dincolo de planurile pentru noi baterii, Xiaomi va produce mașini electrice de serie din anul 2024.

Cum e estimată capacitatea bateriilor litiu-ion 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie nouă de baterie, dar puterea unei baterii e limitată și voltajul scade pe măsură ce aceasta e folosită. Ca exemplu, în cazul unei baterii de mașină care e încărcată în întregime cu 13.2 volți și are 11.8 volți când e golită aproape de tot, atunci aceste două valori pot fi folosite pentru a crea o scală. În aceasta, 13.2 volți = 100%, 11.8 volți = 0%, potrivit The New York Times.

Cu ajutorul ei, poate fi estimat nivelul de încărcare pe viitor. La acest aspect s adaugă și faptul că voltajul are fluctuații de la 100% la 0%. Acestea depind de tipul de baterie. Aceste aspecte sunt folosite pentru a explica de ce ți se închide telefonul când mai are baterie. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie nouă de baterie, dar, pentru bateriile litiu-ion, o variabilă importantă e viteza la care va fi consumată bateria. Cu cât acest lucru are loc mai repede, cu atât va fi redus nivelul de putere pe care o poți folosi din baterie. 

Pentru a estima cât timp va rezista o baterie încărcată complet, software-ul trebuie să ia în calcul și viteza din acel moment, în mod obișnuit sau o combinație între cele două. Unele dispozitive nu au un software atât de complex. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie nouă de baterie, dar bateriile litiu-ion mai pierd și o cantitate de energie când nu sunt folosite, un alt factor important în estimări. În ultimii ani, acestea au devenit mai eficiente. Acestea pierd cam 3% din putere pe lună dacă nu sunt folosite. Dispozitivele mai vechi pierdeau între 10 și 20% în același context. Există și un truc pentru a verifica starea bateriei unei telefon Android.

Mai mult, bateriile se deteriorează de-a lungul timpului. Ca urmare, încărcarea lor nu va mai fi completă, chiar dacă simbolul indică faptul că ar fi la 100%. Atunci când analizezi de ce ți se închide telefonul când mai are baterie, sunt importanți și factorii de temperatură. Bateriile nu rezistă la fel de bine la temperaturi extreme.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un cip ținut în mâini, similar cu un singur cip ce a transferat tot traficul de pe Internet, pe fundal mov, cu fire
Cel mai rapid procesor din lume ar putea deveni o realitate în curând. Ce tranzistor inedit au creat experții din China
Cel mai rapid procesor din lume ar putea deveni o realitate în curând. Ce tranzistor inedit au creat experții din China
Cip cuantic, într-un cerc în diferite culori, similar cu prima conexiune cuantică funcțională din România
Experți de la Oxford susțin că au realizat teleportarea. Cum a fost posibil succesul notabil
Experți de la Oxford susțin că au realizat teleportarea. Cum a fost posibil succesul notabil
Sticlă de apă din plastic, turnată într-un pahar, pe fundal albastru, pentru a ilustra pericolul ascuns din apa îmbuteliată
Apa de mare poate fi transformată în apă potabilă cu o nouă metodă ieftină. Ce soluție au descoperit experții
Apa de mare poate fi transformată în apă potabilă cu o nouă metodă ieftină. Ce soluție au descoperit experții
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×