Bill Gates are reguli stricte atunci când vine vorba de copiii care utilizează noile dispozitive tech. Într-un interviu recent, miliardarul a dezvăluit momentul în care au avut voie proprii copii să primească primul telefonul mobil.
La ce vârstă ar trebui un copil să primească un telefon, potrivit lui Bill Gates. Miliardarul crede că doar atunci e „sigur”
Bill Gates a dezvăluit la ce vârstă crede el că ar trebui un copil să primească un telefon mobil, numid aceasta vârsta „sigură”.
Deși e unul dintre cele mai mari nume din industria tech, Gates nu s-a grăbit să introducă tehnologia în viața copiilor săi, scrie The Mirror.
În plus, a avut reguli clare atunci când venea vorba de timpul petrecut în fața ecranelor.
La ce vârstă ar trebui un copil să primească un telefon, potrivit lui Bill Gates
Gates a dezvăluit că nu și-a lăsat copiii să aibă telefon mobil înainte de vârsta de 14 ani.
„De multe ori, aveau și o anumită oră după care nu aveau voie în fața ecranului,” a dezvăluit Bill Gates, ce a vorbit și despre când ar trebui un copil să primească un telefon. „În cazul lor, acest lucru ajută la o oră de culcare rezonabilă.”
În plus, copiii lui Gates nu aveau voie să își folosească telefonul mobil la masă. În schimb, îl puteau folosi pentru a-și face temele sau pentru a învăța. Cu Melinda, Bill Gates are 3 copii: Phoebe Adele, Jennifer Katharine și Rory John.
Deși regulile lui Gates ar putea să pară dure, există studii care îi susțin punctul de vedere. Potrivit unui raport din 2016, vârsta la care copiii primesc acum smartphone-uri se apropie de 10 ani.
„Cred că această vârsta va deveni din ce în ce mai mică,” a declarat Stacy DeBroff, directoare în cadrul Influence Central. „Pentru că părinții se satură să își tot dea propriul smartphone copiilor.”
Bill Gates nu e singurul care reguli stricte atunci când vine vorba de când ar trebui un copil să primească un telefon. James P. Steyer, director în cadrul ONG-ului Common Sense Media, axat pe conținut produs pentru familii, a declarat că și el are o regulă clară. Copiii lui primesc un smartphone când ajung la liceu. Și doar dacă au demonstrat că pot fi reținuți atunci când vine vorba de utilizarea sa.
„2 copii nu sunt la fel și nu există niciun număr magic,” a declarat Steyer. „Vârsta unui copil nu e la fel de importantă pe cât e nivelul de maturitate sau de responsabilitate.”
Există și țări care limitează timpul pe care îl petrec copiii în fața ecranelor. Alte state au interzis smartphone-urile în școli.
Noua Zeelandă a anunțat interzicerea telefoanele mobile în școli
În urmă cu câţiva ani, şcolile din Noua Zeelandă aveau unele dintre cele mai bune rezultate din lume în materie de alfabetizare. Dar abilităţile de citire şi de scriere ale tinerilor au scăzut până într-un punct îngrijorător. Ca urmare, unii cercetători vorbesc despre o „criză” a educaţiei.
Astfel, Noua Zeelandă devine țara care a interzis telefoanele mobile în școli.
„Vom interzice telefoanele în şcolile de pe tot cuprinsul Noii Zeelande. Vrem ca copiii noştri să înveţe şi vrem ca profesorii noştri să predea”, a declarat prim-ministrul. Luxon şi-a preluat funcţia recent. Experții susțin această perspectivă și nici ei nu cred că un copil ar trebui să primească un telefon prea devreme.
Christopher Luxon declarase că va interzice telefoanele mobile în şcoli în cursul primelor 100 de zile de mandat. Astfel, adoptă o politică deja testată în SUA, Marea Britanie şi Franţa.