Elon Musk, cel mai bogat om din lume în acest moment, a vorbit și în trecut despre temerile sale legate de inteligența artificială. Miliardarul crede că tehnologia poate deveni periculoasă în curând și poate avea un impact semnificativ asupra societății.
„Tehnologia periculoasă” care îl îngrijorează pe Elon Musk. De ce se teme cel mai bogat om din lume
„Tehnologia periculoasă” care îl îngrijorează pe Elon Musk a început deja să fie folosită de milioane de oameni din întreaga lume.
Recent, Musk a vorbit din nou despre ce crede despre inteligența artificială, scrie Business Insider.
Miliardarul nu e singurul care și-a exprimat îngrijorările legate de această tehnologie. Mulți cred că ar putea chiar să înlocuiască job-uri pe viitor.
„Tehnologia periculoasă” care îl îngrijorează pe Elon Musk
În cadrul unei conversații recente cu investitorii, Musk a fost întrebat dacă Tesla va folosit inteligența artificială pentru a crea mașini. CEO-ul nu crede că producătorul va apela la această tehnologie „prea curând”.
În plus, Elon Musk a oferit mai multe detalii despre „tehnologia periculoasă” care îl îngrijorează.
„Sunt cam îngrijorat din cauza chestiilor cu inteligența artificială,” a declarat Musk. „Cred că e ceva de care trebuie să ne îngrijorăm.”
„Am avea nevoie de o autoritate de reglementare sau ceva, care să supravegheze dezvoltarea inteligenței artificiale și să se asigure că funcționează în interesul publicului,” a continuat Musk.
Percepția lui Musk asupra inteligenței artificiale e similară cu cea a CTO-ului OpenAI, Mira Murati. OpenAI a adus pe piață ChatGPT, ce a împins inteligența artificială în atenția globală.
Murati crede că uneltele de inteligență artificială trebuie să fie supervizate, pentru că pot fi folosite de „entități rele”.
„Tehnologia periculoasă” care îl îngrijorează pe Elon Musk a folosită deja de milioane de oameni. Miliardarul chiar crede că ar fi „făcut anumite lucruri să o accelerez”.
Elon Musk crede că inteligența artificială nesupervizată poate fi periculoasă
Luna trecută, Musk a declarat că inteligența artificială nesupervizată poate fi un pericol pentru societate. La World Government Summit, miliardarul a vorbit despre tehnologie și a recunoscut că e îngrijorat de câțiva ani.
Musk a cofondat OpenAi, compania care a creat ChatGPT. Robotul a generat atenție globală de la lansarea sa din noiembrie 2022. Milioane de utilizatori din întreaga lume îl folosesc pentru diferite sarcini. Unii dintre ei l-au folosit pentru a scrie eseuri, scrisori și chiar si materiale de marketing.
După ce ChatGPT a primit atât de multă atenție, Microsoft a integrat o tehnologie similară în Bing. Google a lansat recent propriul robot cu inteligență artificială, Bard.
În 2018, Musk a susținut că 2 lucruri îl stresează mai mult decât orice – dificultățile de producție cu Tesla Model 3 și riscurile inteligenței artificiale, „tehnologia periculoasă” care îl îngrijorează.
ChatGPT a devenit disponibil publicului în noiembrie 2022 și deja a atras milioane de utilizatori. La începutul lunii ianuarie 2023, a fost descoperit faptul că publicația CNet deja folosea inteligența artificială pentru a genera articole. Mai multe universități au ridicat semne de alarmă pentru că ChatGPT a obținut scoruri mai mari decât studenții la unele teste. În plus, unii studenți au încercat să folosească inteligența artificială pentru a trișa la exemene.
„Anumite joburi în sectoare precum jurnalismul, educația, design-ul grafic și de software – sunt în pericol să fie înlocuite de inteligența artificială,” a declarat Chinmay Hedge, din cadrul Universității din New York.