Atunci când Facebook și-a schimbat numele în Meta, în luna octombrie, au existat mai multe îngrijorări privind modul în care compania ar putea deține monopolul asupra metaversului. Acum, o companie numită tot Meta are îngrijorări privind denumirea identică.
Meta e dată în judecată de o companie numită tot Meta. Când a fost fondată prima afacere cu acest nume
Meta e dată în judecată de o companie numită tot Meta, la câteva luni după ce gigantul tech și-a schimbat denumirea din Facebook.
META (sau Meta.is) se ocupă cu instalarea de artă în diferite spații și pentru evenimente, scrie The Verge.
Compania a anunțat că va da în judecată Meta/Facebook din cauza numelui.
Meta e dată în judecată de o companie numită tot Meta
Meta.is dă în judecată Meta/Facebook pentru încălcarea mărcii comerciale. Compania susține că schimbarea denumirii a încălcat brand-ul deja format pe care îl avea.
„Pe 28 octombrie 2021, Facebook a confiscat marca și numele nostru, META, în care am investit sânge, sudoare și lacrimi cât timp am construit-o în ultimii 12 ani,” scria într-un mesaj pe site-ul companiei, prin care se anunța că Meta e dată în judecată.
„Azi, după 8 luni în care am încercat să negociem cu Facebook în bună credință, fără niciun rezultat, nu am avut altă opțiune decât să îi dăm în judecată,” continua mesajul.
O parte importantă a procesului e bazat pe numeroasele scandaluri pe care le-a avut Facebook. Meta.is susține că acestea fac imposibilă păstrarea aceleiași denumiri cu gigantul tech.
„Meta nu mai poate oferi bunuri și servicii sub marca META,” scria în plângerea depusă. „Pentru că utilizatorii pot crede eronat că serviciile și bunurile Meta provin de la Facebook și că Meta e asociată cu toxicitatea cu care e asociat Facebook.”
Meta.is deține marca pentru nume, dar e posibil să întâmpine probleme în sistemul juridic. Facebook a aplicat deja pentru mai multe mărci sub denumirea Meta. Acum, Meta e dată în judecată de o companie cu același nume.
Procesul nu e singura problemă pe care o întâmpină Meta în această perioadă. Recent, Sheryl Sandberg, o figură importantă în companie, a anunțat că urmează să părăsească gigantul tech.
Sheryl Sandberg părăsește Meta (Facebook) după 14 ani
În mesajul publicat pe Facebook, Sandberg susține că se va concentra pe proiectele ei de filantropie pe viitor. Sheryl Sandberg părăsește Meta (Facebook) după 14 ani alături de companie.
„Dezbaterea în jurul rețelelor de socializare s-a schimbat dincolo de recunoaștere, din primele lor zile. Să susțin că nu a fost întotdeauna ușor e puțin spus,” a scris Sandberg la doar câteva săptămâni înainte ca publicul să afle că Meta e dată în judecată de Meta.is. „Dar ar trebuie să fie greu. Produsele pe care le facem au un impact imens, așa că avem responsabilitatea să le construim într-un mod care protejează datele personale și ține oamenii în siguranță.”
Sandberg va face parte în continuare din consiliul directoral al companiei, potrivit unui mesaj publicat de Mark Zuckerberg pe Facebook.
Poziția de COO va fi ocupată de Javier Olivan, actualul CGO al companiei. Rolul său „va fi diferit față de ce a făcut Sheryl”. Acesta va fi „un rol COO mai tradițional”, susține Zuckerberg.