Cum îți poți recupera contul Facebook dacă a fost spart. Trucurile care te pot ajuta

Te-ai întrebat cum îți poți recupera contul Facebook dacă a fost spart? Există mai multe opțiuni, în funcție de accesul pe care încă îl mai ai.

Publicat: 9 mai 2022, 15:29
Reclamă

Conturile de pe platformele de socializare pot fi sparte de către hackeri. Dacă te afli în situația în care nu mai poți accesa propriul cont, există câteva metode pe care le poți folosi, în funcție de accesul pe care încă îl ai.

Reclamă

Facebook are, în acest moment, aproximativ 3 miliarde de utilizatori activi, la nivel mondial, potrivit Reader’s Digest

Pentru că e atât de cunoscută și utilizată, e una dintre platformele care sunt atacate cel mai des de către hackeri, scrie publicația.

Cum îți poți recupera contul Facebook dacă a fost spart

Nu există o statistică exactă a numărului de persoane care au avut conturile Facebook sparte. O estimare realizată înainte de pandemie susținea că există aproximativ 160 de milioane în fiecare zi. 

Dacă te-ai întrebat cum îți poți recupera contul Facebook dacă a fost spart, experții recomandă mai multe metode. Acestea diferă, în funcție de accesul pe care încă îl mai am pe platforma de socializare. 

Reclamă
Reclamă

Află ce parole trebuie să eviți pentru a-ți proteja conturile.

În plus, există tactici prin care îți poți proteja contul împotriva criminalilor cibernetici, care vor să obțină date personale. Trebuie să ai grijă ce informații publici pe rețelele de socializare. Printre acestea se numără data de naștere, aniversări și nume, pe care le-ai putea folosi în cadrul parolelor. 

„Acestea sunt informații pe care hackerii le pot folosi pentru a accesa alte conturi pe care le ai,” a declarat Kevin Cleary, expert în securitatea cibernetică, din cadrul Universității din Buffalo, New York. 

Dacă cineva și-a spart contul Facebook, vei vedea anumite semne clare. Potrivit Facebook, trebuie să fii atent dacă observi vreo schimbare privind email-ul, parola, ziua de naștere sau numele. Dacă primești cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunoști sau observi mesaje trimise pe care nu le-ai scris tu, trebuie să verifici dacă ți-a accesat altcineva contul. 

Cum poți recupera contul dacă încă ai acces la el 

Dacă ai observat că altcineva ți-a accesat contul Facebook, dar încă îl poți accesa, trebuie să urmezi rapid o serie de pași, ce va bloca accesul hackerilor. 

În primul rând, dacă te gândești cum îți poți recupera contul Facebook dacă încă ai acces la el, trebuie să schimbi parola imediat. Vei găsi această opțiune în Settings and Privacy > Password and Security > Change passwords. 

Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă urgent acest mesaj – află la ce riscuri se expun dacă nu o fac.

În plus, trebuie să verifici de pe ce alte dispozitive a fost accesat contul. Vei găsi aceste informații în opțiunea Where You’re Logged In. Dacă vezi un dispozitiv pe care nu îl recunosști, poți accesa Secure Account, care te va ghida în mai multe etape pentru securizarea contului. 

În plus, trebuie să anunți Facebook că cineva ți-ar fi putut accesa contul, potivit experților. Schimbă parola și securizează contul pentru a scădea probabilitatea ca altcineva să îți mai acceseze datele. 

Cum poți recupera contul dacă nu mai ai acces la el

Atunci când vine vorba de cum îți poți recupera contul Facebook dacă nu mai ai acces la el, procesul e puțin mai complicat. Trebuie să accesezi Facebook.com/hacked. De aici, trebuie să introduci numărul de telefon pe care l-ai folosit pentru cont.

Facebook te va ajuta să recuperezi accesul la cont și să îl protejezi mai bine pe viitor. 

Dacă Facebook observă activitate suspectă pe contul tău, e posibil să îl blocheze. Poți urma mai mulți pași pentru a-l debloca, dar trebuie să faci acest lucru în mai puțin de 1 an. După această perioadă, compania l-ar putea șterge, potrivit Reader’s Digest.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Telefon ținut în mână cu WhatsApp pe ecran, ținut de o femeie îmbrăcată în portocaliu. WhatsApp introduce noi opțiuni pentru protejarea datelor personale
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
Hacker care încearcă să acceseze o parolă, cu laptop albastru, pe fundal negru. De ziua mondială a parolei 2022, trebuie să îți verifici parolele
Ziua mondială a parolei 2022. Ce greșeli trebuie să eviți pentru a-ți proteja conturile
Ziua mondială a parolei 2022. Ce greșeli trebuie să eviți pentru a-ți proteja conturile
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă urgent acest mesaj. La ce riscuri se expun dacă nu o fac
Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă urgent acest mesaj. La ce riscuri se expun dacă nu o fac
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×