După mai multe fluctuații pe piață, averea lui Mark Zuckerberg, compusă în mare parte din acțiunile companiei Meta, a crescut cu 53.7 miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
Decizia neașteptată a lui Mark Zuckerberg. Ce le-a cerut angajaților Meta
Decizia neașteptată a lui Mark Zuckerberg i-a surprins pe mulți dintre angajații companiei Meta, deși mai mulți giganți tech au adoptat măsuri similare în ultimele luni.
Astfel, de pe 2 iunie, averea sa a atins 99.3 miliarde de dolari. Zuckerberg a devenit astfel iar unul dintre 10 cei mai bogați oameni din lume.
În ciuda creșterii înregistrate de Meta, CEO-ul companiei a luat o decizie neașteptată, scrie The Street.
Decizia neașteptată a lui Mark Zuckerberg
Averea lui Zuckerberg depinde de evoluția acțiunilor Meta. Acestea au crescut cu 127% în acest an, după ce au scăzut semnificativ în ultimele luni din 2022. Acum, compania are o valoare de piață de 390 de miliarde de dolari.
În acest context, decizia neașteptată a lui Mark Zuckerberg nu a mulțumit toți angajații Meta. CEO-ul a reușit să recâștige încrederea investitorilor, după problemele pe care le-a avut Meta, cu un nou concept.
2023 a fost declarat Anul Eficienței pentru companie. Din acest plan fac parte măsuri de austeritate, printre care se numără și 21.000 de concedieri din companie. Primul val de concedieri a fost anunțat pe 9 noiembrie 2022. Cel mai recent a avut loc în urmă cu doar câteva zile.
Recent, se pare că Zuckerberg a renunțat și la ideea metaversului. În schimb, compania se va axa pe inteligența artificială, după succesul înregistrat de platforme precum ChatGPT.
Acum, CEO-ul companiei vrea să schimbe reguli introduse din cauza pandemiei. Mai precis, Zuckerberg vrea ca angajații să renunțe, în mare parte, la telemuncă și să se întoarcă la birou.
Decizia neașteptată a lui Mark Zuckerberg presupune ca majoritatea angajaților să lucreze de la birou de 3 ori pe săptămână. Noua regulă Meta Platforms va intra în vigoare pe 5 septembrie.
„Ne angajăm să distribuim munca și suntem încrezători că oamenii pot avea un impact semnificativ, și de acasă, dar și de la birou,” a declarat un reprezentant Meta. „Vrem să redefinim continuu modelul nostru pentru a susține colaborarea, relațiilor și cultura necesare pentru ca angajații să poată depune cel mai bun efort.”
Angajații Meta sunt rugați să lucreze 3 zile pe săptămână la birou
Meta cere angajaților să prioritizeze timpul petrecut pentru munca în echipă. Compania susține că această decizie va avea un impact pozitiv asupra relațiilor dintre colegi.
Angajații care sunt considerați muncitori de la distanță vor reține acest statut și vor continua în programul de telemuncă. Ei nu sunt afectați de decizia neașteptată a lui Mark Zuckerberg.
„Analiza noastră a datelor de performanță sugerează că inginerii care fie s-au alăturat Meta în persoană și după au fost transferați la programul de telemuncă sau au continuat să vină la birou au avut o performanță medie mai bună decât oamenii care au fost angajați de la distanță,” a scris Zuckerberg pe Facebook. „Această analiză arată și să inginerii care se află la începutul carierei au o performanță mai bună la birou, cu echipele, când vin cel puțin 3 zile pe săptămână.”
Meta nu e singura companie tech care le cere angajaților să revină să lucreze de la birou. Elon Musk, CEO-ul Twitter, a declarat în mai multe ocazii că nu susține munca de acasă.