Meta nu e singura companie care a dat afară un număr important de angajați în ultimele luni. Concedierile recente Google au surprins și angajații care au rămas în companie. Microsoft și-a dat afară recent echipa care s-a ocupat de securitatea inteligenței artificiale.
Meta va da afară încă 10.000 de angajați. Cum a făcut compania anunțul
În contextul în care condițiile economice la nivel global se înrăutățesc, Meta va da afară încă 10.000 de angajați.
Elon Musk a concediat peste jumătate din angajații Twitter, printre numeroase alte schimbări.
Acum, Meta anunță un nou val de concedieri, ce va avea loc în următoarele luni, potrivit Social Media Today.
Meta va da afară încă 10.000 de angajați
Atunci când a anunțat noul val de concedieri, compania a susținut că vrea să „improvizeze eficiența organizațională” și să reducă din costuri. Concedierile au fost anunțate chiar de către CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg.
În luna noiembrie, 13% dintre angajații Meta (aproximativ 11.000) au fost concediați. Acum, Meta va da afară încă 10.000 de angajați.
„În următoarele luni, liderii organizației vor anunța planuri de restructurare axate pe aplatizarea organigramelor, anularea proiectelor care nu sunt prioritare și reducerea ritmului la care angajăm oameni noi,” a scris Zuckerberg pe Facebook. „Cu mai puține angajări, am luat decizia dificilă de a reduce și mai mult mărimea echipei noastre de angajări. Anticipăm să anunțăm restructurări și concedieri în grupurile tech la finalul lunii aprilie. După aceea vor urma schimbări în grupurile de business la finalul lunii mai.”
Potrivit lui Zuckerberg, e o reducere semnificativă a personalului. Aceasta va avea un impact semnificativ asupra proiectelor din cadrul companiei. Firma a anulat deja planurile pentru eCommerce. În plus, a oprit dezvoltarea dispozitivului Portal. A încheiat și parteneriate cu organizații media și a amânat lansarea primului smart watch.
În total, Meta va da afară încă 10.000 de angajați. În plus, va anula și alte 5.000 de poziții deschise pentru care încă nu angajase oameni.
Schimbările fac parte din stragegia numită Anul Eficienței. Mark Zuckerberg a detaliat noua direcție în cadrul unei întâlniri de la începutul anului 2023.
Mark Zuckerberg vrea ca Meta să se concentreze pe inteligența artificială
După ce au fost investite zeci de miliarde de dolari în metavers, o altă tehnologie i-a atras atenția lui Mark Zuckerberg. În octombrie 2021, CEO-ul a anunțat schimbarea strategiei pentru compania sa, ce a fost redenumită din Facebook în Meta, pentru a marca noua direcție.
În ciuda sumelor importante investite în acest plan, metaversul nu a reușit să atragă mulți utilizatori până acum. Acum, Meta va da afară încă 10.000 de angajați.
Metaversul e o lume virtuală în care utilizatorii pot interacționa unul cu celălalt. Plaforma poate fi accesată prin dispozitive precum ochelari speciali și căști de realitate virtuală. Deși conceptul a atras atenția în primele luni de la anunț, mulți specialiști nu erau foarte încrezători că va avea succes pe viitor.
O astfel de schimbare poate afecta toți utilizatorii Facebook, Instagram și WhatsApp pe viitor, în funcție de cum va fi integrată inteligența artificială pe aceste platforme.
Deși era încrezător în potențialul metaversului în trecut, Zuckerberg pare să urmeze tendințele recente. Inteligența artificială a atras atenția la nivel global după lansarea platformei ChatGPT.