Synchron crește producția pentru interfața creier-calculator, pentru a se pregăti pentru cerea comercială. Compania se apropie de momentul în care va lansa dispozitivul oficial pe piață, potrivit experților.
Rivalul Neuralink e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates. Compania se pregătește de testarea unui implant cerebral
Rivalul Neuralink e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates și se pregătește de următoarea etapă în testarea implantului cerebral.
Synchron a anunțat recent că a cumpărat acțiuni în cadrul producătorului Acquandas, din Germania, scrie CNBC.
Compania are abilitatea unică de a stratifica metalele pentru a crea o componentă necesară pentru implantul Synchron.
Rivalul Neuralink e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates
La începutul anului, firma lui Musk a implantat cu succes unul dintre cipurile sale wireless în creierul unui om. Ambele firme își propun să conecteze creierul uman la computere pentru a intelege mai bine cum evolueaza afectiunile neurologice.
Acum, rivalul Neuralink, care e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates, se pregătește de o nouă etapă de teste.
Synchron se pregătește să recruteze pacienți pentru un studiu clinic extins. Compania vrea să obțină aprobarea comercială a dispozitivului său de implant cerebral.
Directorul executiv al companiei, Thomas Oxley, a declarat pentru Reuters că aproximativ 120 de centre și-au manifestat interesul să participe la deschiderea unui registru online pentru pacienții care vor să se alăture studiului. „O parte a acestui registru este de a începe să le permită medicilor locali să vorbească cu pacienții cu deficiențe motorii”, a spus el.
Compania Synchron, cu sediul în New York, este mai avansată în procesul de testare a implantului său cerebral decât Neuralink. În cadrul studiului, cercetătorii se vor concentra pe testarea implantului la pacienți cu deficiențe motorii semnificative. Aceasta include persoane paralizate din cauza unor afecțiuni precum scleroza laterală amiotrofică (ALS), accident vascular cerebral sau scleroză multiplă.
Speranța este că implantul cerebral le va permite acestor pacienți să își recupereze o parte din abilitățile motorii pierdute sau să controleze dispozitive externe, cum ar fi computere, prin intermediul semnalelor cerebrale.
Citește continuarea pe observatornews.ro