Un student din cadrul MIT (Massachusetts Institute of Technology) a creat un dispozitiv ce le-ar permite oamenilor și mașinăriilor să comunice doar prin intermediul gândurilor. Gadget-ul e numit AlterEgo și ar putea schimba modul în care navigăm pe Internet.
Un student MIT a creat un dispozitiv care îi permite să navigheze pe Internet doar cu ajutorul minții. Cum controlează gadget-ul AlterEgo cu gândurile
Un student MIT a creat un dispozitiv fantastic, ce îi permite să navigheze pe Internet doar cu ajutorul minții. În plus, gadget-ul îi oferă direct răspunsul în minte, fără să fie necesară o altă interfață.
AlterEgo e un fel de cască, ce permite comunicarea cu tehnologia fără să fie nevoie să fie spus vreun cuvânt, scrie Unilad.
Dispozitivul înregistrează semnalul atunci când utilizatorul aude sau se gândește la un anumit cuvânt. Această informație e transmisă către dispozitivele care folosesc Internetul pentru a găsi răspunsul.
Un student MIT a creat un dispozitiv care îi permite să navigheze pe Internet doar cu ajutorul minții
Potrivit Unilad, „e ca și cum ai avea Google în cap” atunci când folosești acest dispozitiv. Fără să fie nevoie să scrie, să vorbească sau să facă orice altceva, utilizatorul poate transmite dispozitivului să caute pe Internet răspunsul corect la diferite întrebări. După ce a găsit răspunsul, AlterEgo îl transmite înapoi utilizatorului direct în creier.
Studentul poate să navigheze pe Internet doar cu ajutorul minții pentru că AlterEgo transmite informația înapoi prin vibrații la nivelul craniului, ce ajung în urechea internă.
Se pare că răspunsul apare în minte într-un mod similar cu vocea internă a unei persoane. Dar fără să afecteze „percepția auditivă obișnuită”.
AlterEgo poate să caute informații pe Internet, să rezolve ecuații de matematică și să ofere răspunsuri la diferite întrebări.
„Acest lucru permite o interacțiune între om și computer care e simțită subiectiv drept o experiență complet internă pentru utilizatorul uman. E ca și cum ai vorbi tu cu tine,” potrivit MIT Media Lab.
„Acest lucru permite utilizatorului să transmită și să primească un flux de informații către și de la un dispozitiv computațional,” continuă MIT Media Lab despre dispozitivul care a permis studentului să navigheze pe Internet doar cu ajutorul minții. „Sau orice altă persoană, fără vreo acțiune care poate fi observată. Discret, fără ca utilizatorul să fie scos din mediu, fără ca datele sale personale să fie expuse.”
Arnav Kapur a creat AlterEgo
Dispozitivul a fost creat de studentul Arnav Kapur, ce a apărut si într-o demonstrație pentru AlterEgo. În video, Kapur trebuie să găsească răspunsul pentru un calcul matematic foarte complicat. Studentul reușește să găsească răspunsul corect cu ajutorul gadget-ului.
După aceea, e rugat să numească cel mai mare oraș din Bulgaria și să ofere detalii despre populație și regiunea în care se află. Prin AlterEgo, Kapur reușește să navigheze pe Internet doar cu ajutorul minții și să găsească răspunsurile corecte.
Potrivit lui Kapur, ideea e să aibă tot Internetul în creier, la un moment dat. Dar un alt scop important e ajutarea celor care au probleme cu vorbitul, precum cei care au boli neurologice. Potrivit lui Elon Musk, și primul pacient uman Neuralink poate controla mouse-ul cu gândurile.
„Un scop important al acestui proiect e să ajutăm oamenii cu probleme să comunice, precum cei care au ALS sau MS,” susțin reprezentanții MIT.
„Dincolo de asta, sistemul are potențialul de a integra fără probleme oamenii și calculatoare. Astfel, Internetul, AI și interfețele computaționale vor fi integrate în viața noastră zilnică. Drept „un al doilea sine”, ce va augmenta cogniția și abilitățile noastre.”