Neuralink e investigată acum de FBI de potențiale încălcări ale legilor legate de drepturile animalelor după ce mai mulți angajați s-au plâns că testele sunt grăbite. În urma procesului, animalele ar fi suferit și au fost ucise, deși aceste lucruri ar fi putut fi evitate.
Compania lui Elon Musk e investigată de FBI. Ce ar fi făcut Neuralink cu 1.500 de animale
Compania lui Elon Musk e investigată de FBI după ce angajații Neuralink au dezvăluit ce s-a întâmplat cu 1.500 de animale în cadrul experimentelor.
Neuralink dezvoltă un implant de creier. Compania speră ca acest cip să ajute oamenii paralizați să meargă din nou și să ajute la alte problemele neurologice, potrivit The Guardian.
Investigația federală a fost deschisă în urmă cu mai multe luni, de către inspectorul general al Departamentului Agriculturii din SUA, la cerințe unui procuror federal.
Compania lui Elon Musk e investigată de FBI
Potrivit unei surse, ancheta se concentrează pe încălcări ale Legii privind bunăstarea animalelor. Aceasta reglementează modul în care cercetătorii tratează şi testează unele animale. Ancheta a venit într-un moment în care angajaţii Neuralink sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de testele pe animale. Au existat inclusiv plângeri conform cărora presiunea exercitată de directorul general Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente greşite, potrivit unei analize efectuate de Reuters pe zeci de documente ale Neuralink şi interviuri cu peste 20 de angajaţi actuali şi foşti angajaţi.
În urma acestor plângeri, Neuralink, compania lui Elon Musk, e investigată de FBI. Astfel de teste eşuate au trebuit să fie repetate. Astfel, au dus la creşterea numărului de animale testate şi ucise, spun angajaţii. Documentele companiei includ mesaje, înregistrări audio, e-mailuri, prezentări şi rapoarte care nu au fost raportate anterior.
Recent, Synchron a implantat un dispozitiv în creierul unui pacient – cum a fost posibilă reușita competitorului Neuralink.
Un purtător de cuvânt al inspectorului general al USDA a refuzat să comenteze. Reglementările americane nu specifică numărul de animale pe care companiile îl pot folosi pentru cercetare. Neuralink a trecut cu succes toate inspecţiile USDA ale instalaţiilor sale, conform documentelor de reglementare.
În total, compania a ucis aproximativ 1.500 de animale. Printre acestea se numără peste 280 de oi, porci şi maimuţe, în urma experimentelor efectuate începând din 2018.
Citește continuarea pe observatornews.ro