Colonia lui Elon Musk de pe Marte nu va permite oamenilor să mănânce carne. De ce vor avea primii „marțieni” o dietă vegană

Colonia lui Elon Musk de pe Marte nu va permite oamenilor să mănânce carne, în primele faze ale terraformării Planetei Roșii.

Publicat: 21 martie 2022, 7:23
Reclamă

Elon Musk a vorbit de mai multe ori despre planurile sale de a ajuta la colonizarea planetei Marte. Recent, planurile celui mai bogat om din lume au fost analizate de experți, ce s-au concentrat pe un aspect extrem de important al supraviețuirii în mediul extrem - hrană.

Reclamă

Primele persoane care vor locui pe Marte vor mânca o dietă vegană, potrivit unui nou studiu care a analizat planurile lui Elon Musk pentru o colonie pe Planeta Roșie, scrie Daily Mail.

Din cauza resurselor reduse, se pare că primii „marțieni” nu vor avea cum să consume carne.

Colonia lui Elon Musk de pe Marte nu va permite oamenilor să mănânce carne

Elon Musk a fondat SpaceX în anul 2002. Unul dintre scopurile companiei a fost colonizarea altor planete, printre care se numără și Marte. 

Musk a oferit puține informații despre potențiala colonie pe Marte. Printre acestea se numără „domuri de sticlă”, pe post de habitate temporare, până când planeta va fi terraformată. În plus, miliardarul a propus ferme hidroponice, ce pot produce fructe și legume. 

Reclamă
Reclamă

Un studiu recent a analizat planurile miliardarului. Colonia lui Elon Musk de pe Marte nu va permite oamenilor să mănânce carne, în primele etape. În schimb, aceștia se vor hrăni cu plantele pe care le cultivă în acele ferme. 

Starship, racheta destinată către Marte, va fi supusă primului test orbital în acest an. Prima călătorie către Marte e programată pentru anul 2024. Ca urmare, experții au început să analizeze planurile propuse de Musk, pornind de la puținele detalii pe care le-a făcut publice până acum. 

John K. Strickland, din cadrul National Space Society, a scris un eseu pentru Space Review, în care a discutat colonia lui Elon Musk de pe Marte. Un miliardar tech va călători în spațiu mai departe decât a făcut-o orice om în ultimii 50 de ani.

Potrivit acestuia, colonia lui Elon Musk nu va permite oamenilor să consume carne. El sugerează că numărul oamenilor care vor putea fi găzduiți în domuri va fi redus la jumătate dacă unele dintre așezări vor fi destinate creșterii animalelor și peștilor. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacă primii locuitori de pe Marte vor adopta o dietă vegană. 

Strickland sugerează că o colonie de 5.000 de oameni, care consumă o dietă vegană, se va putea hrăni cu produsele cultivate pe o fermă de 0.3 mile pătrate. Aceasta va avea 4 niveluri, însă, pentru o astfel de recoltă.  

SpaceX nu e singura agenție care vrea să ducă oameni pe Marte

Atât China, cât și Statele Unite ale Americii speră să ajungă pe Marte până la finalul deceniului 2030. 

SpaceX nu e singura agenție care vrea să ducă oameni pe Marte și să creeze o civilizație pe Planeta Roșie. 

Colonia lui Elon Musk de pe Marte nu va permite oamenilor să mănânce carne, potrivit lui Strickland, dacă va dori să fie eficientă în primele etape ale terraformării. 

Potrivit lui Musk, primul drum cu racheta Starship către Marte nu va avea echipaj la bord. Va include, însă, resurse și vehicule autonome. Această misiunea va avea loc în anul 2024. În 2026, Musk vrea să trimită prima misiune cu echipaj către Planeta Roșie. Planul său pe termen lung e să creeze un oraș pe Marte până în 2050. Care e motivul surprinzător pentru care NASA încă nu a trimis oameni pe Marte.

În prima etapă a colonizării, oamenii care locuiesc pe Marte trebuie să adopte o dietă vegană. „Următorul mare pas e să construiască un oraș care se poate întreține singur pe Marte și să aducem animalele și creaturile de pe Pământ acolo,” a declarat Musk pentru revista Time. 

Musk a asemănat aceste misiuni cu „Arca lui Noe din viitor”. Potrivit lui Strickland, pentru a atinge țelul lui Musk, aproximativ 5.000 de drumuri vor fi necesare, cu ajutorul rachetei Starship. Fiecare dintre ele va avea o încărcătură de 200 de tone, înainte ca mâncarea să poată fi produsă local.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Aurora boreală pe cer, cu nuanțe de alb, pe fundal întunecat. Recent, o „meduză spațială” a fost surprinsă pe cer
O „meduză spațială” a fost surprinsă pe cer. Ce au înregistrat camerele, de fapt
O „meduză spațială” a fost surprinsă pe cer. Ce au înregistrat camerele, de fapt
Persoană în întuneric, care se uită la cerul înstelat. Experții au estimat câte stele există în univers
Câte stele există în univers. Numărul inedit estimat de experți
Câte stele există în univers. Numărul inedit estimat de experți
Elon Musk îmbrăcat la costum în timp ce pozează la petrecerea Vanity Fair de la Gala Premiilor Oscar 2015 a delcarat în prezent că a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari
Fun
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×