Cele mai neobișnuite animale marine găsite în adâncurile oceanului în 2021. Ce creaturi i-au surprins chiar și pe experți

Unele dintre cele mai neobișnuite animale marine găsite în adâncurile oceanului în anul 2021 au surprins chiar și experții. Creaturile au impresionat cu formele lor, atât de diferite față de animalele terestre.

Publicat: 9 ianuarie 2022, 8:23
Reclamă

Oceanele Pământului continuă să surprindă cu numeroasele animale marine care sunt descoperite în fiecare an. Chiar și speciile care sunt cunoscute științei pot uimi, prin comportamentul lor sau aspectul neobișnuit.

Unele dintre cele mai neobișnuite creaturi observate în acest an au fost surprinse de experți din întreaga lume, ce au publicat imagini cu ele pe rețelele de socializare, scrie Live Science.

Multe dintre ele trăiesc la adâncimi impresionante, în condiții extreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai neobișnuite animale găsite în adâncurile oceanului în 2021

Există numeroase specii de animale marine neobișnuite ce trăiesc în adâncurile oceanelor din întreaga lume. 

Iată unele dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021, potrivit Live Science: 

Reclamă
Reclamă

Caracatița „de sticlă”

Cercetători din cadrul Schmidt Ocean Institute au publicat imagini cu una dintre cele mai rare creaturi observate până acum. Caracatița de sticlă (Vitreledonella richardi) a fost surprinsă pe coastra Insulelor Phoenix, un arhipelag situat la 5.100 de kilometri de Sydney, Australia. 

Cefalopodul translucid a fost descoperit inițial în cadrul unui expediții de 34 de zile în Oceanul Pacific. Experții din echipa de cercetare au folosit instrumentul ROV SuBastian pentru a surprinde animalul neobișnuit. Acesta a scanat timp de 182 de ore fundul oceanului, în cadrul expediției. 

Ca alte creaturi „de sticlă”, caracatița e complet transparentă, cu excepția ochilor cilindrici, nervului optic și a tractului digestiv. 

Caracatița „Împărat Dumbo”

Recent, experții au anunțat descoperirea caracatiței Grimpteuthis imperator, poreclită „Împăratul Dumbo”. E considerată una dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. 

Specia a fost descoperită inițial în anul 2016, atunci când un specimen a fost prins în plasa unei nave din Germania, în timpul unei expediții din Marea Bering. 

Caracatițele Dumbo pot fi identificate ușor datorită înotătoarelor din zona capului, ce seamănă cu urechile supradimensionate ale celebrului elefant animat. 

„A fost o descoperire foarte norocoasă,” a declarat Alexander Ziegler, din cadrul Universității Friedrich Wilhelm, Germania. „Nu o căutam. În plus, animalul a ajuns intact la suprafață.” 

Peștele Cetomimidae care își schimă forma

Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) a publicat imagini cu o femelă din familia Cetomimidae. Aceasta a fost descoperită la o adâncime de 2.013 metri, în Monterey Bay, California. E considerată una dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. 

Nu se știu foarte multe detalii despre animalul neobișnuit, în afară de faptul că își schimbă semnificativ forma. Peștii au aceeași formă când sunt pui, după care și- schimbă în funcție de gen. Recent, experții au descoperit cea mai mare insectă din istoria planetei.

Cele trei forme arată atât de diferit încât experții au crezut, la un moment dat, că au de-a face cu 3 specii diferite. Schimbarea din pui la femelă adultă e considerată una dintre cele mai extreme din rândul vertebratelor.  

„Peștii Cetomimidae sunt rar văzuți vii în adâncuri, așa că multe mistere rămân neelucidate atunci când vine vorba de aceste pește extraordinar,” au declarat reprezentanții MBARI. 

Meduza fantomă gigant

MBARI a mai publicat un video, cu o creatură din adâncuri inclusă în lista cu cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. 

Meduza fantomă Stygiomedusa gigantea a fost observată la o adâncime de 975 de metri, în Monterey Bay. Meduza avea un cap de 1 metru lungime și brațe lungi de 10 metri. 

Nu se știu foarte multe detalii despre această specie. Experții cred că ea își folosește armele pentru a prinde prada. 

„Meduza fantomă gigant a fost prinsă prima dată în 1899. De atunci, cercetătorii au văzut animalul de doar aproape 100 de ori,” au declarat reprezentanții MBARI. Aceasta a fost găsită în adâncurile tuturor oceanelor din lume, cu excepția Oceanului Arctic. 

Peștele cu craniu transparent

Experții MBARI au găsit un specimen al peștelui Macropinna microstoma. Acesta e considerat unul dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. Un pește cu o formă neobișnuită a ajuns recent pe o plajă și a îngrijorat localnicii cu forma sa.

Acesta are fruntea translucidă. Creatura a fost găsită la o adâncime de 650 de metri, în Monterey Submarine Canyon. Experții au observat această specie de doar 9 ori.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Pui elefant care ține cu trompa un elefant adult, pentru a ilsutra cum elefanții sălbatici ar fi fost domesticiți
Elefanții sălbatici ar fi fost domesticiți, dar nu de către oameni. Cum ar fi ajuns să fie îmblânziți, potrivit experților
Elefanții sălbatici ar fi fost domesticiți, dar nu de către oameni. Cum ar fi ajuns să fie îmblânziți, potrivit experților
„Cercuri de zâne”, sute de simboluri antice misterioase, pe fundal portocaliu de pământ
Sute de simboluri misterioase au fost găsite pe tot globul. Ce ar fi „cercurile de zâne”, de fapt
Sute de simboluri misterioase au fost găsite pe tot globul. Ce ar fi „cercurile de zâne”, de fapt
Viețuitoare Petromyzontiformes, o creatură imensă de pe vremea dinozaurilor
O creatură enormă de pe vremea dinozaurilor a fost descoperită. Ce dimensiune fantastică avea viețuitoarea
O creatură enormă de pe vremea dinozaurilor a fost descoperită. Ce dimensiune fantastică avea viețuitoarea
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână de femeie care ajustează un termostat alb, pe perete, cu temperatura optimă pentru termostat
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, astfel încât să nu îți încarci factura la căldură.  Atunci când temperaturile de afară scad, mulți proprietari trebuie să decidă cum să...
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
2
Doi utilizatori care au fiecare în mână un dispozitiv, unul Android, unul iOS, pe fundal cu verdeață. Experții au dezvăluit cum poți transfera datele de pe un iPhone pe un telefon Android
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Apple a anunțat schimbarea iPhone așteptată ani întregi de către utilizatori, funcționalitate ce a fost integrată deja pe mai multe dispozitive Android. Se pare că Apple vrea să includă standardul RCS în actualizarea iOS...
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
3
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
4
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
Meta a pregătit o surpriză pentru utilizatorii WhatsApp, ce ar putea fi introdusă în curând pe toate platformele deținute de companie. Mark Zuckerberg vrea să introducă Meta AI pe WhatsApp, o veste care a...
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
5
telefon samsung Galaxy Note 7, cu stilou, pe fundal de lemn, unul dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimii ani
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
Pe Internet au apărut informații despre cele mai importante îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra, ce se pare că va fi lansat anul următor.  Samsung Galaxy S23 Ultra e unul dintre cele mai așteptate telefoane...
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
PARTENERI
×