Cele mai neobișnuite animale marine găsite în adâncurile oceanului în 2021. Ce creaturi i-au surprins chiar și pe experți

Unele dintre cele mai neobișnuite animale marine găsite în adâncurile oceanului în anul 2021 au surprins chiar și experții. Creaturile au impresionat cu formele lor, atât de diferite față de animalele terestre.

Publicat: 9 ianuarie 2022, 8:23
Reclamă

Oceanele Pământului continuă să surprindă cu numeroasele animale marine care sunt descoperite în fiecare an. Chiar și speciile care sunt cunoscute științei pot uimi, prin comportamentul lor sau aspectul neobișnuit.

Unele dintre cele mai neobișnuite creaturi observate în acest an au fost surprinse de experți din întreaga lume, ce au publicat imagini cu ele pe rețelele de socializare, scrie Live Science.

Multe dintre ele trăiesc la adâncimi impresionante, în condiții extreme.

Cele mai neobișnuite animale găsite în adâncurile oceanului în 2021

Există numeroase specii de animale marine neobișnuite ce trăiesc în adâncurile oceanelor din întreaga lume. 

Iată unele dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021, potrivit Live Science: 

Reclamă
Reclamă

Caracatița „de sticlă”

Cercetători din cadrul Schmidt Ocean Institute au publicat imagini cu una dintre cele mai rare creaturi observate până acum. Caracatița de sticlă (Vitreledonella richardi) a fost surprinsă pe coastra Insulelor Phoenix, un arhipelag situat la 5.100 de kilometri de Sydney, Australia. 

Cefalopodul translucid a fost descoperit inițial în cadrul unui expediții de 34 de zile în Oceanul Pacific. Experții din echipa de cercetare au folosit instrumentul ROV SuBastian pentru a surprinde animalul neobișnuit. Acesta a scanat timp de 182 de ore fundul oceanului, în cadrul expediției. 

Ca alte creaturi „de sticlă”, caracatița e complet transparentă, cu excepția ochilor cilindrici, nervului optic și a tractului digestiv. 

Caracatița „Împărat Dumbo”

Recent, experții au anunțat descoperirea caracatiței Grimpteuthis imperator, poreclită „Împăratul Dumbo”. E considerată una dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. 

Specia a fost descoperită inițial în anul 2016, atunci când un specimen a fost prins în plasa unei nave din Germania, în timpul unei expediții din Marea Bering. 

Caracatițele Dumbo pot fi identificate ușor datorită înotătoarelor din zona capului, ce seamănă cu urechile supradimensionate ale celebrului elefant animat. 

„A fost o descoperire foarte norocoasă,” a declarat Alexander Ziegler, din cadrul Universității Friedrich Wilhelm, Germania. „Nu o căutam. În plus, animalul a ajuns intact la suprafață.” 

Peștele Cetomimidae care își schimă forma

Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) a publicat imagini cu o femelă din familia Cetomimidae. Aceasta a fost descoperită la o adâncime de 2.013 metri, în Monterey Bay, California. E considerată una dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. 

Nu se știu foarte multe detalii despre animalul neobișnuit, în afară de faptul că își schimbă semnificativ forma. Peștii au aceeași formă când sunt pui, după care și- schimbă în funcție de gen. Recent, experții au descoperit cea mai mare insectă din istoria planetei.

Cele trei forme arată atât de diferit încât experții au crezut, la un moment dat, că au de-a face cu 3 specii diferite. Schimbarea din pui la femelă adultă e considerată una dintre cele mai extreme din rândul vertebratelor.  

„Peștii Cetomimidae sunt rar văzuți vii în adâncuri, așa că multe mistere rămân neelucidate atunci când vine vorba de aceste pește extraordinar,” au declarat reprezentanții MBARI. 

Meduza fantomă gigant

MBARI a mai publicat un video, cu o creatură din adâncuri inclusă în lista cu cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. 

Meduza fantomă Stygiomedusa gigantea a fost observată la o adâncime de 975 de metri, în Monterey Bay. Meduza avea un cap de 1 metru lungime și brațe lungi de 10 metri. 

Nu se știu foarte multe detalii despre această specie. Experții cred că ea își folosește armele pentru a prinde prada. 

„Meduza fantomă gigant a fost prinsă prima dată în 1899. De atunci, cercetătorii au văzut animalul de doar aproape 100 de ori,” au declarat reprezentanții MBARI. Aceasta a fost găsită în adâncurile tuturor oceanelor din lume, cu excepția Oceanului Arctic. 

Peștele cu craniu transparent

Experții MBARI au găsit un specimen al peștelui Macropinna microstoma. Acesta e considerat unul dintre cele mai neobișnuite animale marine surprinse în anul 2021. Un pește cu o formă neobișnuită a ajuns recent pe o plajă și a îngrijorat localnicii cu forma sa.

Acesta are fruntea translucidă. Creatura a fost găsită la o adâncime de 650 de metri, în Monterey Submarine Canyon. Experții au observat această specie de doar 9 ori.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elizabth Taylor în filmul Cleopatra, îmbrăcată în aur. Cleopatra a avut cea mai accesată pagină Wikipedia din 2022
Cea mai accesată pagină Wikipedia din 2022 a fost cea a Cleopatrei. Care e explicația
Cea mai accesată pagină Wikipedia din 2022 a fost cea a Cleopatrei. Care e explicația
Pietre în zăpadă, similare cu meteoritul care arată ca o piatră
Arată ca o piatră, dar e ceva extrem de rar. Descoperirea din Antarctica a uimit experții
Arată ca o piatră, dar e ceva extrem de rar. Descoperirea din Antarctica a uimit experții
Trovanții de la Costești, „pietrele vii” din România care au fascinat experții
„Pietrele vii” din România care au fascinat experți din întreaga lume. Rocile par să crească și să se miște
„Pietrele vii” din România care au fascinat experți din întreaga lume. Rocile par să crească și să se miște
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Antenă cu satelit mare, de culoare albă, în centrul câmpului, cu cer înnorat pe fundal. Un telescop ce a ajutat la detectarea Semnalele radio misterioase din Calea Lactee avea 36 de antene cu satelit. Astronomii au descoperit recent și „bătăi de inimă” radio
Un semnal radio unic transmis dintr-o galaxie îndepărtată a fost recepționat pe Pământ. Ce l-ar fi generat
Un semnal radio unic transmis dintr-o galaxie îndepărtată a fost recepționat pe Pământ, cu ajutorul unui telescop din India.  Astronomii au recepționat un semnal radio unic, ce ar putea oferi noi informații despre cum...
Un semnal radio unic transmis dintr-o galaxie îndepărtată a fost recepționat pe Pământ. Ce l-ar fi generat
2
Femeie însărcinată care stă pe iarbă, cu 3 copii care o ating pe burtică. Experții au dezvăluit câți copii poți avea
Câți copii poți avea. Experții au dezvăluit numărul maxim pentru bărbați și femei
Experții au dezvăluit câți copii poți avea, în funcție de gen. Și femeile, dar și bărbații, ar avea un număr maxim de moștenitori posibili. De-a lungul istoriei, au existat unele persoane care au avut...
Câți copii poți avea. Experții au dezvăluit numărul maxim pentru bărbați și femei
3
Utilizator care ține un smartphone în mână fără semnal, la un volan roșu, cu pădure în față, se văd barele de semnal de pe telefon
Cum poți avea un semnal mai bun la telefonul mobil, indiferent unde te afli. Trucul de care puțini au auzit
Te-ai întrebat cum poți avea un semnal mai bun la telefonul mobil, chiar și în zone izolate? Un expert tech a dezvăluit trucul simplu la care poți apela.  Un expert tech pe nume Scott...
Cum poți avea un semnal mai bun la telefonul mobil, indiferent unde te afli. Trucul de care puțini au auzit
4
Avionul Stratolaunch Roc, în hambar, înainte de decolare, ianuarie 13 2023, Deșertul Mojave, cel mai mare avion din lume
Cel mai mare avion din lume are aripi mai lungi decât un teren de fotbal. Cum arată în aer vehiculul inedit
Stratolaunch Roc, cel mai mare avion din lume, a încheiat cu succes recent un zbor de 6 ore, deasupra Deșertului Mojave. Decolarea și imagini de la eveniment au fost publicate online. Stratolaunch Roc a...
Cel mai mare avion din lume are aripi mai lungi decât un teren de fotbal. Cum arată în aer vehiculul inedit
5
Elon Musk, 2015, la Conferința Allen & Company Sun Valley, poartă o cămașă albastră. Elon Musk a declarat recent că vrea să creeze o rețea de socializare
Elon Musk și-a apărat mesajele Twitter în fața judecătorilor. Ce a dezvăluit despre numărul 420, care a apărut în unul dintre ele
Elon Musk și-a apărat mesajele Twitter în fața judecătorilor, în cadrul unui proces în care ar putea pierde milioane de dolari. În fața unui juriu din SUA, Elon Musk a negat că faimosul său...
Elon Musk și-a apărat mesajele Twitter în fața judecătorilor. Ce a dezvăluit despre numărul 420, care a apărut în unul dintre ele
PARTENERI
×