O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat. Cum a supraviețuit Jean Hilliard după ce a fost la un pas de moarte

O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce a ajuns la spital și s-a dezghețat. Jean Hilliard, din Minnesota, a fost la un pas de moarte în noaptea de Anul Nou, din 1980, dar a supraviețuit în ciuda șanselor scăzute. 

Publicat: 17 decembrie 2021, 12:12
Reclamă

În anul 1980, Jean Hilliard, în vârstă de 19 ani, a avut un accident de mașină când se întorcea acasă. Tânără a pornit la drum, în temperaturi de minus 30 de grade Celsius, pentru a găsi casa unui prieten din apropiere. Din păcate, decizia ei aproape a costat-o viața.

Ea a leșinat în apropierea casei lui Wally Nelson, prietenul ei. Corpul ei a rămas acolo timp de 6 ore, până a fost descoperită, scrie Science Alert.

Atunci când a fost găsită, corpul femeii era „înghețat bocnă”, potrivit martorilor. Deși avea șanse mici de supraviețuire, femeia și-a revenit. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat

După ce a stat 6 ore în frig, Jean a fost găsită a doua zi dimineață, de către prietenul ei, Wally Nelson.

„Am apucat-o de guler și am tras-o prispă,” a declarat Nelson ani de zile după eveniment, pentru Minnesota Public Radio, scrie Science Alert. „Credeam că e moartă. Era înghețată mai rigid decât o scândură, dar am văzut câteva bule în jurul nasului.” 

Reclamă
Reclamă

Nelson a urcat corpul lui Jean în mașină și s-a grăbit la spital. Când a ajuns pe mâna medicilor, corpul lui Jean avea o temperatură de 27 de grade Celsius. Avea fața cenușie, ochii deschiși și înghețați, care nu răspundeau la lumină.

În plus, pielea ei era atât de înghețată încât acele de seringă nu puteau pătrunde. Până atunci, acei doctori nu se mai confruntaseră cu un caz atât de neobișnuit precum o femeie care a înghețat.

„Corpul era rece, complet solid, ca o bucată de carne scoasă din congelator,” a declarat George Sather, doctorul care a tratat-o. 

Doctorii au folosit pături de încălzire și au ridicat încet temperatura lui Jean. Până la prânz, femeia vorbea. Singurele porțiuni din corp care i-au fost afectate au fost câteva degete de la picioare. 

Cum a supraviețuit femeia după ce a înghețat

Hilliard a avut un caz extrem de hipotermie. Cazul în care o femeie a înghețat în timpul nopții, dar și-a revenit, a devenit cunoscut în întreaga lume. Atunci când îngheață, apa are un volum mai mare decât atunci când e lichidă. Această regulă poate afecta țesutul uman. Formarea cristalelor de gheață e un alt pericol – acestea pot perfora membranele celulelor. Corpul uman continuă să uimească experții. Recent, cercetătorii au acordat mai multă atenție simțului secret din corp.

În timp ce unele animale se pot adapta la astfel de condiții, oamenii nu au un mecanism de apărare care protejează celulele de îngheț. 

În schimb, în condiții extreme, corpul uman încearcă să protejeze organele, în detrimentul extremităților. Temperatura internă a lui Hilliard era mult peste 0, așa că organele ei încă erau protejate. 

Corpul ei rigid e un semn al hipotermiei severe, cauzat de rigiditatea mușchilor, similară cu rigor mortis. Astfel, se explică acest caz în care o femeie părea că a înghețat, dar și-a revenit ulterior.

Corpul lui Hilliard era, probabil, rece și palid pentru că trupul uman nu mai pompează sânge în vasele capilare, pentru a proteja organele, potrivit experților. 

Jean Hilliard, femeia „înghețată bocnă”, a supraviețuit evenimentului periculos. După noaptea în care aproape și-a pierdut viața, cazul ei a devenit celebru în întreaga lume. 

Unele persoane apelează la biohacking pentru a-și dezvolta simțurile, precum o persoană care și-a implantat 50 de cipuri în corp.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Elon Musk, pe covorul roșu la MET Gala 2022, îmbrăcat într-un costum negru, cu o cămașă albă. Cel mai bogat personaj fictiv are o avere mai mare decât a lui Musk
Fun
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
Elon Musk prezice un viitor fără joburi, în care oamenii ar trăi într-un sistem bazat pe un „venit universal ridicat”. Elon Musk a realizat mai multe predicții în ultimii ani despre impactul inteligenței artificiale...
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
2
Femeie blondă îmbrăcată în gri care își acoperă gura, pentru a ilustra cât de periculoasă e încălzirea globală
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
OMS a dezvăluit care sunt singurele țări care au aerul curat potrivit standardelor legate de calitate și poluarea cu microparticule.  OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a dezvăluit că doar 7 dintre cele 134 de...
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
3
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină pe care o ia cu rețetă și crede că investitorii ar trebui să îi susțină obiceiul. Elon Musk susține că „aproape tot timpul” nu folosește medicamente atunci...
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
4
Femeie care e vaccinată de o doctoriță în mâna stângă, ambele purtând mască, pentru a ilustra ce e „boala x”
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni nu are vaccin momentan, dar un studiu recent a scos la iveală vulnerabilitățile sale.  Prin identificarea vulnerabilităților virusului Epstein-Barr (EBV), experții speră să găsească un vaccin...
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
5
Familie cu un bărbat, o femeie și un copil care se joacă, pe canapea, pentru a ilustra cele mai fericite țări din lume în 2023
Fun
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
Raportul Mondial al Fericirii a dezvăluit iar care sunt cele mai fericite țări din lume pentru 2024, cu schimbări notabile în top față de anii precedenți. Ca în fiecare an, Raportul Mondial al Fericirii...
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
PARTENERI
×