O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat. Cum a supraviețuit Jean Hilliard după ce a fost la un pas de moarte

O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce a ajuns la spital și s-a dezghețat. Jean Hilliard, din Minnesota, a fost la un pas de moarte în noaptea de Anul Nou, din 1980, dar a supraviețuit în ciuda șanselor scăzute. 

Publicat: 17 decembrie 2021, 12:12
Reclamă

În anul 1980, Jean Hilliard, în vârstă de 19 ani, a avut un accident de mașină când se întorcea acasă. Tânără a pornit la drum, în temperaturi de minus 30 de grade Celsius, pentru a găsi casa unui prieten din apropiere. Din păcate, decizia ei aproape a costat-o viața.

Ea a leșinat în apropierea casei lui Wally Nelson, prietenul ei. Corpul ei a rămas acolo timp de 6 ore, până a fost descoperită, scrie Science Alert.

Atunci când a fost găsită, corpul femeii era „înghețat bocnă”, potrivit martorilor. Deși avea șanse mici de supraviețuire, femeia și-a revenit. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat

După ce a stat 6 ore în frig, Jean a fost găsită a doua zi dimineață, de către prietenul ei, Wally Nelson.

„Am apucat-o de guler și am tras-o prispă,” a declarat Nelson ani de zile după eveniment, pentru Minnesota Public Radio, scrie Science Alert. „Credeam că e moartă. Era înghețată mai rigid decât o scândură, dar am văzut câteva bule în jurul nasului.” 

Reclamă
Reclamă

Nelson a urcat corpul lui Jean în mașină și s-a grăbit la spital. Când a ajuns pe mâna medicilor, corpul lui Jean avea o temperatură de 27 de grade Celsius. Avea fața cenușie, ochii deschiși și înghețați, care nu răspundeau la lumină.

În plus, pielea ei era atât de înghețată încât acele de seringă nu puteau pătrunde. Până atunci, acei doctori nu se mai confruntaseră cu un caz atât de neobișnuit precum o femeie care a înghețat.

„Corpul era rece, complet solid, ca o bucată de carne scoasă din congelator,” a declarat George Sather, doctorul care a tratat-o. 

Doctorii au folosit pături de încălzire și au ridicat încet temperatura lui Jean. Până la prânz, femeia vorbea. Singurele porțiuni din corp care i-au fost afectate au fost câteva degete de la picioare. 

Cum a supraviețuit femeia după ce a înghețat

Hilliard a avut un caz extrem de hipotermie. Cazul în care o femeie a înghețat în timpul nopții, dar și-a revenit, a devenit cunoscut în întreaga lume. Atunci când îngheață, apa are un volum mai mare decât atunci când e lichidă. Această regulă poate afecta țesutul uman. Formarea cristalelor de gheață e un alt pericol – acestea pot perfora membranele celulelor. Corpul uman continuă să uimească experții. Recent, cercetătorii au acordat mai multă atenție simțului secret din corp.

În timp ce unele animale se pot adapta la astfel de condiții, oamenii nu au un mecanism de apărare care protejează celulele de îngheț. 

În schimb, în condiții extreme, corpul uman încearcă să protejeze organele, în detrimentul extremităților. Temperatura internă a lui Hilliard era mult peste 0, așa că organele ei încă erau protejate. 

Corpul ei rigid e un semn al hipotermiei severe, cauzat de rigiditatea mușchilor, similară cu rigor mortis. Astfel, se explică acest caz în care o femeie părea că a înghețat, dar și-a revenit ulterior.

Corpul lui Hilliard era, probabil, rece și palid pentru că trupul uman nu mai pompează sânge în vasele capilare, pentru a proteja organele, potrivit experților. 

Jean Hilliard, femeia „înghețată bocnă”, a supraviețuit evenimentului periculos. După noaptea în care aproape și-a pierdut viața, cazul ei a devenit celebru în întreaga lume. 

Unele persoane apelează la biohacking pentru a-și dezvolta simțurile, precum o persoană care și-a implantat 50 de cipuri în corp.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână care trage oblonul unui geam de avion, pentru a ilustra de ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare
Fun
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
Te-ai întrebat de ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare? Există o explicație simplă pentru regulă. Numeroase companii aeriene cer pasagerilor să ridice obloanele la decolare și aterizare. Deși e...
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
2
Elon Musk, la o conferință din Washignton, SpaceX, 2020. În 2022, Elon Musk a pierdut peste 100 de miliarde de dolari
Cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk de până acum. Ce vrea să facă miliardarul
Cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk de până acum a avut o reușită notabilă recentă, potrivit miliardarului. După ce a fost implicat în revoluția mașinilor electrice și în transportul spațial, acum Elon...
Cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk de până acum. Ce vrea să facă miliardarul
3
Creier cu un cip în el, similar cu cipul de creier Neuralink, care îngrijorează experții, pe un fundal negru cu albastru
Cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla. Trucul simplu pe care îl poți folosi înainte de culcare
Te-ai întrebat cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla? Câteva trucuri simple te pot ajuta, fără să fie nevoie de un efort suplimentar extraordinar. Atunci când vine vorba de antrenarea creierului,...
Cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla. Trucul simplu pe care îl poți folosi înainte de culcare
4
Utilizator care folosește Gmail, ce se va schimba permanent, pe laptop și pe telefon
Gmail se schimbă din aprilie 2024. Ce se va întâmpla în contul tău în doar câteva luni
Google a anunțat că Gmail se schimbă din aprilie 2024, la scurt timp după ce gigantul tech a anunțat că va șterge conturile care nu sunt folosite.  Potrivit anunțului Google, cei care trimite email-uri...
Gmail se schimbă din aprilie 2024. Ce se va întâmpla în contul tău în doar câteva luni
5
Un singur lup, la fel ca cel care a fost reintrodus pe Insula Royale, care sare în sălbăticie
Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi dezvoltat o abilitate extraordinară. De ce sunt capabile mamiferele expuse la radiații
Experții au fost surprinși să afle că lupii mutanți de la Cernobîl au dezvoltat o abilitate extraordinară, ce ar putea ajuta oamenii pe viitor. Lupii care trăiesc în Zona de excludere de la Cernobîl...
Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi dezvoltat o abilitate extraordinară. De ce sunt capabile mamiferele expuse la radiații
PARTENERI
×