O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat. Cum a supraviețuit Jean Hilliard după ce a fost la un pas de moarte

O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce a ajuns la spital și s-a dezghețat. Jean Hilliard, din Minnesota, a fost la un pas de moarte în noaptea de Anul Nou, din 1980, dar a supraviețuit în ciuda șanselor scăzute. 

Publicat: 17 decembrie 2021, 12:12
Reclamă

În anul 1980, Jean Hilliard, în vârstă de 19 ani, a avut un accident de mașină când se întorcea acasă. Tânără a pornit la drum, în temperaturi de minus 30 de grade Celsius, pentru a găsi casa unui prieten din apropiere. Din păcate, decizia ei aproape a costat-o viața.

Ea a leșinat în apropierea casei lui Wally Nelson, prietenul ei. Corpul ei a rămas acolo timp de 6 ore, până a fost descoperită, scrie Science Alert.

Atunci când a fost găsită, corpul femeii era „înghețat bocnă”, potrivit martorilor. Deși avea șanse mici de supraviețuire, femeia și-a revenit. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat

După ce a stat 6 ore în frig, Jean a fost găsită a doua zi dimineață, de către prietenul ei, Wally Nelson.

„Am apucat-o de guler și am tras-o prispă,” a declarat Nelson ani de zile după eveniment, pentru Minnesota Public Radio, scrie Science Alert. „Credeam că e moartă. Era înghețată mai rigid decât o scândură, dar am văzut câteva bule în jurul nasului.” 

Reclamă
Reclamă

Nelson a urcat corpul lui Jean în mașină și s-a grăbit la spital. Când a ajuns pe mâna medicilor, corpul lui Jean avea o temperatură de 27 de grade Celsius. Avea fața cenușie, ochii deschiși și înghețați, care nu răspundeau la lumină.

În plus, pielea ei era atât de înghețată încât acele de seringă nu puteau pătrunde. Până atunci, acei doctori nu se mai confruntaseră cu un caz atât de neobișnuit precum o femeie care a înghețat.

„Corpul era rece, complet solid, ca o bucată de carne scoasă din congelator,” a declarat George Sather, doctorul care a tratat-o. 

Doctorii au folosit pături de încălzire și au ridicat încet temperatura lui Jean. Până la prânz, femeia vorbea. Singurele porțiuni din corp care i-au fost afectate au fost câteva degete de la picioare. 

Cum a supraviețuit femeia după ce a înghețat

Hilliard a avut un caz extrem de hipotermie. Cazul în care o femeie a înghețat în timpul nopții, dar și-a revenit, a devenit cunoscut în întreaga lume. Atunci când îngheață, apa are un volum mai mare decât atunci când e lichidă. Această regulă poate afecta țesutul uman. Formarea cristalelor de gheață e un alt pericol – acestea pot perfora membranele celulelor. Corpul uman continuă să uimească experții. Recent, cercetătorii au acordat mai multă atenție simțului secret din corp.

În timp ce unele animale se pot adapta la astfel de condiții, oamenii nu au un mecanism de apărare care protejează celulele de îngheț. 

În schimb, în condiții extreme, corpul uman încearcă să protejeze organele, în detrimentul extremităților. Temperatura internă a lui Hilliard era mult peste 0, așa că organele ei încă erau protejate. 

Corpul ei rigid e un semn al hipotermiei severe, cauzat de rigiditatea mușchilor, similară cu rigor mortis. Astfel, se explică acest caz în care o femeie părea că a înghețat, dar și-a revenit ulterior.

Corpul lui Hilliard era, probabil, rece și palid pentru că trupul uman nu mai pompează sânge în vasele capilare, pentru a proteja organele, potrivit experților. 

Jean Hilliard, femeia „înghețată bocnă”, a supraviețuit evenimentului periculos. După noaptea în care aproape și-a pierdut viața, cazul ei a devenit celebru în întreaga lume. 

Unele persoane apelează la biohacking pentru a-și dezvolta simțurile, precum o persoană care și-a implantat 50 de cipuri în corp.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Cană de cafea albă, lângă saci cu boace de cafea, pe un fundal de lemn închis. Recolta de cafea globală e în pericol
Când trebuie să îți bei cafeaua, de fapt. Experții au identificat momentul ideal din zi
Experții au identificat când trebuie să îți bei cafeaua, în funcție de nevoile și preferințele personale, și dimineața nu e momentul ideal din zi pentru toată lumea. Cei mai mulți oameni își beau cafeaua...
Când trebuie să îți bei cafeaua, de fapt. Experții au identificat momentul ideal din zi
2
Buzz Aldrin, în costum de astronaut, lângă steagul american de pe Lună, iulie 1969, pentru a ilustra ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună
Fun
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
Experții au dezvăluit ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo în urmă cu mai multe decenii. În urmă cu 55 de ani, prin misiunea Apollo 11, astronauții au dus...
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
3
Ploaie de meteoriți pe un cer mov, înconjurat de copaci negri, similară cu Perseide în 2023
Când încep Perseidele. Cea mai cunoscută ploaie de stele promite un spectacol inedit pe cer în acest an
Mulți se întreabă când încep Perseidele, cea mai cunoscută „ploaie de stele” din emisfera nordică, ce poate fi admirată în fiecare vară. Perseidele au început oficial pe data de 14 iulie, dar apogeul acestei...
Când încep Perseidele. Cea mai cunoscută ploaie de stele promite un spectacol inedit pe cer în acest an
4
Calculator cu ecranul albastru, după pana globală Microsoft Windows din iulie 2024, pentru a ilustra cum Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate
Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate de pana globală. Ar fi cel mai mare incident cibernetic din istorie
Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate de pana globală cauzată de eroarea Crowdstrike, ce a afectat bănci, companii aeriene și servicii de urgență din întreaga lume. Eroarea a fost cauzată de o...
Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate de pana globală. Ar fi cel mai mare incident cibernetic din istorie
5
Piața centrală din Zurich, Elveția, unul dintre cele mai „inteligente” orașe din lume
Fun
Cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024. Ce beneficii au cei locuiesc în capitalele smart
Au fost alese cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024, ce oferă numeroase servicii care ușurează viața locuitorilor și beneficii care le diferențiază față de capitalele obișnuite. Recent, a fost dezvăluit Smart Cities...
Cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024. Ce beneficii au cei locuiesc în capitalele smart
PARTENERI
×