Telefoanele mobile reprezintă o reușită fantastică a dezvoltării tehnologice. În același timp, pot duce la probleme de sănătate notabile, dacă sunt folosite prea mult timp și într-un mod mai periculos.
Cum afectează telefoanele sănătatea. Cei mai mulți utilizatori își dau seama prea târziu
Puțini utilizatori știu cum afectează telefoanele sănătatea și ce probleme pot să cauzeze pe termen lung, mai ales dacă nu sunt folosite corespunzător.
Experții recomandă tuturor utilizatorilor să reducă timpul petrecut în fața ecranelor, scrie Euronews.
Efectele sunt notabile și pot duce la probleme de sănătate pe viitor.
Cum afectează telefoanele sănătatea
„Smartphone pinky” sau „texting thumb” sunt denumirile date afecţiunilor provocate de telefon degetelui mic sau celui mare.
Deşi încă nu există termeni medicali, aceste problemele există şi sunt tot mai des întâlnite, deși mulți nu știu cum afectează telefoanele sănătatea.
Modul în care ținem telefonul în mână este extrem de important. Majoritatea persoanelor îl țin greşit. Adică susţin telefonul pe degetul mic, lucru care duce la deformarea degetului. Desi inițial, poate părea o problemă care ţine de aspectul inestetic, în timp, pot apărea probleme mult mai grave. Iar medicii confirmă. Cabinetele sunt pline de astfel de cazuri.
Află și ce efecte periculoase are expunerea la ecrane în timpul copilăriei.
„Pacienţii au tot felul de dureri, furnicături, contracturi ciudate pe care nu şi le explică. Articulaţia încărcată greşit se deformează şi pot apărea artroze precoce. Sunt pacienţi care au degetul modificat”, explică medicul Andrei Popescu, chirurg ortoped.
Postura şi implicit gâtul, au şi ele de suferit.
„Omoplaţii se duc în faţă, asta se întâmplă cel mai des. Ne concentrăm, ne concentrăm şi parcă ne cocoşăm în faţă. Când folosim telefonul, este şi gâtul adus în faţă şi pot avea o hernie discală”, adaugă medicul Andrei Popescu, chirurg ortoped.
Iar lista problemelor continuă. Ochii sunt de asemenea afectaţi. Medicii ne mai recomandă să reducem utilizarea telefonului şi tabletelor la maximum patru ore pe zi. Și acelea, nu în mod continuu.
Citește continuarea pe observatornews.ro