Cele mai vândute jocuri video din ultimii 10 ani. Ce titlu a vândut sute de milioane de copii într-un singur deceniu

Printre cele mai vândute jocuri video din ultimii 10 ani se numără titluri recente, care au reușit să strângă sute de milioane de fani într-un timp foarte scurt. În ciuda numărului semnificativ de jocuri video lansate în ultimul deceniu, unele titluri au reușit să capteze atenția industriei.

Publicat: 11 decembrie 2021, 12:38 / Actualizat: 7 ianuarie 2022, 15:03
Reclamă

Perioada 2011 - 2021 a marcat o etapă de succes în industria jocurilor video, similară cu cea de la începutul anilor 1990, Atunci, titluri clasice precum Super Mario și Pokemon dominau consolele, dar și micile ecrane. Acum, din ce în ce mai multe jocuri video devin cunoscute anual în întreaga lume și generează profituri uimitoare.

Dintre cele mai vândute jocuri video din ultimii 10 ani, unul a reușit să doboare numeroase recorduri, dincolo de industria jocurilor video, scrie Game Rant. Anii 2020 și 2021 au generat și mai multe profitori, în special pentru jocuri mai noi. Cum majoritatea oamenilor a stat acasă, jocurile video au reprezentat una dintre activitățile preferate. 

Care sunt cele mai vândute jocuri video din ultimii 10 ani

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultimul deceniu a generat profituri semnificative pentru industria jocurilor video. Iată top 5 cele mai vândute jocuri video din ultimii 10 ani: 

Red Dead Redemption 2  – 37 de milioane de copii

Rockstar a lansat primul Red Dead Redemption în anul 2010, ce a devenit un succes internațional. Continuarea, lansată în 2018, a continuat aventurile în lumea western. 

Reclamă
Reclamă

După ce a fost lansat pe PlayStation 4 și Xbox One în 2018, jocul a generat câștiguri de peste 700 de milioane de dolari. Jocul a fost lansat și pe PC și a vândut 37 de milioane de copii până acum. E unul dintre cele mai vândute jocuri video din ultimii 10 ani.

Mario Kart 8 – 44 de milioane de copii

Mario e unul dintre cei mai cunoscuți protagoniști din istoria jocurilor video. Nintendo a lansat cel de-al 8-lea titlu din franciză în mai 2014. Mario Kart 8 a devenit cel mai bine vândut joc Wii U din istorie.

Mario Kart 8 Deluxe a fost lansat în 2017 și Nintendo Switch. Potrivit Nintendo, jocul a vândut 35 de milioane de copii doar pentru Switch. La acest număr se adaugă și copiile vândute pentru Wii U, în total 44 de milioane de unități. 

PlayerUnknown’s Battlegrounds – 70 de milioane de copii

PlayerUnknown’s Battlegrounds a ajutat la dezvoltarea genului battle royale. Lansat prin Steam în anul 2017, jocul a fost făcut disponibil și pe alte platforme în scurt timp.

Jocul a generat peste 10 milioane de dolari în primele 3 zile de când a oferit acces pe Windows. De atunci, experții estimează că a avut câștiguri de peste 4 miliarde de dolari. 

Titlul se numără printre cele mai vândute jocuri video din toate timpurile, cu peste 300 de milioane de descărcări în întreaga lume. 

Grand Theft Auto V – 145 de milioane de copii

Lansat în 2013 și dezvoltat de Rockstar Games, Grand Theft Auto V a doborât numeroase recorduri. Jocul a devenit produsul de divertisment care s-a vândut cel mai repede din istorie. 

La 24 de ore de la lansare, a avut câștiguri de peste 800 de milioane de dolari. În primele 3 zile, această sumă a trecut de 1 miliard de dolari. E unul dintre cele mai vândute jocuri video din ultimii ani.

Inițial, jocul a fost disponibil pe console de a 7-a generație. Acum poate fi jucat pe console de a 8-a și a 9-a generație, plus PC. În total, a vândut peste 145 de milioane de copii. 

Minecraft – 200 de milioane de copii

Dezvoltat de Mojang, Minecraft a fost lansat pe PC în anul 2011, înainte să ajungă pe console și alte dispozitive. 

În acest moment, Minecraft are peste 100 de milioane de jucători activi în lume. A câștigat numeroase premii în doar 10 ani de la lansare și a dat naștere unei vaste comunități online. 

În doar 10 ani, Minecraft a devenit cel mai vândut joc video și unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale industriei. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Imagine noaptea cu Singapore, în port, unul dintre cele mai scumpe orașe în 2022
Fun
Țările în care se mută milionarii. Care sunt cele 6 state care atrag oamenii cu bani
Țările în care se mută milionarii. Care sunt cele 6 state care atrag oamenii cu bani
Mașină Toyota Prius, parcată pe stradă, una dintre cele mai fiabile mașini
5 branduri de mașini cu cele mai fiabile motoare. Ce vehicule au impresionat
5 branduri de mașini cu cele mai fiabile motoare. Ce vehicule au impresionat
Telefon OnePLus 9 Pro alb, pe un încărcător wireless alb, pe fundal cu mov și albastru
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Bărbat care stă în pat de spital, îmbrăcat în albastru, care se uită în sus. Experții au descoperit recent noi indicii despre ce cauzează cancerul
De ce va crește numărul cancerelor de prostată. Diferența va fi semnificativă
Experții avertizează că va crește numărul cancerelor de prostată, cu o diferență semnificativă ce va avea un impact asupra multor pacienți. În ultimii ani, experții au avertizat că numărul cancerelor va crește semnificativ în...
De ce va crește numărul cancerelor de prostată. Diferența va fi semnificativă
2
Lună plină mare, pe cer albastru, ca ultima Super Lună a anului 2022
Luna ar fi mult mai veche decât se credea. Ce vârstă fantastică are satelitul natural al Pământului
Potrivit unei descoperiri recente, Luna ar fi mult mai veche decât se credea acum, cu o diferență de timp notabilă.  Luna a putut fi privită chiar și de către dinozauri, dar, în ciuda prezenței...
Luna ar fi mult mai veche decât se credea. Ce vârstă fantastică are satelitul natural al Pământului
3
Femeie blondă care stă spprijinită de o canapea gri, cu un telefon în mână, îmbrăcată în bej și blugi, pentru a ilustra ce se întâmplă cu ochii tăi când te uiți la ecranul telefonului
Cum afectează telefoanele sănătatea. Cei mai mulți utilizatori își dau seama prea târziu
Puțini utilizatori știu cum afectează telefoanele sănătatea și ce probleme pot să cauzeze pe termen lung, mai ales dacă nu sunt folosite corespunzător.  Telefoanele mobile reprezintă o reușită fantastică a dezvoltării tehnologice. În același...
Cum afectează telefoanele sănătatea. Cei mai mulți utilizatori își dau seama prea târziu
4
Creier cu un cip în el, similar cu cipul de creier Neuralink, care îngrijorează experții, pe un fundal negru cu albastru
Primul pacient Neuralink a dezvăluit cum e să trăiești cu un cip în creier. Ce efect ar fi avut tehnologia asupra lui
Primul pacient Neuralink a dezvăluit exact cum s-a simțit după ce i-a fost implantat cipul în creier, într-o premieră pentru compania lui Elon Musk. Noland Arbaugh are un cip implantat în craniu, primul om...
Primul pacient Neuralink a dezvăluit cum e să trăiești cu un cip în creier. Ce efect ar fi avut tehnologia asupra lui
5
Telefon mobil negru ținut în mână, cu ecran negru, care se încarcă. Fundal cu o bucătărie pe alb. Mulți nu știu de ce îți merge mai greu telefonul
De ce trebuie să închizi smartphone-ul 1 dată pe săptămână. Puțini știu cât de mult poate ajuta
Experții recomandă să închizi smartphone-ul 1 dată pe săptămână, deși puțini utilizatori știu exact de ce trebuie să facă acest lucru.  Criminalii cibernetici au diferite metode prin care încearcă să acceseze de la distanță...
De ce trebuie să închizi smartphone-ul 1 dată pe săptămână. Puțini știu cât de mult poate ajuta
PARTENERI
×