Cele mai rare jocuri video din lume. Unul dintre ele s-a vândut cu 50.000 de dolari

Unele dintre cele mai rare jocuri video din lume au și un preț pe măsură. Edițiile limitate pot costa și zeci de mii de dolari și ajung în colecție extrem de scumpe. Printre cele mai rare titluri din lume se numără jocuri lansate de unele dintre cele mai mari companii din lume.

Publicat: 15 noiembrie 2021, 7:23
Reclamă

Dezvoltarea unui joc video modern poate costa și zeci de milioane de dolari, însă unele dintre cele mai scumpe jocuri sunt cele mai vechi. Unele titluri sunt extrem de rare și au adevărate legende construite în jurul lor, motiv pentru care sunt obiecte de colecție pentru unii jucători.

Reclamă

Colecționarii și unii fani sunt pregătiți să plătească zeci de mii de dolari pentru un singur joc video, scrie Business Insider

De la lansări limitate, la ediții de colecție, iată unele dintre cele mai rare și scumpe jocuri video din lume.

Care sunt cele mai rare jocuri video din lume

Unele dintre cele mai rare jocuri video din lume includ lansări de la marii dezvoltatori, ce au făcut istorie în industria ce e în continuă dezvoltare. 

Atlantis II (Atari 2600) – preț de 5.000 – 18.000 de dolari

Reclamă
Reclamă

În acest joc Atari (una dintre companiile de jocuri video ce a ajutat la dezvoltarea industriei și a creat unele dintre cele mai cunoscute reguli și tipare, folosite și astăzi), jucătorul trebuie să apere orașul antic Atlantis împotriva navelor invadatoare Gorgon. 

Atlantis II e bazat pe jocul original Atlantis, dar include un stil mai greu. Câștigătorii competiției Defend Atlantis au primit copii ale Atlantis II. Potrivit RacketBoy, cei 4 finaliști ai competiției au ajuns în Bermuda pentru marea înfruntare și câștigătorul a primit și 10.000 de dolari. Atlantis II e considerat unul dintre cele mai rare jocuri video din lume.

Varianta europeană a Kizuna Encounter – preț de 5.400 – 13.500 de dolari

Varianta Kuzina Encounter ce a fost lansată doar în Europa a ajuns legendă în lumea jocurilor video. 

Potrivit Business Insider, s-au vândut doar 5 variante ale jocului. Varianta japoneză se găsește în săli de joc din întreaga lume. Varianta europeană a jocului s-a vândut și cu 12.000 – 13.500 de dolari. 

Red Sea Crossing (varianta Atari 2600) – preț de 10.400 – 14.000 de dolari 

Jocul se axează pe Despărțirea Mării Roșii a lui Moise din Biblie. Jocul e foarte rar – au fost produse doar 100 de copii. Până acum, doar 2 au fost găsite pe piață. Ca urmare, e unul dintre cele mai rare jocuri video din lume.

1991 Nintendo Campus Challenge – preț de 14.000 – 20.100 de dolari 

Pachetul include 3 jocuri – Super Mario 3, PinBot și Dr. Mario, pentru consola NES Nintendo. Era folosit doar pentru competițiile Nintendo din campusurile din Statele Unite ale Americii.

Teoretic, toate copiile jocului au fost distruse, însă potrivit RacketBoy, o copie a fost găsită în garajul unui fost angajat Nintendo. Copia a fost vândută pentru 14.000 de dolari în 2006 și revândută pentru 20.100 la scurt timp. 

Air Raid (Atari 2600) – preț de 14.000 – 33.400

Air Raid are un cartuș cu un mâne neobișnuit, în formă de T. Scopul jocului e apărarea orașului de raid aerian cu ajutorul propriei nave. 

Potrivit RacketBoy, au fost create doar 12 copii, așa că Air Raid e unul dintre cele mai rare jocuri video. Două dintre ele s-au vândut recent cu 14.000, respectiv 33.400 de dolari. 

1990 Nintendo World Championships: Gold Edition – preț de 15.000 – 21.000 de dolari

Jocul de ediție limitată a fost produs în doar 26 de copii. Acestea au reprezentat premiul pentru câștigătorii concursului Nintendo Power. 

Pachetul include o combinație a jocurilor Super Mario Bros, Rad Racer și Tetris. 

Birthday Mania (Atari 2600) – preț de 15.000 – 35.000 

Birthday Mania, pentru consola Atari 2600, e unul dintre cele mai rare jocuri din lume. O singură copie a jocului a fost autentificată până acum. 

Jocul permite jucătorului să să joace mini-jocuri ce includ spargerea baloanelor și suflarea în lumânări. Jocul are și un ambalaj ce îți permite să îl personalizezi cu un mesaj de la mulți ani. 

Gamma Attack (Atari 2600) – preț de 20.000 – 50.000 de dolari 

Unul dintre cele mai rare jocuri video din lume, Gamma Attack a fost creat pentru consola Atari 2600. Un singur cartuș a fost produs de compania Gammation. Singura copie se află în posesia colecționarului Anthony DeNardo. El a scos jocul la vânzare în trecut și a cerut 500.000 de dolari.  

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Laptop negru cu FIFA 22 pe ecranul alb, cu fundal gri. FIFA 22 include un echipament cu motive românești
FIFA 22 include un echipament cu motive românești. Cum arată
FIFA 22 include un echipament cu motive românești. Cum arată
Ecran de telefon, pe o tastatură de laptop, cu mai multe aplicații pe ecran, printre care se numără și TikTok, cea mai descărcată aplicație din 2022
Cea mai descărcată aplicație din 2022. Ce platformă nouă se află pe primul loc în top
Cea mai descărcată aplicație din 2022. Ce platformă nouă se află pe primul loc în top
Telefon mobil pe care apare logoul Epic Games, pe fundal de laptop de Mac. Epic Games a dezvăluit recent Unreal Engine 5
Epic Games a dezvăluit Unreal Engine 5. Cum ar putea schimba industria jocurilor video
Epic Games a dezvăluit Unreal Engine 5. Cum ar putea schimba industria jocurilor video
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×