Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă. Cum poate schimba industria tech

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă, ce ar putea schimba industria tech. Tehnologia permite bateriilor să aibă o capacitate mai mare.

Publicat: 14 decembrie 2021, 15:48
Reclamă

Xiaomi, una dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile din lume, a anunțat o nouă tehnologie. Aceasta permite bateriilor produse de companie să aibă o capacitate mAh cu 10% mai mare.

Reclamă

În plus, noua tehnologie aduce și 100 de minute în plus de utilizare, cu o singură încărcare, potrivit GSM Arena

Xiaomi a anunțat tehnologia cu un mesaj pe Weibo, o rețea de socializare cunoscută în China. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă

Potrivit mesajului publicat de reprezentanții Xiaomi pe Weibo, echipa de dezvoltare și cercetare a companiei a lucrat mai mulți ani la această tehnologie. Ea ar putea ajunge pe piață anul următor, scrie GSM Arena. 

Se pare că experții Xiaomi au găsit o metodă prin care pot crește conținutul de silicon din interiorul bateriei, de 3 ori. Prin acest proces, capacitatea de stocare a bateriei devine mai eficientă.

Reclamă
Reclamă

În aceeași mărime de baterie ca până acum, acest sistem de tehnologie dezvăluit de Xiaomi va permite o capacitate mai mare a bateriei. Capacitatea mAh va crește cu 10%. În plus, utilizatorii vor avea 100 de minute în plus de utilizare, cu o singură încărcare.

Ambalajul bateriei a fost și el schimbat, pentru a crește eficiența spațiului din interiorul telefonului. Modulul de protecție a circuitului a fost înclinat la un unghi de 90 de grade și nu mai e plat. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie nouă ce are și un cip bazat pe algoritmi avansați. Aceștia îmbunătățesc siguranța și durata de viață a celulelor pentru că monitorizează încărcarea din timpul nopții. 

Aceasta gestionează starea de supraîncărcare atunci când telefonul e lăsat la încărcat prea mult timp. 

În plus, bateria are senzori ce controlează temperatura dispozitivului. Acest factor poate influența durata de viață a dispozitivului, mai ales în cazul bateriilor litiu-ion. Nu se știe, însă, cum funcționează acest senzori.

Potrivit GSM Arena, primele telefoane Xiaomi cu astfel de baterii vor fi lansate pe piață începând cu a doua jumătate a anului 2022. Dincolo de planurile pentru noi baterii, Xiaomi va produce mașini electrice de serie din anul 2024.

Cum e estimată capacitatea bateriilor litiu-ion 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie nouă de baterie, dar puterea unei baterii e limitată și voltajul scade pe măsură ce aceasta e folosită. Ca exemplu, în cazul unei baterii de mașină care e încărcată în întregime cu 13.2 volți și are 11.8 volți când e golită aproape de tot, atunci aceste două valori pot fi folosite pentru a crea o scală. În aceasta, 13.2 volți = 100%, 11.8 volți = 0%, potrivit The New York Times.

Cu ajutorul ei, poate fi estimat nivelul de încărcare pe viitor. La acest aspect s adaugă și faptul că voltajul are fluctuații de la 100% la 0%. Acestea depind de tipul de baterie. Aceste aspecte sunt folosite pentru a explica de ce ți se închide telefonul când mai are baterie. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie nouă de baterie, dar, pentru bateriile litiu-ion, o variabilă importantă e viteza la care va fi consumată bateria. Cu cât acest lucru are loc mai repede, cu atât va fi redus nivelul de putere pe care o poți folosi din baterie. 

Pentru a estima cât timp va rezista o baterie încărcată complet, software-ul trebuie să ia în calcul și viteza din acel moment, în mod obișnuit sau o combinație între cele două. Unele dispozitive nu au un software atât de complex. 

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie nouă de baterie, dar bateriile litiu-ion mai pierd și o cantitate de energie când nu sunt folosite, un alt factor important în estimări. În ultimii ani, acestea au devenit mai eficiente. Acestea pierd cam 3% din putere pe lună dacă nu sunt folosite. Dispozitivele mai vechi pierdeau între 10 și 20% în același context. Există și un truc pentru a verifica starea bateriei unei telefon Android.

Mai mult, bateriile se deteriorează de-a lungul timpului. Ca urmare, încărcarea lor nu va mai fi completă, chiar dacă simbolul indică faptul că ar fi la 100%. Atunci când analizezi de ce ți se închide telefonul când mai are baterie, sunt importanți și factorii de temperatură. Bateriile nu rezistă la fel de bine la temperaturi extreme.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Ecran iPhone, cu meniul de alarme, pe o masă din lemn. Telefoanele iPhone au durata de snooze de 9 minute
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
Telefon Samsung Galaxy S10, pe albastru, într-o imagine macro. Unele telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor
Samsung a creat un senzor de 200 MP. În ce smartphone ar putea fi introdus
Samsung a creat un senzor de 200 MP. În ce smartphone ar putea fi introdus
Utilizator care ține în mână două telefoane Google Pixel 4. Două opțiuni exclusive Google Pixel au fost dezactivate. În curând, Google va lansat Pixel 6A, ce nu va avea o funcționalitate importantă
Pixel 6A nu va avea o funcționalitate importantă a telefonului Pixel 6. La ce senzor a renunțat Google
Pixel 6A nu va avea o funcționalitate importantă a telefonului Pixel 6. La ce senzor a renunțat Google
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×