Atunci când vine vorba de aerul condiționat, fiecare utilizator poate avea propria preferință pentru temperatura ideală. Există, însă, temperaturi ce pot fi mai eficiente pe termen lung, mai ales atunci când vorbim despre consumul total.
Temperatura optimă pentru aerul condiționat. Poate să reducă facturile până la un sfert
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru aerul condiționat, ce ar putea reduce facturile cu până la un sfert.
Dispozitivele de aer condiționat au devenit din ce în ce mai folosite în ultimii ani. Cei care au un astfel de aparat în casă s-ar putea întreba care e temperatură optimă pentru ele.
Există un răspuns simplu privind temperatura care poate reduce facturile la curent, potrivit observatornews.ro.
Temperatura optimă pentru aerul condiționat
Atunci când vine vorba de temperatura optimă pentru aerul condiționat, utilizatorii trebuie să ia în considerare și costurile utilizării sale. Achiţionarea şi montarea unui aparat de aer condiţionat au preţuri mai mari faţă de vara trecută.
„În general, preţurile au crescut cam cu 15% faţă de anul trecut. Pe lângă faptul că aparatele de aer condiţionat au crescut şi pe lângă preturile la materiale, a crescut şi partea de montaj. Costurile pentru forţa de muncă au crescut, dar cheltuielile şi de transport,” a declarat Marian Pandele, manager firmă aer condiţionat, scrie observatornews.ro.
Chiar dacă prețurile au crescut, pe piață există în continuare o cerere considerabilă. Ca urmare, a crescut și timpul de aşteptare pentru montarea unei instalaţii, pentru că avem de-a face cu o perioadă mai aglomerată.
Află care e butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil.
„Cererea este destul de mare în perioada de caniculă. Atunci când este caniculă, perioadele de aşteptare sunt ceva mai mari. Acum perioadele sunt 7-10 zile,” a continuat Pandele.
Când vine vorba de temperatura optimă pentru aerul condiționat, putem să ne folosim de câteva trucuri ca să mai reducem din factură.
„Un aparat de aer condiţionat consumă în medie până la 420 de Kwh/h. La prețurile din ziua de azi plafonate, ar insemna un cost de 420 de lei. Temperatura optimă în casă este recomandată între 20 şi 25 de grade, iar dacă noi o modificăm doar cu trei grade, putem să reducem acest cost până la un sfert. Adică 25%, ceea ce ar însemna la un preţ de 420 de lei dintr-o factură, ar însemna foarte mult pentru consumatorul final,” a declarat Olivian Savin, expert energie, potrivit observatornews.ro.
Citește continuarea pe observatornews.ro