Momente în care nu trebuie să folosești telefonul mobil: „Nu ar trebui să arunci nici măcar o privire ecranului”

Sunt anumite momente în care nu trebuie să folosești telefonul. Pare nepoliticos și, dacă insiști să vorbești sau să scrii mesaje, riști să auzi și să simți dezamăgirea sau chiar furia celor din jur.

Publicat: 2 iulie 2022, 11:20 / Actualizat: 3 iulie 2022, 12:01
Reclamă

Atunci când vine vorba de telefonul mobil, mulți ne-am obișnuit să îl folosim și în situații și locuri în care experții recomandă să îl evităm. Nu mulți știu aceste reguli importante, însă, motiv pentru care scot smartphone-ul din buzunar în situații nepotrivite.

Sub nicio formă nu folosi telefonul atunci când iei masa cu cineva, scriu cei de la Reader’s Digest. Decât dacă ai o urgență, iar acea urgență ar fi bine să nu fie o notificare inutilă pe Instagram sau Facebook.

E important să fii prezent atunci când interacționezi cu o persoană la care ții sau pe care merită să o asculți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Momente în care nu trebuie să folosești telefonul mobil

Eticheta cu telefonul pare evidentă, pentru că, hei, e nepotrivit, iar a fi elegant în public sau în alte întâlniri e de asemenea important, spune Amy Rice, expert în gadgeturi de la Gazelle.

„Dacă sună și trebuie să răspunzi, explică-le celor cu care iei masa că ai un copil singur acasă sau că ai o mega afacere de încheiat. Altfel, ignoră”, e sfatul expertului. Cu alte cuvinte, nu răspunde.

Reclamă
Reclamă

Iată momente în care nu trebuie să folosești telefonul mobil, potrivit Reader’s Digest:

De ce nu trebuie să folosești telefonul când conduci

România este pe primul loc în clasamentul ţărilor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere. Iar cele mai multe accidente se produc din cauza consumului de alcool sau din cauza folosirii tefonului mobil. Atenția scade semnificativ atunci când scrii mesaje sau vorbești cu mobilul la ureche. O soluție este să folosești căști bluetooth sau să aștepti până ajungi la destinație. E unul dintre acele momente în care nu trebuie să folosești telefonul mobil.

Află care e butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el.

Regula de aur este să nu folosești deloc telefonul în mașină. Să nu te atingi de el, indiferent de situație. Îți vei da seama când ai de-a face cu urgențe și, la nevoie, poți opri pentru câteva clipe pentru a comunica lucruri importante.

Locuri în care nu trebuie să folosești telefonul: lăcașuri de cult, teatre sau cinematografe

Cu toții știm cât de deranjant poate fi un apel primit în momente nepotrivite. Nimic nu e mai neplăcut decât un telefon care sună în timpul unei ceremonii religioase, la cinematograf sau în timpul unor spectacole artistice. Este coșmarul actorilor și, din nefericire, se întâmplă foarte des. Teatrele, de exemplu, sunt locuri în care nu trebuie să folosești telefonul, deloc.

Durează două secunde să dai telefonul pe modul silențios și este, în fond, o dovadă de respect. De evitat este și să scrii mesaje sau să rătăcești pe rețelele de socializare. O faci probabil mai mult decât trebuie, iar reuniunile cu caracter religios sau artistic cu siguranță nu-s făcute pentru a te concentra la un ecran.

Evită să folosești dispozitivul în transportul public

În transportul public, oamenii sunt adesea stresați, epuizați sau pur și simplu se grăbesc. Tot ce vor să facă este să ajungă la destinație, nu să-ți asculte conversațiile.

„Fii politicos atunci când ești în public, bucură-te de moment. Dar mai ales fii inteligent în privința manierelor tale”, spune Amy Rice. Dacă trebuie să folosești telefonul, asigură-te că este pentru scurt timp. Și nu pentru o discuție în contradictoriu. E unul dintre acele momente și locuri în care nu trebuie să folosești telefonul.

Află care sunt cele mai utile dispozitive pentru mașină.

Și, dacă tot am ajuns la acest subiect, sub nicio formă nu ridica vocea în transportul în comun. Chiar dacă persoana cu care discuți te enervează la culme. Dacă tu nu vrei să auzi conversațiile telefonice ale altor persoane, cu siguranță nu acestea vor să le audă pe ale tale.

De ce nu trebuie să folosești smartphone-ul într-o discuție față în față

Atunci când porți o discuție față în față cu o persoană pe care tocmai ai cunoscut-o, un prieten apropiat sau persoana iubită evită să folosești telefonul.

Atenția ta ar trebuie să fie la omul din fața ta și la ceea ce încearcă să îți comunice. Imaginează-ți că ceri ajutorul unui prieten, într-o chestiune importantă, și acesta stă pe Instagram, cu gândul în altă parte. Nu e politicos.

„Telefoanele mobile vă pot distruge toate relațiile interpersonale. Nu ar trebui să arunci nici măcar o privire ecranului în timp ce vorbești cu cineva la o petrecere sau la o cină”, spune Brett Graff, expert în finanțe.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Doza de suc Coca Cola în nisip, după ce Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Fun
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Imagine cu o pădure de brazi, surprinsă din aer. Li se văd vârfurile verzi
Câți copaci există în China. Experții au folosit drone și lasere pentru a afla numărul real
Câți copaci există în China. Experții au folosit drone și lasere pentru a afla numărul real
Femeie care bagă în gura 2 tablete de gumă, pentru a ilustra riscul la care te expui când o mesteci
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×