Cu ocazia împlinirii vârstei de 35 de ani, Grimes (nume real Claire Boucher) a decis să cumpere un dispozitiv ce poate fi controlat prin creier. Acesta reprezintă o interfață între creier și computer, non-invazivă.
Grimes și-a cumpărat un dispozitiv pentru creier de la competitorul lui Elon Musk, fostul ei partener. Ce poate face cu el
Artista Grimes și-a cumpărat un dispozitiv pentru creieri de la Neurosity, competitor direct al companiei Neuralink, deținută de fostul partener, Elon Musk.
„Îmi iau o interfață creier-computer non-invazivă pentru ziua mea (!!!!?),” a scris Grimes pe Twitter, potrivit Business Insider. „Da, e o perioadă bună să trăiești.”
Achiziția a fost confirmată și de către CEO-ul companiei, AJ Keller.
Grimes și-a cumpărat un dispozitiv pentru creier de la competitorul lui Elon Musk, fostul ei partener
Din portofoliul companiei Neurosity, Grimes a optat pentru dispozitivul numit Crown (Coroana), pe o culoare albă personalizată.
Acum că Grimes și-a cumpărat un dispozitiv care poate fi controlat prin creier, rămâne de văzut în ce moduri îl va folosi. Coroana măsoară activitatea creierului. Dispozitivul e creat pentru a ajuta oamenii să se concentreze.
Coroana folosește tehnologie de electroencefalogramă (EEG) pentru a măsura activitatea creierului. Casca are mici electrozi, care se pun pe scalpul unei persoane. Dacă electrozii observă o activitate electrică mai scăzută, atunci casca începe să emită muzică și zgomote sau să vibreze, pentru a ajuta utilizatorul să se concentreze mai bine.
Unii dezvoltatori au folosit tehnologia Neurosity și cu alte scopuri. Cu anumite schimbări, Coroana a devenit o interfață creier-computer mai tradițională. Aceasta permite utilizatorilor să controleze un computer doar cu ajutorul minții.
Grimes și-a cumpărat un dispozitiv pe care alții l-au folosit pentru a controla mașini, prince altele.
Un utilizator al Coroanei susține că a putut conduce o Tesla cu această tehnologie
Unul dintre utilizatorii Coroanei susține că a putut conduce o Tesla cu această tehnologie. A fost capabil să conducă pe distanțe scurte, cu ajutorul unor ecuații rezolvate în minte. Acestea ar fi transmis un semnal dispozitivului că utilizatorul depune un efort cognitiv semnificativ.
Astfel de dispozitive sunt mai dificil de controlat. Pentru unii utilizatori, durează luni întregi sau chiar ani înainte să își dea seama cum să controleze precis interfața.
Până acum, Grimes, care și-a cumpărat recent un astfel de dispozitiv, l-a folosit pe post de mouse la calculator. Într-un mesaj Twitter care a fost șters între timp, Grimes susținea că dispozitivul Neurosity îi permite să își folosească mintea precum un cursor.
Într-un alt mesaj Twitter care a fost șters între timp, Grimes a descris compania Neurosity drept mai tânără și cu o tehnologie mai ușor de înțeles decât Neuralink, compania fostului său partener, Elon Musk. Grimes și Musk au avut o relație de mai mulți ani și au 2 copii împreună.
Neuralink vrea să implanteze cipuri în creierul oamenilor. Neurosity se concentrează pe dispozitive non-invazive, pe care le poți purta. În acest moment, Coroana costă în jur de 1.000 de dolari, la care se adaugă un abonament lunar de 99 de dolari. Neurosity a lansat primul astfel de dispozitiv în anul 2020. În acest moment, compania are în jur de 500-600 de utilizatori lunari, printre care se numără și Grimes acum.