Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Ce declarații a făcut omul de afaceri despre averea sa

Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Omul de afaceri a oferit un interviu sincer pentru Chris Anderson, CEO al TED. Discuția vine la scurt timp cupă ce Forbes l-a desemnat pe Musk ”cea mai bogată persoană din lume”. Averea netă a acestuia a fost estimată la suma de 300 de miliarde de dolari.

Publicat: 20 aprilie 2022, 13:04
Reclamă

Elon Musk este CEO și deținător Tesla, fondatorul companiei SpaceX, iar recent a anunțat faptul că este interesat să achiziționeze platforma de socializare, Twitter. Mogulul nu s-a mulțumit niciodată cu puțin. Acesta a fondat inclusiv The Boring Company, o companie americană de servicii de infrastructură și construcții de tuneluri. Mai mult, Musk a investit și a fondat Compania Neuralink, concentrată pe dezvoltarea interfațelor creier-calculator care ar urma să fie implementabile.

Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar

Elon Musk este de cele mai multe ori asociat cu imaginea unui om de afaceri puternic, influent și cu o avere de invidiat. Fiind deținătorul și fondatorul multor companii de succes acesta deține un capital impresionant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul timpului averea sa a fluctuat, însă recent Forbes l-a numit pe miliardar ”cel mai bogat om din lume”. Cu astfel un astfel de statut, cei mai mulți își asumă faptul că Musk duce o viață în lux cu nenumărate privilegii. Omul de afaceri a oferit recent un interviu în care a clarificat această situație.

”Ar fi cu adevărat problematic dacă aș cheltui miliarde de dolari în fiecare an doar pentru propriile ele nevoi. Nu este cazul meu. De fap, nici măcar nu dețin o casă în momentul de față. Îmi petrec cea mai mare parte a timpului stând în casele prietenilor mei”.

Întrebat ce părere are despre topul realizat de Forbes, Musk a declarat că probabil Regele unei țări este mult mai bogat ca el, doar că averea acestuia este mult mai greu de calculat. Cu toate acestea, averea sa de 300 de miliarde de dolari poate fi greu de gestionat și cu siguranță aduce presiune asupra omului de afaceri.

Reclamă
Reclamă

Averea sa crește sau scade zilnic cu câteva miliarde de dolari, prin urmare stresul privind gestiunea banilor poate fi covârșitor. Elon Musk a decis să fie sincer până la capăt și a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Acesta a vorbit și despre modul în care face față statutului pe care a reușit să-l obțină.

Cum reușește Elon Musk să-și păstreze averea

În ciuda faptului că are o avere de invidiat, pe umerii lui Musk se află responsabilități estimate în miliardele sale de dolari. Astfel, omul de afaceri trebuie să fie foarte atent la modul înc are își gestionează banii.

Nu este de mirare faptul că preferă să ducă o viață normală și să nu facă abuz de veniturile pe care le are. Însuși responsabilitatea unei sume atît de mari de bani poate fi greu de suportat pentru cei mai mult. Musk spune că încearcă să nu se gândească foarte mult la bani pentru a-și păstra liniștea și calmul.

”La nivel psihologic este destul de greu. Încerc să nu mă gândesc foarte mult la acest lucru. Fiecare minut pe care îl petrec gândindu-mă la Tesla sau la SpaceX îmi afectează ulterior somnul și implicit deciziile mele vor avea un impact asupra companiei. Încerc să muncesc din greu și să rămân sănătos, din toate punctele de vedere. Tesla a ajuns în punctul în care fiecare minut de calitate de gândire poate avea un impact de ordinul milioanelor de dolari”.

Musk nu s-a ferit o clipă să recunoască greutățile pe care le întâmpină în procesul de păstrare și dezvoltare al companiilor pe care le deține.

Ce spune Elon Musk despre concepția oamenilor privind miliardarii

Statutul de miliardar a fost de-a lungul timpului discutat de oamenii din lumea întreagă. Oamenii sunt de părere că nu este etic ca un individ să dețină o sumă atât de mare de bani. Musk nu a scăpat nici el de criticile venite din partea celor din jur. Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar și a încercat să ofere o înțelegere mai clară asupra acestui aspect.

”Cred că oamenii sunt conduși de niște axiome când vorbesc despre miliardari și de multe ori ajung la diferite concluzii. Ar fi cu adevărat o problemă dacă aș cheltui miliarde de dolari doar pentru uz personal. Nu dețin o casă pentru că e nevoie să călătoresc foarte mult.”

”Stau la prietenii mei prin rotație pentru a ajunge în timp util la Tesla sau în alte locuri unde este necesar să fiu prezent. Nu dețin un iaht și rareori plec în vacanță. Dețin totuși un avion, dar am nevoie de el. Dacă nu l-aș avea, aș avea mai puține ore în care să pot lucra.”

Omul de afaceri a încheiat interviul vorbind despre campaniile sale și despre impactul pe care acestea îl au asupra societății. Deși are o avere covârșitoare, există specialiști care sunt de părere că acesta nu deține capitalul necesar pentru a achiziționa platforma Twitter.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Jared Isaacman, primul astronaut civil care a pșit în spațiu, îmbrăcat în costum SpaceX
Fun
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald Trump
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald Trump
Colaj cu Jeff Bezos și Elon Musk, unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon l-a sfătuit pe Elon Musk cu privire la sediul Twitter
Fun
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
Mobil cu contul personal al lui Elon Musk de pe Twitter, pe fundal cu bani. Musk a dezvăluit recent cât va costa bifa albastră pe Twitter
Elon Musk a vândut X pentru un preț mai mic decât cel pe care l-a plătit în 2022. Cine a cumpărat platforma
Elon Musk a vândut X pentru un preț mai mic decât cel pe care l-a plătit în 2022. Cine a cumpărat platforma
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×