Potrivit fostului CEO al companiei, Adam Neumann, deciziile sale au fost afectate atunci când valoarea companiei a crescut la 47 de miliarde de dolari. El a părăsit compania în anul 2019, atunci când ofertă publică a companiei a luat o întorsătură nefavorabilă.
Compania lui Adam Neumann a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an. Greșeala fondatorului WeWork
WeWork, compania lui Adam Neumann, a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an, după ce ajunsese la valoarea de 47 de miliarde de dolari.
„Da, evaluarea ne-a făcut să ne simțim de parcă aveam dreptate, ceea ce m-a făcut pe mine să cred că indiferent de ce stil de conducere aș fi ales era un stil corect în acea perioadă, așa că cred că am fost afectat,” a declarat Neumann pentru CNBC.
„Cred că și goana…probabil mi s-a urcat la cap. Cred că la un moment dat asta s-a întâmplat,” a continuat Neumann.
Compania lui Adam Neumann a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an
Potrivit lui Neumann, el ar fi fost convins să renunțe la poziția de CEO al WeWork cu ajutorul lui Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase.
Deși compania sa a suferit pierderi serioase, Neumann a părăsit-o cu o avere de aproximativ 1 miliard de dolari.
Vezi mai multe imagini cu Adam Neumann în GALERIA FOTO!
„Percepția potrivit căreia compania a ajuns de la o valoare de 47 de miliarde de dolari la 8 miliarde, că eu am profitat cumva atunci când compania a scăzut, e complet falsă,” a susținut Neumann.
Potrivit Forbes, WeWork, compania lui Adam Neumann, a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an. Fondată în 2009, compania a atras rapid atenția la nivel național în SUA.
În ianuarie 2019, SoftBank ar fi realizat o investiție de 6 miliarde de dolari în companie. Ca urmare a veștii, valoarea WeWork a crescut la 47 de miliarde de dolari. În acea perioadă, era al doilea cel mai valoros start-up din SUA, după Uber.
Află cine e Michael Larson, bărbatul care l-a îmbogățit pe Bill Gates cu zeci de miliarde de dolari.
În acel moment, averea lui Neumann a fost estimată, de Forbes, la 4.1 miliarde de dolari. Neumann și asociații săi au creat o firmă-umbrelă, numită WeCompany, ce ar fi inclus și WeWork. Soția lui Neumann, Rebekah, a fost promovată în poziția de co-fondatoare.
În aprilie 2019, compania a anunțat planurile de a fi listată public la bursă, deși avea pierderi considerabile. În 2018, WeWork ar fi avut venituri de 1.8 miliarde de dolari și pierderi de 1.9 miliarde de dolari.
Adam Neumann ar fi părăsit WeWork cu o avere de aproximativ 1 miliard de dolari
WeWork, compania lui Adam Neumann, a atras atenția reporterilor de investigații. Potrivit unor rapoarte, el ar fi deținut unele dintre proprietățile pe care le închiria ulterior companiei.
În august 2019, au apărut documentele potrivit cărora compania urma să fie listată public la bursa de valori. Documentul S-1 eliberat a confirmat numeroase suspiciuni privind problemele companiei. În cele mai multe situații, documentele S-1 ale companiilor similare includ numele de familie ale fondatorilor.
În cazul S-1 WeWork, era folosit doar prenumele, Adam, de 169 de ori, potrivit Forbes. Printre alte diferențe față de firme din industrie, în cazul în care Adam Neumann nu ar mai fi putut fi CEO, compania lui WeWork ar fi ales următorul director cu ajutorul soției sale.
Recent, Elon Musk a vândut milioane de acțiuni Tesla pentru a-și plăti taxele.
În plus, Neumann ar fi deținut marca pentru cuvântul „we”. Atunci când a fost fondată WeCompany, firma i-a plătit propriului fondator 5.9 milioane de dolari pentru a folosi numele. Aceste detalii au fost incluse în documentul S1, necesar pentru listarea publică la bursa de valori.
Între timp, pierderile companiei au crescut. În luna septembrie, The Wall Street Journal a publicat un articol critic la adresa comportamentului și deciziilor lui Neumann. Printre acestea se numărau probleme cu alcoolul și drogurile.
În aceeași luna, listarea publică a fost oprită și Neumann a fost forțat să renunțe la titlul de CEO. În urma incidentului, valoarea companiei a scăzut cu 39 de miliarde de dolari.
În ciuda faptului că și-a adus compania în pragul falimentului, Neumann a părăsit-o cu o avere estimată la 1 miliard de dolari.