Compania lui Adam Neumann a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an. Greșeala fondatorului WeWork 

WeWork, compania lui Adam Neumann, a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an, după ce ajunsese la valoarea de 47 de miliarde de dolari.

Publicat: 21 mai 2022, 11:33
Reclamă

Potrivit fostului CEO al companiei, Adam Neumann, deciziile sale au fost afectate atunci când valoarea companiei a crescut la 47 de miliarde de dolari. El a părăsit compania în anul 2019, atunci când ofertă publică a companiei a luat o întorsătură nefavorabilă.

„Da, evaluarea ne-a făcut să ne simțim de parcă aveam dreptate, ceea ce m-a făcut pe mine să cred că indiferent de ce stil de conducere aș fi ales era un stil corect în acea perioadă, așa că cred că am fost afectat,” a declarat Neumann pentru CNBC

„Cred că și goana…probabil mi s-a urcat la cap. Cred că la un moment dat asta s-a întâmplat,” a continuat Neumann. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Compania lui Adam Neumann a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an

Potrivit lui Neumann, el ar fi fost convins să renunțe la poziția de CEO al WeWork cu ajutorul lui Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase.

Deși compania sa a suferit pierderi serioase, Neumann a părăsit-o cu o avere de aproximativ 1 miliard de dolari. 

Reclamă
Reclamă

Vezi mai multe imagini cu Adam Neumann în GALERIA FOTO!

Adam Neumann și Justin Trudeau, 2018, amândoi în costum, dând mâna
Adam Neumann l-a cunoscut pe Justin Trudeau în anul 2018 / Getty Images

„Percepția potrivit căreia compania a ajuns de la o valoare de 47 de miliarde de dolari la 8 miliarde, că eu am profitat cumva atunci când compania a scăzut, e complet falsă,” a susținut Neumann. 

Potrivit Forbes, WeWork, compania lui Adam Neumann, a pierdut 39 de miliarde de dolari într-un singur an. Fondată în 2009, compania a atras rapid atenția la nivel național în SUA. 

În ianuarie 2019, SoftBank ar fi realizat o investiție de 6 miliarde de dolari în companie. Ca urmare a veștii, valoarea WeWork a crescut la 47 de miliarde de dolari. În acea perioadă, era al doilea cel mai valoros start-up din SUA, după Uber.

Află cine e Michael Larson, bărbatul care l-a îmbogățit pe Bill Gates cu zeci de miliarde de dolari.

În acel moment, averea lui Neumann a fost estimată, de Forbes, la 4.1 miliarde de dolari. Neumann și asociații săi au creat o firmă-umbrelă, numită WeCompany, ce ar fi inclus și WeWork. Soția lui Neumann, Rebekah, a fost promovată în poziția de co-fondatoare. 

În aprilie 2019, compania a anunțat planurile de a fi listată public la bursă, deși avea pierderi considerabile. În 2018, WeWork ar fi avut venituri de 1.8 miliarde de dolari și pierderi de 1.9 miliarde de dolari.

Adam Neumann ar fi părăsit WeWork cu o avere de aproximativ 1 miliard de dolari

WeWork, compania lui Adam Neumann, a atras atenția reporterilor de investigații. Potrivit unor rapoarte, el ar fi deținut unele dintre proprietățile pe care le închiria ulterior companiei. 

În august 2019, au apărut documentele potrivit cărora compania urma să fie listată public la bursa de valori. Documentul S-1 eliberat a confirmat numeroase suspiciuni privind problemele companiei. În cele mai multe situații, documentele S-1 ale companiilor similare includ numele de familie ale fondatorilor. 

În cazul S-1 WeWork, era folosit doar prenumele, Adam, de 169 de ori, potrivit Forbes. Printre alte diferențe față de firme din industrie, în cazul în care Adam Neumann nu ar mai fi putut fi CEO, compania lui WeWork ar fi ales următorul director cu ajutorul soției sale. 

Recent, Elon Musk a vândut milioane de acțiuni Tesla pentru a-și plăti taxele.

În plus, Neumann ar fi deținut marca pentru cuvântul „we”. Atunci când a fost fondată WeCompany, firma i-a plătit propriului fondator 5.9 milioane de dolari pentru a folosi numele. Aceste detalii au fost incluse în documentul S1, necesar pentru listarea publică la bursa de valori. 

Între timp, pierderile companiei au crescut. În luna septembrie, The Wall Street Journal a publicat un articol critic la adresa comportamentului și deciziilor lui Neumann. Printre acestea se numărau probleme cu alcoolul și drogurile. 

În aceeași luna, listarea publică a fost oprită și Neumann a fost forțat să renunțe la titlul de CEO. În urma incidentului, valoarea companiei a scăzut cu 39 de miliarde de dolari.

În ciuda faptului că și-a adus compania în pragul falimentului, Neumann a părăsit-o cu o avere estimată la 1 miliard de dolari. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Colaj cu Jeff Bezos și Elon Musk, unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon l-a sfătuit pe Elon Musk cu privire la sediul Twitter
Fun
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
Donald Trump, care vrea să revoce restricțiile AI, în campania din 2024, pe fundal negru
Fun
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Bill gates, în cadrul TIME100 Summit 2022, New York, pe fundal negru. Bill Gates investește acum într-o nouă afacere
Fun
Ce mașină conduce Bill Gates acum. Nici măcar nu a cumpărat-o, a primit-o cadou
Ce mașină conduce Bill Gates acum. Nici măcar nu a cumpărat-o, a primit-o cadou
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×