Elon Musk a vândut milioane de acțiuni Tesla pentru a-și plăti taxele. Cât datorează autorităților fiscale

Elon Musk a vândut milioane de acțiuni Tesla pentru a-și plăti taxele, la doar câteva zile după ce a creat un sondaj pe Twitter, în care își întreba urmăritorii ce părere au despre o astfel de inițiativă. 

Publicat: 11 noiembrie 2021, 11:28
Reclamă

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut milioane de acțiuni Tesla, ce până acum au o valoare de aproape 5 miliarde de dolari. El continuă să aibă 166 de milioane de acțiuni Tesla, însă nu se știe dacă va mai vinde din ele în viitorul apropiat. 

Reclamă

Elon Musk și-a întrebat urmăritorii într-un sondaj publicat recent dacă ei cred că ar trebui să își vândă 10% din acțiunile Tesla. Acestea au o valoare de peste 21 de miliarde de dolari, nu cele aproape 5 pe care le-a obținut Elon în urma ultimei vânzări, potrivit CNBC.

Se pare că miliardarul ar fi planificat o parte din vânzarea acțiunilor sale din luna septembrie 2020. Acesta ar fi fost pus la punct cu peste 1 an înainte să publice sondajul pe Twitter.

Elon Musk a vândut milioane de acțiuni Tesla pentru a-și plăti taxele

Trustul lui Elon a vândut 3.5 milioane de acțiuni. În total, acestea au o valoare de 3.88 de miliarde de dolari. Tranzacțiile au avut loc marți și miercuri și nu includeau codul 10b5, ceea ce înseamnă că nu erau vânzări planificate, scrie CNBC. 

Documentele financiare depuse miercuri seară includeau vânzarea unui alt segment de acțiuni. Potrivit documentelor, Musk și echipa lui au pus la punct planul să vândă această parte de acțiuni. Planul ar fi fost elaborat încă din 14 septembrie 2020. Acest segment a inclus 930.000 de acțiuni, cu o valoare de peste 1.1 miliarde de dolari. 

Reclamă
Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Elon Musk în anul 2020, oe covorul roșu al premiilor Axel Springer. E îmbrăcat într-o geacă neagră de piele, cu tricou negru, pe fundal albastru. Averea lui Elon Musk trece de 200 de miliarde de dolari
În anul 2020, Elon Musk a pășit pe covorul roșu al Axel Springer Awards / Getty Images

Potrivit CNN, Elon Musk a vândut milioane de acțiuni pentru a acoperi obligațiile fiscale cauzate de exercitarea drepturilor asupra unor opțiuni pe acțiuni. 

Înainte ca acest plan de vânzare să devină public, Musk a creat un sondaj pe Twitter. El și-a întrebat cei peste 62 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla.

Elon Musk nu a dezvăluit, însă, că avea deja un plan de vânzare a unor acțiuni, planificat de anul trecut. Miliardarul nu a menționat nici că unele dintre opțiuni expiră în august 2022. Potrivit mai multor experți financiari, el ar fi fost nevoit să le vândă indiferent de rezultatul sondajului. Vânzarea vine la scurt timp după ce mai mulți experți financiari au vorbit despre stadiul real al averii lui Elon Musk legată de acțiunile Tesla.

Ce taxe trebuie să plătească Elon Musk 

Elon Musk a vândut acum milioane de acțiuni Tesla, pentru prima dată din 2016, potrivit CNN. El a folosit o parte din opțiunile de acțiuni. După aceasta, a vândut o parte din ele. Banii obținuți sunt necesari pentru a plăti taxele pentru acțiunile pe care le are.

Aceste opțiuni reprezintă 9% din cele pe care trebuie să le folosească până în august 2022. Opțiunea de a le cumpăra va expira atunci. Nu e de mirare că Elon Musk a vândut milioane de acțiuni Tesla săptămâna aceasta, potrivit experților.

Exercitarea dreptului de a cumpăra acțiunile va duce la o taxă federală de 1 miliard de dolari, scrie CNN. Aceasta reprezintă taxa federal pe venit de 37%, plus o taxă de 3.8% pentru investițiile nete.  

Elon Musk va fi nevoit să plătească și o taxă pe venit pentru statul California, deși acum stă în Texas. În acest stat nu există taxă pe venit. Taxa pe venit din statul California poate ajunge și la 13.3%. 

Deși Elon Musk a creat un sondaj prin care și-a întrebat urmăritorii dacă trebuie să vândă o parte din acțiunile Tesla, motivația reală a deciziei a fost „exclusiv pentru a satisface obligațiile de reținerea taxelor legate de dreptul de a cumpăra opțiunile de acțiuni”, potrivit documentelor înregistrate de echipa sa. 

Potrivit CNN, Musk nu are în plan să vândă toate cele 22.9 milioane de acțiuni Tesla pentru care are opțiuni. Aceste opțiuni pot fi exercitate între săptămâna aceasta și luna august. Se pare că miliardarul are de gând să vândă minimul necesar pentru a plăti taxele necesare. 

Acțiunile sale Tesla au crescut cu 1.2 milioane în acest moment. Aceasta reprezintă diferența între cele aproape 5 milioane de acțiuni Telsa pe care Elon Musk le-a vândut și cele pe care le-a cumpărat. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Miliardar care stă pe un iaht, cu marea pe fundal și o bluză albă. SUA e țara cu cei mai mulți miliardari
Fun
Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume
Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume
Elon Musk îmbrăcat la costum în timp ce pozează la petrecerea Vanity Fair de la Gala Premiilor Oscar 2015 a delcarat în prezent că a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari
Fun
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
Elon Musk, 2015, la un eveniment Tesla Design Studio, California, pe scenă. E îmbrăcat într-un costum gri, cămașă neagră, cu bateria Tesla pe fundalul negru. Elon Musk a dezvăluit că Tesla produce un robot umanoid
Fun
Elon Musk critică americanii pentru că „evită să meargă la muncă”. Miliardarul a lăudat angajații din altă țară
Elon Musk critică americanii pentru că „evită să meargă la muncă”. Miliardarul a lăudat angajații din altă țară
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×