Trucuri Facebook pe care nu le știai. Cum îți poți alege prietenii favoriți pe rețeaua de socializare

Chiar dacă ai folosit rețeaua de socializare de ani de zile, e posibil să nu fi încercat următoarele 4 trucuri Facebook. Platforma oferă numeroase funcții, așa că unele dintre ele pot fi trecute cu vederea de majoritatea utilizatorilor, fie că vorbim despre protecția datelor personale sau alegerea prietenilor favoriți pe Facebook.

Publicat: 11 octombrie 2021, 7:23
Reclamă

Facebook a fost lansată inițial în anul 2004. De atunci, a devenit una dintre cele mai puternice rețele de socializare, cu miliarde de utilizatori în întreaga lume. De-a lungul timpului, rețeaua de socializare a avut mai multe controverse privind modul în care gestionează datele personale ale utilizatorilor.

Reclamă

În ciuda controverselor, continuă să fie una dintre cele mai folosite rețele de socializare, în continuă actualizare, scrie Reader’s Digest.

Deși e una dintre cele mai folosite rețele de socializare, nu mulți utilizatori știu toate trucurile la care au acces.

4 trucuri Facebook pe care nu le știai

Milioane de oameni folosesc Facebook în fiecare zi, însă nu toți știu cât de multe funcții oferă platforma.

De la verificarea datelor personale, la moduri în care poți revedea conținutul platformei când ai timp să te bucuri de el, iată câteva trucuri Facebook pe care le poți folosi cu prima ocazie:

Reclamă
Reclamă

Alege-ți prietenii apropiați pe Facebook

Poți avea 100 sau 1.000 de prieteni pe Facebook, dar există șanse mari să nu îi consideri pe toți la fel de apropiați. 

Există o modalitate prin care îți poți prioritiza postările prietenilor preferați pe rețeaua de socializare. În secțiunea Friends din profilul tău, vei vedea că toate persoanele din lista ta au o căsuță lângă numele lor în care scrie Friends.

Dacă apeși pe acea căsuță, poți alege opțiunea Close friends (Prieteni apropiați) pentru cei pe care îi consideri ccei mai importați. Vei vedea mai des mesajele și imaginile publicate de ei pe Facebook. 

În plus, vor fi incluși într-o listă a Prietenilor Apropiați, așa că le poți trimite mesaje sau imagini exclusiv lor. E unul dintre cele mai puțin cunoscute trucuri Facebook.

Salvează conținutul Facebook pentru mai târziu

Dacă vrei să te bucuri de un anumit conținut Facebook mai târziu, îl poți salva. Lângă fiecare postare, în colțul dreapta sus, vei vedea trei puncte.

Apasă pe ele și alege prima opțiune, de a salva link-ul/video-ul/postarea. Facebook va copia link-ul pentru acea postare și o va include într-un folder numit Saved, pe care îl găsești în partea stângă a ecranului, în categoria Explore. 

Șterge-ți istoricul de căutări de pe Facebook

Ai anumite căutări din trecutul tău pe care ai vrea să le ștergi de pe Facebook? Tot ce trebuie să faci e să apeși pe săgeată aflată în colțul dreapta sus a ecranului și să alegi opțiunea Activity Log, într-unul dintre cele mai utile trucuri Facebook.

De acolo, alege More și, sub categoria Comments, alege Search History. Aici vei găsi căutările pe care le-ai făcut pe Facebook, în ordine cronologică. Le poți șterge pe rând sau pe toate în același timp cu opțiunea Clear Searches. 

Protejează-ți datele 

În ziua de azi, e mai important ca niciodată să îți protejezi datele personale online. Un prim pas e să afli dacă ți-a accesat cineva neautorizat aceste date.

Facebook îți permite să vezi de unde a fost accesat contul tău personal. Intră în categoria Settings, după care alege Security și Login. Vei vedea o categorie numită Where You’re Logged In, unde apar locațiile din care a fost accesat contul tău.

Dacă vezi o accesare care nu îți aparține, poți lua măsuri să îți protejezi mai bine contul, unul dintre cele mai utile trucuri Facebook. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Degetul unui utilizator care închide un laptop Windows, cu butonul de închidere. Mulți se întreabă cum trebuie să închizi computerul Windows
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Imagine cu un router alb, cu 3 antene și grilaj de metal. Se află pe un birou alb, lângă un ghiveci alb, cu o plantă verde. Nu mulți știu care e diferența dintre router și modem. Experții au oferit sfaturi și despre unde trebuie să pui routerul Wifi
Unde trebuie să pui routerul WiFi în casă. Sfaturi pentru o conexiune mai bună
Unde trebuie să pui routerul WiFi în casă. Sfaturi pentru o conexiune mai bună
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×